Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Nahk sügeleb üle keha
 
sipelgas 19. mai 2009, kl 02.40
Mure selline, et sügelen üle keha. Jalad, käed, selg, kõht, isegi pea. Tean, et see normaalne raseduse lõpus, aga mul alles seitsmes nädal. Kas see märk, et midagi on halvasti? Olen tõesti mures. Toitun korralikult, millegi uuega pole eksperimenteerinud. Sama kosmeetikaga. Arstile alles paari nädala pärast.
 
Liis 19. mai 2009, kl 07.43
Mul oli eile sama asi, esmalt hakkas kõht valutama, tugevad gaasivalud, siis peavalu ja lõpuks oli tunne, nagu dekoltee piirkond sügeleks...teatasin siis oma mehele, et ma valutan üle kogu keha.
Seda keegi ei tea, kas need nähud on normaalsed või mitte, see nii individuaalne.
Mul on 3 last ja ma pole näiteks ühegi raseduse ajal tööl käia saanud, lihtsalt nii halb on olnud, et ei suuda voodistki tõusta.
 
t 19. mai 2009, kl 08.22
kreemitama peab
 
Nurse Betty 19. mai 2009, kl 11.07
Tere,
see võib olla seotud maksa ja neerude tõusnud koormusega. Soovitaksin Sul arstiga konsulteerida - ehk piisab sellest, et helistad? Ehk peaksid ka vererõhku laskma mõõta - igaks juhuks. Kas muidu on enesetunne hea? Joo palju vett ja hädade leevendamiseks võid küll ennast allergiat mittetekitava kreemi/ihupiimaga kreemitada.


Raseduse lõpus on sügelemine, koos kõrge vererõhuga, preeklampsia ehk rasedusmürgituse tunnus, millest peab kindlasti kohe arsti/ämmaemandat informeerima. Sinu 7 nädala puhul on see väga, väga ebatõenäoline, nii et ära paanitsema hakka, palun. Lihtsalt katsu siiski enne ootavat arstiaega med. personaliga konsulteerida.
 
sipelgas 20. mai 2009, kl 16.24
Enesetunne väga hea, pole isegi iiveldust. Vererõhk on pigem madalapoolne. Loodetavasti pole jah midagi hullu.
 
sapipeetus 25. jaanuar 2011, kl 22.47
Kas ka nahavärv on muutunud kollakamaks ning kõige rohkem sügelevad jalatallad ja peopesad? Võib-olla sapipeetus. Vereprooviga peaks analüüsima maksafunktsiooni.
 
No 26. jaanuar 2011, kl 06.22
Soovitaks veresuhkrut mõõta, see kipub ka tõusma raseduse ajal, joo rohkelt vedelikku. Kontrolli üle. Söömata/joomata ja perearsti juures näpuotsast tilk ja asi teada.
 
Vastajatele 26. jaanuar 2011, kl 09.05
Kas te vahel jälgite ka, millal teema on postitatud??? Kui rasedal on mure mais 2009, miks, tont võtaks, soovitate te tal aastal 2011 veresuhkrut mõõta ja rohkelt vedelikku tarbida?
 
Risustajale 26. jaanuar 2011, kl 19.08
Viimane kommentaar on selle teema risustamine. Asjalikest vastusest võib kasu olla mõnele teisele rasedale, kel on probleem sügelemisega ning kes on piisavalt intelligentne, et kasutada otsingut. Ta saab kohe vastused, ilma et peaks uut teemat püstitama ja vastuste ootamisega aega raiskama.
 
Anne 26. jaanuar 2011, kl 22.16
Mina pigem olen eelviimase kommenteerijaga ühel nõul: peaks ikka jälgima, kas teema on veel päevakorral või ammu maas ja küsija probleem lahenenud. Muidu võiks siin tuhandel teemal niisama postitusi toppida: äkki kellelgi kunagi läheb vaja. Nagu sa viimane vastaja siinseid teemasid lugedes kindlasti oled kogenud - ei viitsi enamus vanu postitusi läbi lugeda, ikka alustatakse uus täpselt sama teema.
 
Sofia 27. jaanuar 2011, kl 12.12
Sügelemine raseduse ajal võib viidata raseduskolestaasile. Emale ei ole see kahjulik, aga lootele on ohtlik. Kuigi raseduskolestaas tekib pigem tõesti raseduse lõpuosas.
 
Sääsed? 28. jaanuar 2011, kl 15.56
Kirjutad, et kasutad endiselt sama kosmeetikat, aga võib-olla oled vahetanud pesupulbrit, pesuloputusvahendit või kasutanud koristamisel mingeid uusi puhastusaineid? Mingi allergia ehk, mis võiks sul tekkida ka siis, kui sa poleks parasjagu rase.

Sügelust ja punetust võib mõnikord põhjustada ka kõrgenenud östrogeeni tase.
 
Marika 11. juuni 2020, kl 01.46
Väga vale,olen oma tervise probleemidele just sellistest otsingutest abi saanud.Hea teada,kui kellegil on sama probleem ja mis lahenduse on sellele saanud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!