Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Kas ja millist madratsikaitset kasutate?
 
Ana 09. veebruar 2011, kl 12.22
Kas kasutate oma beebi voodis polüuretaankihiga (Tencel, Disana), kautsukiga (Engel) või mõne muu vett mitteläbilaskva kihiga (Aerosleep) madratsikaitset?

Millised on kogemused - kas mainit madratsikaitsed ei aja tõesti beebit higistama?
 
marin 10. veebruar 2011, kl 18.50
Ei kasuta ja ei saa ka aru, milleks need vajalikud on. Esiteks tunduvad need kõik väga beebivaenulikud (õhku ei lase läbi nad ükski kindlasti nii hästi kui lihtsalt madrats).
Minul 7 kuune tita ja selle aja jooksul pole küll mingit madratsikatet vaja olnud, toiduväljutamist oli esimesed 3 kuud natuke, aga siis oled nagunii kohe lapiga juures ja puhastad kiirelt ära, öösel ka, usu mind ema süda annab sulle märku ja sa ärkad niipea, kui laps on piima välja ajanud ja saad ka kohe ära kuivatada:) Ja pissit voodisse ju ei tule, mähkud ju koguaeg all, niiet üldse ei saa aru, milleks need madratsikatted mõeldud on...
Ning kui ikka arvad, et madrats saab ikkagi piimaga kokku, siis no nii palju seda piima läbi lina sinna ikka ei satu, et madrats kohe pessu tuleks panna. Ja kui laps võrevoodist välja kasvab, siis viskan ma madratsi nagunii minema, kui uus beebi peaks tulema, siis talle tuleks ikka kõik sellised asjad uued osta, madrats ei maksa ju eriti palju:) Madratsikate võiks mõeldav olla alles sellises vanuses lapsele, kes enam mähkusid ei kasuta ja võib öösel alla pissida ja siis ta juba piisavalt suur ka, et ei tundu need katted enam nii jubedad!
 
emme 2x 11. veebruar 2011, kl 12.00
Madratsikaitset kasutasin, aga panin mitmekordse lina peale. Voodissepissimist tuli vaid paar korda ette, aga parem siiski hoida kui hakata pärast madratsit puhastama :)
 
Triku 12. veebruar 2011, kl 01.28
Aerosleep ja minu arust see super asi lihtsalt.
 
emme 2x 12. veebruar 2011, kl 19.07
Mõtlen, et kile muutub hädavajalikuks just siis, kui laps hakkab ilma mähkudeta magama ja vahel ikka "juhtub" äpardus
 
Unemati 13. veebruar 2011, kl 12.35
Madratsikaitsetes kasutatakse tõepoolest erinevad plastikuid (polüester, polüuretaan, uretaankautšuk). Huvitav, kas beebimähkmetes kasutatakse samasuguseid sünteetilisi materjale? Pole ühtki pakki käepärast, et sealt mähkmete koostisaineid uurida, aga kardan, et ka poemähkmed sisaldavad sünteetilisi materjale?

Kui mähkmetes tõesti samasugune sünteetika sees, mis madratsikaitsetes, siis olgu beebi juba naturaalsest materjalist mähkmetes, AeroSleep vms all. Vähemalt ei puutu lapse nahk otseselt madratsikatsega kokku nagu mähkmetega, puuvillane lina ju vahel.
 
Madratsikaitse 18. veebruar 2011, kl 13.52
Mul 9 kuune titt ja pole ka veel aru saanud, et madratsikaitse millekski vajalik võiks olla. Aga jah siis kui juba ilma mähkmeta öösel magama hakkab, siis vast võib küll probleem olla. Mina kasutaksin siis madratsikatteks lambavillast vilti, see vett läbi ei lase ja on kergelt pestav ja on nahasõbralik ning hingav.
 
Nõustun 10. jaanuar 2015, kl 19.36
Minul ka väga mõnus kogemus vildiga. Panen lapsele vildipalaka alla, peale mitmekordse lina ja kõik märg jääb lina sisse, vilt ja madrats jäävad kuivaks, miski ei krabise, küljealune hingab ja ei aja higistama. Tänu lanoliinile vilt haisema ei hakka, aga kui soov on, võib teda ka pesta. Tellida saab ka imelihtsalt internetist http://www.maavillane.ee/?20.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!