Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Palun andke nõu.
 
Mari. 06. märts 2014, kl 20.03
Laps saab järgmine nädal kahe aastaseks. Mure on lasteaiaga ja potil käimisega. Loogiliselt peaks olema, et kuna laps on juba 2 kuud seal käinud ja läheb sinna ilma et jonnita, siis peaks juba hakkama ka potil korralikult käima. Nüüd aga läheb lasteaias rohkem mähkmeid kui kodus. Kasutan neid vaid õues ja magades. Mõtlesin, et lasen lasteaias teha nii, et viin mähkmed magamiseks ja õues olemiseks, aga et mängides toas on jalas aluspüksid. Kui tuleb püksi, siis vahetavad riided ära ja saadavad teised koju pessu. Jõudsin seda vaid mainida, kui vaieldi vastu, et "eieiei, veel on vara ta ei ole selleks valmis. Liiga vara on." õhtul teise õpetaja käest küsides pmt naeris välja, et ma selle idee peale üldse tulin ja ta hommikul ilma mähkmeta kohale vedasin. püksid vahetati kohe mähkme vastu kui hommikul ära läksin. Laps on 2 kuud käinud juba ja räägivad, et ei saa ja veel on vara. Et enne ei saa, kui mähe on täiesti kuiv, aga kui seda jalast ära ei saa, siis ei jää see ka ju kuivaks. KÜsisin siis, et kas ta potil üldse ei käi, sis öeldi, et käib küll, aga mähe on ka täis. Kuidas see võimalik on? Mida teha? Kodus on aluspükstega ja jookseb potile, lihtsalt vahel ei vea sinnamaani välja ja tuleb tilk püksi. Aga lasteaias nad ju ei pea neid riideid pesema. Mina teen seda. Mind ajab lihtsalt vihale, et nad isegi ei proovi, vaid ütlevad et ei ole valmis ja vahetavad püksid kohe mähkme vastu. Kuna ta on minu laps, siis peaks ikka mina otsustama, mitte nemad. Nad isegi ei proovi. Mida teha?
 
näh 06. märts 2014, kl 21.20
aga mis häda sul oli nii pisike laps üldse lasteaeda vedada? Loomulikult on seal lapsele stress ja kodus õpitu kaob meelest.
 
vanamutt. 06. märts 2014, kl 22.47
2-aastast PEAB kasvatama kodus EMA. Punkt - ja siin teema ka lõpeb, saad aru? Lasteaed on mõeldud lastele, kes käivad ISE potil ja riietavad valdavalt end ise. Kui tahad, et laps puhtust pidama hakkaks, kaota elamisest ära pampersid ja lase tal tunda ebamugavust, mida põhjustab märg või kakane pesu. Alles siis hakkab ta seda vältima ja end kontrollima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!