Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
peetunud rasedus, kuidas katkestatakse?
 
Lily 17. märts 2010, kl 19.04
Üleeile sain teada, et mul on peetunud rasedus,üheksandal nädalal. Ma ei hakka siin kirjutama, millist hingevalu tunnen, eks need, kes on selle üle elanud, teavad isegi. Küsimus olekski naistele, kellel see jube kogemus seljataga, eelkõige tartlastele. Arst rääkis, et kui uuesti vastuvõtule tulen, see on homme, et siis tehakse tabletiabort. Lugesin Tartu Naistekliiniku kodulehelt, et see protseduur näeb välja selline, et saan ühe ravimi, siis pean olema kodus 36-48 tundi(!!!) ja siis minema uuesti arsti juurde teist ravimit saama ning siis jääma haiglasse kuni toimub katkemine. Sellisel juhul on ju see tabletiabort hullem, kui see ootamine kestab kodus mitu päeva ja hiljem tuleb veel haiglas katkemist oodata. Kui teha seda narkoosis, siis ei peaks nii pikalt ju kannatama ja saaks see tehtud ühe päeva jooksul. Millised võivad olla tabletiabordi eelised, et arst seda soovitas? Kas patsiendil on õigus ise valida, millisel viisil ta raseduse katkestamist soovib, pean silmas just Tartu Naistekliinikus. Oleksin väga, väga tänulik vastuste eest, tean, et ei ole mõtet ette muretseda, aga ikkagi kardan:(
 
Gea 18. märts 2010, kl 21.24
Ka minul oli alles hiljuti see sündmus :( Ka üheksandal nädalal.
Arst soovitas tabletiaborti, kuna see on kehale nö vähem traumeeriv .
Ka mina istusin netis tuhlates mitu päeva, et kuidas ja mis oleks parem..... VAstuseid , kogemusi on seinast seina.
MA tahaks sulle öelda, et vali ise oma äranägemise järgi....
Enamiku tabletiabortide puhul on kõik ok. Min aoma kogemuse põhjal ei julge seda kellegile soovitada. Ma ei taha sind hirmutada. Olen sünnitanud enne 2 korda ja täpselt sama tunne oli ka tabletiabordiga. Minul toimus lootemuna väljutus kodus, verd lahmas ikka kole palju, minestasin, külmavärinad, tuhud- kokku 6 tundi.Ja pärast see vaimne pool.
ei ole narkoosi all tehtava abordi kogemust, aga tabletiaborti ei soovita mitte kellegile.
Patsiendil on õigus valida, millist viisi ta kasutab .
 
kiira 08. aprill 2010, kl 10.59
Sama siin, ei soovita tabletiaborti. Mul oli rasedus peetunud 7-l nädalal, avastati alles UH-s raseduse 12-l nädalal, kui läksin end esmarasedana arvele võtma. Ja siis selline jube uudis.... :(
Võeti kohe samal päeval haigla osakonda sisse, hommkul anti kaks tabletti. Kõhus hakkas valutama, aga loote väljutamist-veritsust ei hakanud. Kolm tundi hiljem anti uuesti kaks tabletti, valud kõhus ja krambid kõhus muutusid juba päris hulluks. Aga ikka ei toimunud veel loote väljutamist. Veel kolm tundi hiljem määrati veel kaks tabletti. Valud-krambid muutusid väljakannatamatuks, üleni värisesin, külm higi otsa ees, pilt oli kohe-kohe eest minemas.... Aga veritsust ei kusagil, õrn määrimine ainult. Nõudsin valuvaigisteid, sest olin juba ligi 9 tundi valudega vaevelnud. Arst oli ka juba murelik, ütles, kui tunni aja jooksul midagi ei juhtu, siis lähen narkoosi alla kirurgilisele. Ja siis ühe järjekordse piinarikka krambi ajal.... hakkas verd lahmama, ma sisuliselt ujusin vereloigus. Lõpuks väljus ka lootemuna. Jube kogemus...
Kokkuvõttes: minul kulus loote väljutamiseks ligi 11 väga piinarikast tundi alates esimeste tablettide võtmisest. Ja enesetunne peale puhastamist oli ikka nii sant ja jõuetu. Usun, et narkoosi all tehes oleks see olnud kõik palju valutum ja lihtsam.
 
meribel 08. aprill 2010, kl 11.29
Mina soovitan omadest kogemustest kirurgilist aborti.
esiteks käib see kähku ( protsetuur ise kestab 6 minutit ) ja teiseks ei olnud mul mingeid valusid ega verd, veidike küll määris paar päeva.
Usun ,et nii vaimselt kui füüsiliselt on see ikak kordades kergem.
 
*** 08. aprill 2010, kl 11.38
Mina soovitaks ka kirurgilist aborti.
 
H 25. september 2019, kl 23.59
Mina arvan, et see on nii ja naa värk, olen nüüdseks mõlemad pidanud nö üle elama. Magama panemine on muidugi lihtsam..ei näe, ei kuule, ei tunne. Kuid tegelikult selle protseduuri käigus ja kraabitakse see värk sinu seest välja, ehk siis võib taastumine kauem aega võtta või muid vigastusi jätta. Tablettideni ei jõudnud, kuna abort algas kodus täiesti ootamatult, päev enne haiglasse minekut. Kuid tunne on tõesti nagu sünnitaks, valud ja kõik muu jubedus. Õnneks olen ise tugev ja kannatasin kõik välja, kuid kuna mul üks laps on, on ka võrdlus olemas. Laps sündis 3.5 tunniga, siis abort kestis 5 tundi. Jooksin muudkui wc vahet ja verd muudkui lahmas. Aga ise olin just valinud muidu tableti versiooni, et sisu siiski terveks jäeks, et midagi ei kraabitaks ega kõrvetataks! Sest kui see versioon tulemust ei anna, tehakse nagunii mehhaaniline puhastus. Raske valik, aga ise arvan et valisin sellle õige ja loomulikuma viisi- kes verd kardab, siis siin pole midagi valida!
Räägitakse, et sünnitamine võrdub 21 luu korraga murdumisega
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!