Oma mudilastele tegin ikka kõik ise, juurviljapüreed kaasaarvatud. Kui juba liha võis anda, ostsin vasika või kanaliha. Need head lahjad ja kergesti seeditavad. Kodumaised täisteratooted tõesti kõige puhtamad ja paremad. Kaerahelbepudrus võib natuke aganaid olla, aga sellest saab saumikseriga jagu. Ja need aganad puhastavad seedimist, nii, et pole häda midagi. Mannaputru ei soovitata eriti tihedalt anda, sest võib tekitada eelsoodumust allergiaks. Ja paksuks on ka kõige kindlam süüa mannapudruga.
Täpset retsepti ei oska anda, eks tule tunde järgi teha ja parem olgu vedelam kui liiga paks. Maitseks pane veidi ehtsat taluvõid. Soola hulk peaks olema rohkem selline sümboolne või üldse ära jääma alguses. Poes müüdavates püreedes ka soola ju ei ole. Vähemalt neis, mis kõige väiksematele tehakse.