Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Alaealisena rase
 
maxx 13. juuli 2010, kl 00.24
Oled ikka väga noor veel, ilmselt oleks rasedus ja sünnitus Su organismile ülemäära suur koormus, rääkimata lapse kasvatamisest. Muidugi pead ise otsustama ning sõltub tugivõrgustikust.
 
teemaalgatajale 14. juuli 2010, kl 12.02
Kindlasti ära mõtle abordile, eriti kui lapse isa on nõus toetama. Usu, see laps valmistab sulla palju rõõmu vaatamata raskustele, vastupidisel juhul võid kogu elu kahetseda. Minul oli abort kunagi 18 aastat tagasi ja tänaseni on hinges väga valus, kui saaksin aja tagasi keerata, toimiksin teisiti.
Kaunist suve !
 
K 14. juuli 2010, kl 15.16
Kahjuks meie ei saa sulle ette öelda, et mida peaks tegema. Igaühe kogemus on individuaalne, nagu sa siitki lugeda võid - üks soovitab kindlasti alles jätta, teine kindlasti aborti teha.

Mida sa ise tunned?
Ja räägi oma vanematega. Mida nemad arvavad? Sellises vanuses last saades on kindlasati oluline, kas vanemad toetavad või mitte.
Lisaks peaksid käima raseduskriisi nõustamisel, mis on just selliseks olukorraks mõeldud. Siin eespool anti ka vastav link, sealt saad ehk kontaktid, et kus need raseduskriisi nõustamise kabinetid asuvad.

Keegi siin eespool kirjutas, et kuidas nii sai üldse juhtuda, selles vanuses veel mängitakse nukkudega ju. Aga nii juhtubki, et ei teadvustata endale, et füüsiliselt juba ollakse võimelised asjadeks, mis antud vanuses tunduvad mõistusevastased. Kui mina 10aastaselt lugesin, et naistel on "päevad", siis uskusin ka, et see hirmus asi mind küll ei puuduta, et küllap see on ainult osadel naistel. Keha on juba arenenud, aga mõistus pole veel valmis sellist teavet vastu võtma. Samas aga on varateismelised neiud väga altid kaaslaste (eriti poiste) mõjutuse alla langema.
 
mõtle 16. juuli 2010, kl 14.26
mida sul on sellises vanuses lapsele pakkuda. Ilmselt mitte midagi. elu on näidanud ka, et nii noored isad jooksevad varsti nii suure vastutuse juurest eemale ja sa jääd oma laspega üksi. ei haridust ega korraliku töökohta. Teine asi oleks, kui vanemad sind 100% toetaksid. Aga kas on õiglane jätta laps oma vanemate kaela? 14 on ikka liiga noor.
 
to mõtle 16. juuli 2010, kl 15.15
Kas on õiglane otsustada kellegi elu üle ja teda tappa ???
 
pille 16. juuli 2010, kl 16.06
pole kunagi mõelnud et abort võiks olla üldse õige otsus.
 
p 16. juuli 2010, kl 22.00
kuhu sa 14 aastasena tööle saad, et last ülal pidada?
 
xyzw 16. juuli 2010, kl 22.45
to: p

Sul on loogika ja ajaskaala totaalselt paigast ära: Kui 14 aastaselt jäädakse rasedaks ... siis 15 aastaselt sünnib laps ... seejärel saab poolteist aastat emapalka ja emapalga lõppedes ollakse kohe 17.
 
.. 17. juuli 2010, kl 04.50
Alati leidub teisi lahendusi peale abordi ... raske on aga kindlasti tuled toime, eriti kui lapse isa toetamas on. Ei ole alati nii, et ülinoored lapsevanemad (lapsed ise veel), on saamatud ja lähevad lahku peagi, raskuste tekkimisel. On ka olnud selliseid näiteid, kus elatakse koos väga noorest east saati ja paremini kui need, kes hiljem kokku jäänud ja lapsed saanud.
Tehtut ju olematuks ei muuda ja seega tuleb eluga edasi minna.
Töö ja hariduse pärest ei tasu ka lapsest loobuda, sest sedagi jõuad veel teha kui laps suurem. Töötuid ja harimatuid on väga palju vanemate hulgas ja sinu noorus siin küll määrav pole kui ise tubli ja optimistlik oled.
Loodetavasti teed õige otsuse ja sul läheb elus kõik hästi, koos oma lapse ja tema isaga ja ka vanemad toetavad sind.
Õppida jõuad edasi ka hiljem, kui hetkel see väga raske näib.
Jõudu ja rõõmsat meelt sulle !
 
heh 17. juuli 2010, kl 09.30
to xyzw
Ja mis saab edasi 17 aastasest hariduseta üksikemast?
 
14 miku 17. juuli 2010, kl 13.17
mina musike jäi 9 kuu faasi alles 12-selt
 
Mannu 17. juuli 2010, kl 16.10
Mul oli sama probleem ! Jäin 14a. rasedaks aga ma sünnitasin lapse ära , kuna ma ei saaks kunagi magada kui teeksin aborti ! Ma olen nüüd 21 ja mul on kaks last ! Mõlemad poisid Marten ja Rasmus ! Marten on 7aastane läheb nüüd 1sept. esimesse klassi ! Aga Rasmus on alles 3kuune !:))
Sünnita ikka sina ka oma laps ära !:))
 
to Mannu 17. juuli 2010, kl 16.34
Miks sa teist sünnitama kutsud, kui sa tema tausta ega olukorda ei tea? Et sa ei peaks ainuke poolearuline olema või?
 
to loogika 17. juuli 2010, kl 18.09
ilma hariduseta ikka kusagile ei saa.
 
p 17. juuli 2010, kl 18.11
hetkel ei saa isegi kõrgharidusega muideks
 
... 17. juuli 2010, kl 21.28
Haridust omandada saab ka hiljem ja mis vahet on kas kesk- või kõrgharidus. Viimaste hulgas on rohkem töötuid ja stressis inimesi.
Õnn ei seisne ainult rahas ja karjääris ega diplomite kogumises.
 
Kaisa 17. juuli 2010, kl 23.09
Otsus on sinu,kuid tean omast käest,et hakkad aborti varem või hiljem kahetsema.See süütunne jääb eluks ajaks kummitama.Võib-olla mitte kohe,kuid aja möödudes kindlasti hakkad sellele tillukesele olevusele mõtlema,et milline ta oleks olnud ja et ta oleks ehk sündida tahtnud.Ma pole mingi usuhull,kuid seda süütunnet kannan juba palju aastaid.Iseasi,kui rasedus katkestatakse mõjuval tervislikul põhjusel,siis on võimalik oma südametunnistust ehk vaigistada,kuigi sa ei unusta seda kunagi.Mis su vanemad ütlevad? Loodan,et nad on mõistvad inimesed ja aitavad lapsukese kasvatamisele kaasa.Ja loodan,et ka noor isa on piisavalt vana,et oma tegude eest vastutus võtta ja lapsele tõeline isa olla.Kõik see ei ole nii hirmus,kui algul tundub.Aga rasestumisvastaste vahenditega pead end kurssi viima ja ka partnerit koolitama,et iga aasta sama lugu ei juhtuks.Lapsi peaks saama ikka täisealiselt.
 
... 18. juuli 2010, kl 01.50
mida te seletate siin,et 14 on laps.neiu juba ju. 12 on laps. ja ma ei ütleks ühelegi 14 aastasele, et ta on 14. kuna kõik nad näevad juba nii vanad välja.ja mõnel isegi rohkem mõistust ja kogemusi kui siin mõnel täiskasvanul. me kõik oleme enne lapse saamist selle koha pealt rumalad. aga me harime ennast ja nii ka tema. loodan,et teed enda jaoks õige valiku.
 
liiga noorele 18. juuli 2010, kl 07.27
Ma ei tea, kas seda teemat siin veel loed, ei tea ka seda, kas oled juba oma otsuse teinud ja milline see oleks aga kui oled veel kahevahel ja ei tea, mida teha, siis palun otsi kusagilt endale see raamat "Ma sündisin abordi ajal", Gianna; loe see läbi ja usun et saad sellest palju tuge edaspidiseks.
Link selle raamatu kohta siin:
http://www.apollo.ee/product.php/0702420
Poodidest seda vist enam ei leia kahjuks aga ehk kusagilt õnnestub hankida.
Kaunist suve sulle ja ole tubli ka edaspidi !
 
veel 18. juuli 2010, kl 08.45
Leidsin siiski veel saadaolevat raamatut "Ma sündisin abordi ajal", ei maksa ka palju:
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?10606
http://www.pauluseraamatupood.ee/?toode&id=1435
Siin pisut kallim:
http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/ma_s%C3%BCndisin_abordi_ajal/22344
http://books.ostakodust.net/et/varia/12310-ma-sundisin-abordi-ajal.html
 
Teismelise poisi ema. 18. juuli 2010, kl 08.47
Minu poeg on 15-aastane. Ja ma mõtlesin, mida ma teeksin, kui ta tuleks koju uudisega, et tema 14-aastane pruut on rase.Kuidas siis käituda? Selge on, 15-aastased ilma igasuguse sissetulekuta noored perekonda mängima hakata ei saa. Esiteks poleks meil nii palju raha, et"noorele perele" korter üürida ja igakuist elamisraha anda; teiseks oleks tulivereliste noorte päev-päevakõrvases kooselamises ka rasestumisvastaseid vahendeid kasutades oht, et 16-aastaselt on neil juba 2, aga 18-aastaselt 3 last. Las tüdruk jääb koju elama, aga me toetame rahaliselt igakuiselt? Aga millest toetada? Kui palju kulub aega, et 15-aastane poiss suudaks omandada eriala, millega toita peret? 10 aastat? Mida sööb ja joob see laps vahepeal? Toetada oma palgast? Aga minugi lapsed ju vajavad koolitamist ja liisingud maksmist. Ega igakuine kommiraha poleks ju väljapääs. Ausalt, ma ei teaks, mida teha. Alalealine lapseootel piiga, kui su poiss ja lapse isa pole tööealine või pärit jõukast perekonnast, siis saad sa küll ainult oma vanematele loota. Kuula, mis nemad arvavad. Üksinda sa hakkama ei saa.
 
milla to ... 18. juuli 2010, kl 12.28
tegelikult on tõesti ju nii, et 14.aastasel ja 14. aastasel on vahe sees. nagu ma eelnevaltki kirjutasin, siis mina näiteks olin veel väga laps selles vanuses. aga mõni mu klassiõdegi oli siis juba vägagi küps ja täiskasvanulik.
aga kui siiski rääkida eluga hakkama saamisest, siis ON 14 aastane laps. paraku praeguses ühiskonnas on ilma igasuguse haridust tõendava dokumendita äärmiselt raske kuskile tööle saada, juba sellepärast.
 
millale 18. juuli 2010, kl 13.09
Ei aita ka kõrgkooli diplomid, et tööle saada praegusel ajal.
 
Pragmaatik 18. juuli 2010, kl 15.49
to eelmine
Kõige raskem on tööturul ikkagi neil, kel on vaid põhi-või keskharidus. Nende hulgas on töötute number kõige suurem.
Kui see 14 aastane lapse alles jätab, siis on ta saatus paigas - järgmine titt tuleb kiiresti teha järgmise jorsiga, sest mees, kes on nö kinni püütud, on edaspidi tema ainus sotsiaalkindlustus. Nii ta käbki käest kätte, 30 aastaselt on 5 last, vaesus majas ja vanadus käes.
 
to pragmaatik 18. juuli 2010, kl 17.43
Võimalik, et sina oled 30 aastaselt vanur, kõik mitte, võimalik, et sina paljuned vahetpidamata aga kõik mitte.
Ei ole töötute hulgas kõige rohkem põhi- ja keskharidusega inimesi vaid just kõrgharidusega inimesi, kellele iga töö pole sobiv ja enne ollakse nõus olema töötu.
 
Pragmaatik 18. juuli 2010, kl 18.31
to eelmine
Kle, õpi uudiseid lugema. Iga kuu esitatakse statistika, mis kordab nagu mantrat: kõige suurem töötuse % on hariduseta kontingendi hulgas.
Aga ma saan muidugi haru, miks sa siin harimatust ülistad - tahad veel ühe õnnetu hinge samasse mutta tõmmata, milles ise aeled.
 
To to pragmaatik 18. juuli 2010, kl 19.11
No kui loll peab olema arvates, et põhiharidusega, korraliku kirjutamisoskusetagi noorel on tööturul suuremad võimalused kui kõrgharidusega spetsialistil? Jah, sibi- ja kraavitöö pakkumisi on rohkem kui erialaspetsialistidele, aga küsimus on, kas kraavi visates või nüri näoga poekeses leti taga seistes nii palju teenib, et peale enda ka lapasel hing sees hoida?
 
J 28. juuli 2010, kl 13.41
põhjused, miks rasedus katkeb ??
 
to j 28. juuli 2010, kl 18.05
Sageli on selleks just põhjus, et last ei soovita ja mõeldakse abordile, see traumeerib last ja ta otsustab ise mitte sündida.
On muidugi ka teisi põhjuseid, stress, väline keskkond
jne.
 
J 28. juuli 2010, kl 18.14
suitsetamine ja joomine ei tee midagi ?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!