Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
liha söömine
 
Cybaramoor 10. november 2011, kl 18.28
Sooviks häid nõuandeid, et kuidas pakkuda 7-8 kuusele liha? Muidu sööb kõike uut ja huvitavat hea meelega, aga lihatükikesed lükkab või nokib suust välja :(
 
näiteks püreena liha anda... 10. november 2011, kl 19.13
noh, mul on ka selline taimetoitlasest laps:)
hakkliha tegin alguses juurviljaga ikka täiesti püreeks, hiljem sõi juba niisama hakkliha aga siis oli ka suhe umbes selline, et juurvili 80% ja hakkliha 20%. peale seda (kuskil 2-3 aastaselt) võis juba hakklihakastet ja kotlette pakkuda.
Aga mingit kanaliha, kala või suuremaid lihatükke ei söö ta siiani, kuigi on juba päris suur, ma lubasin, et taimetoitlaseks võib ta hakata siis, kui sab 18.
Ainult, et ma ei mäleta, millal ma talle hakkasin liha andma, ta sai aasta otsa ikka rinnapiima ka ja muna ja kohupiima kuskil paari kuuselt...
 
soovitus 11. november 2011, kl 17.52
anna lapsele kala liha, selist kus ole dkindel et pole luid sees, kala on hästi seeditav ja seda saab väga lihtsalt peenestada, püreerida.

hakkliha tee nii, et esmalt keedad liha ja seejärel ajad läbi masina
 
veel üks variant 12. november 2011, kl 12.33
kui muidu üldse ei saa, siis võiks ju ka proovida Hipp või Milupa purgitoite, kus püreestatud liha sees on, et rauavaegust ei tekiks. Tean, et paljud emmed eelistavad 100% kõik ise valmistada ja see on muidugi tubli, aga aneemiani on parem mitte lasta minna... Rinnapiim ei sisalda peaaegu üldse rauda, piimatooted ka mitte. Munakollast võib anda liha asemel, kui laps pole allergiline.
 
Cybaramoor 12. november 2011, kl 12.58
Just aneemia pärast ma veidi mures olengi. Kala (lõhet/forelli) korra oleme proovinud ja see maitses küll. Liha ilmselt sööks ta pasteedi kujul (leiva peal), aga seda jube raske ise valmistada. Munakollase peale ma ei tulnudki, aga proovin järgi.
Tänud!
 
ema 13. november 2011, kl 09.44
kas lapsel on aneemia?

nii väikesele nagu täanpäeval veel liha ei soovitatagi.

Kuid kui ei ole allergiline siis rauda saab ka punastest ja rohelistest köögi ja aedviljadest.

maasikad, granaatõunamahl. astelpaju, punapeet, porgand, kapsas. Neid saab anda toorelt ja on just eriti tervislikud ilma töötlemata.


Pasteeti ei ole ju raske valmistada, lapse jaoks pigem lihtne,Keedad liha ja lased läbi hakklihamasina või köögikombaini ja ei pea ka leiva peale panema, vabalt võid pakkuda koos juurviljapüreedega või mingi pudruga

ja samas eriti kasulik raua suhtes on maks - no keedetud maksa surud ju ka läbi sõela peeneks.

Munadest soovitan eelistada ehtsaid maa mune poe minadela ja ka vuti munad on väga kasulikud.



Ja kõige lõpuks julgen soovitada, et tee kogeli -mogelit... toores muna suhkruga vahule ja anna juua nagu kokteili
 
n 14. november 2011, kl 18.22
ema,
ära aja jama, ahh, et 8-9 kuusele ei soovitata liha?
Kes sellist soovitust sulle jagab?

Liha ja kalaga soovitatakse alustada alates 7-st kuust, seda nii rinnapiima kui ka rinnapiimaasendajaga toitmise korral.


Liha tuleb ikka püreerida - kõige kergem on saumikseriga teha, siis pole mingeid tükke, mida laps saab kõrvale jätta.
Keetsin oma lapsele kõik püreed ise (vahel oli ka purgitoit kaasa, kui reisisime) ja laps sõi väga isukalt.
Niisama liha ei ole mõtet anda, ikka koos sobivate köögiviljadega püreerida (nt lillkapsas vms).
 
ei toorele munale! 14. november 2011, kl 18.58
ema: toorest muna mina küll imikule ei soovitaks, mitte mingil juhul!!! Kui keegi omal vastutusel seda proovib, ok, aga teistele seda netis soovitada on minu meelest vastutustundetu

Maks on kasulik, aga tasub olla ettevaatlik, väike kogus ja mitte iga päev (palju a-vitamiini). Peaks olema noore looma maks, kuna maksa võivad koguneda igasugu halvad ained (ise eelistasin seetõttu maksaga Hipp purgitoite, kuna seal on öko-ained sees ja kontrollitud)
 
ema 14. november 2011, kl 23.46
7 kuune ei ole enam mingi imik ja kui on tuttavad kanad, terved ja ilusad kanad siis ei ole see kogel mogel küll kurjast, iseasi, et seda jah mitte palju anda, alustada teelusikaotsatäiest ja üle lusikatäie mitte anda.

No ja kui just ei julge päris toorest anda siis miks mitte valage see kogeli mogeli lusikatäis kuuma piima sisse ja ise samal ajal segades , et ei jääks tükke.

Ja mina jälle ei soovita neid nõmedaid purgitoite ja pealegi on need ka kallid.


Kõige lihtsam on muidugi anda lapsele erinevaid lihapuljongeid. ja puljongile võib vabalt lisada juurvilja või aedviljapüreed...
 
t 09. detsember 2011, kl 12.35
eeldan, et teed ise hakkliha, mitte ei anna seda poe oma.
ja kui muidu ei söö, tee täitsa püreeks ja peida teise toidu sisse ära.
minu laps ei tahtnud tükilist toitu kuni 2a nähagi, tal tuli kohe okse refleks ja hakkas öökima. arst ütles, et see võibki nii olla osadel lastel..
saumikser on abiks. kui ei viitsi, anna Hippi vm purgi toitu lihaga, ei juhtu ka midagi kui laps neid sööb!
 
K 06. jaanuar 2012, kl 17.34
to:ema
liha ei soovita anda, aga toorest muna võib ???? Isegi ei julge toorest muna süüa...veel vähem beebile anda...
 
asta 07. jaanuar 2012, kl 00.55
no ongi nii, et kes soovitab, kes ei soovita väikelapsele liha anda. mina EI SOOVITA! aga vaba valik muidugi. oma lapsele liha ei andnud. milleks pisikese seedesüsteemi traumeerida? laps terve, näidud korras.
 
üks teine ema ja vanaema 14. jaanuar 2012, kl 14.39
to:ema
Suhkruga hõõrutud Kogel-mogelit 7-kuusele lapsele juua anda - on sul peas ikka korras kõik??


Hauta lahja liha hästi pehmeks ja püreesta saumikseriga koos köögiviljadega, sama võid maksaga teha-läheb kiiremini.Maksale pane porgandit sisse,annab pehmema maitse.Piisab,kui paar korda nädalas teha
 
ka ema ja vanaema 15. jaanuar 2012, kl 15.56
igatahes minule on kunagi ka isegi arst soovitanud, et vahusta munakollane, lisa veidi suhkrut ja sega seda lapsele tehtava mannapudru sisse = bubert.

Munarebus on palju mineraalaineid ja kui lpas 7 kuune siis ta junagunii juba sööb magustoite mis suhkruga tehtud.

Ja arst soovitas seda seepärast, et laps oli juba 7 kuune ja ainsatki hammastveel ei paistnud tulema. 2 nädalat hiljem olid ka hambad tulekul selle bubertiga.

Aga sis jah olid ajad teised ja lastele anti ka teistmooi toitugi...

Ega praegused emad vist seda ettegi ei kujuta, et kui laps oli 2 kuune pidi ema tööle minema. Olid küll jah emal lapse söötmise vaheajad ja lõuna ajal käis isa last vaatamas, pensionärist naabritädi ka vaatas vahel üle ukse titte või siis võttis ja istus oma sukavarrastega tite kõrvale kuduma.
Mul endal ka laps nii kasvanud, et sai kõhu täis, kuiva mähkme ja min aläksin tööle, titt magama.
 
Sünteetiline pekk 02. september 2022, kl 15.56
https://etv.err.ee/1608682132/innovaatiline-kalts
Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim toit on teine eestlane
 
Malle :D 10. juuli 2023, kl 00.39
Kas beebidele peab süüa andma igapäev?
Nad karjuvad nkn igapäev, nii hoian ka raha kokku.
 
Nälg 12. november 2023, kl 14.20
Saepurust tehtud õli ja rakkudest kasvatatud liha Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim pala on teine eestlane Rakkudest kasvatatav liha võimaldab ka kannibalismi. Kuni kannibalismi täieliku normaliseerimiseni võib iga inimene süüa nt omaenda rakkudest kasvatatud liha. Reklaamlause võiks olla: "Oled see, mida sööd! Jää iseendaks!" Kui see normaalsuseks muutub, siis võib järk järgult süüa ka teiste inimeste rakkudest kasvatatud liha. Kuni täielikule kannibalismile üleminekuni. Kannibalismi tabu on ainult eelarvamuste taga kinni. Oleks ma ometi mõnikümmend aastat varem sündinud et see õudus nägemata jääks. Pane kirikusse küünal et sa ei elaks selle päevani mil oled tänulik ka tehisliha või ükskõik millise vähegi söödava asja eest ja ei küsi kuidas see on saadud. Jaan Tatikas oli Eesti idufirmanduse isa ja mina igatsen siiani paekivist sealiha. Paekivist pehme tiibadega kanapraad saepuruga nämm nämm Vanasti polnud isegi saepuru leiva sisse panna. Kommunistid rääkisid sest kui nad tulid aga värsket saepuru ikkagi poelettidele ei jõudnud. Kuidas kasutatud mootoriõlist kohvi teha Loe klassikat lambieliga kohv ei maitsenud hästi. Vaevalt et mootoriõli parem on Saksas sõid sead Trabandid ära ja sakslased sõid sead ära. Väga rohekaspunane öko värk. Praeguses kiiresti arenevas Eestis tuleks säilitada ka vanad traditsioonid, äkki on vana Euroopa nõus meile saatma kartulikoori Aga mis need krõpsud muud ongi Vägagi kartulikoored ju Okupatsiooniajal polnud poes kartulikoori saada. Eks harjutakse kõigega enne kui mullatoidule läheme
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!