Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
3 kuune beebi ei söö enam korralikult ja ainult nutab
 
megan 17. märts 2014, kl 09.56
Mul siis selline mure, et tita on olnud viimasel nädalal eriti nutune ja topib jubedalt rusikaid suhu ja ila voolab nagu kraanist. Kui rusikaid närviliselt närib siis kaasneb sellega tavaliselt ka pulka viskamine ja nutt. Vahel lausa kiljub nutta. Kahtlustan, et hambad lõikuvad, kuigi hetkel näha nagu pole midagi, kuigi katsudes nagu tunneks aga kindlalt öelda ei saa, et hammas tuleb. Ja koos sellega siis vaevavad teda ka gaasivalud. Enamuse ajast langevad kõik asjad kokku ja see kisa on kohutav mis meil siin hommikust õhtuni on. Lisaks veel ei saa/ei oska tita tuttu jääda ja päevasel ajal teeb selliseid 30-40minutilisi uinakuid. Käin õues temaga iga päev jalutamas, siis magab max. 1 tund umbes ja jälle silmad lahti.
Nö. ,, poolikult ,, sööma hakkas ta täna hommikust. Eile õhtul kella 22 ajal sõi ta ilusti 120ml piima, poole 2 ajal öösel sõi 100ml piima ja hommikul poole 5 ajal ta ärkas ilmselt nälja peale aga sõi ainult 50ml ära ja siis nuttis korra ( sülle võttes tuli suur krooks ) ja jäi magama ja enam ei söönudki. Poole 8 ajal hommikul sõi läbi une jälle ilusti 120ml ja sealt edasi ongi söönud iga 2-3 tunni tagant 50-70ml korraga ja siis hakkab järsku nutma kõvasti. Vahel on isegi nii, et kui hakkan piimapudeli otsa suhu andma siis läheb jube kisa lahti, nagu mürki annaks. Samas leiget ristiköömne teed joob ta ilusti. Mul on 2 erinevat pudelit, üks tee jaoks, teine piima jaoks ( tee jaoks Avent Classic ja piima jaoks Avent Natural ). Vahetasin siis need vastupidi ja Classicust jõi piima paremini. Kuna mul kodus mitu erinevat RPA siis proovisin Tuttelit, muidu on söönud koguaeg Nutrilon Omneo-t ( Aptamil Comfort ). Aru samas küll ma ei saanud, et oleks eelistanud tutteli maitset nutriloni omale. Nüüd tegime talle sooja vanni, see meeldib talle väga. Enne vanni sõi ka ( vanni tegime umbes pool tundi peale söömist ) 60ml.
Peale vanni jälle kuidagi magada ei tahtnud ja vigises ja nuttis ja mina panin talle ühe paracetamoli küünla. Kui tal ongi igemed valusad siis see peaks ju natuke leevendama? 19.märts on arstiaeg ka, eks ma räägin talle ka ja kuulan mis tema siis asjast arvab. Aga lihtsalt kahju on lapsest, et kõik valud on üheaegselt ja aidata ei oska. Nüüd jälle sõi 60ml ja peale seda lükkab keelega suust välja pudeli ja hakkab kisama. Ta pole kunagi nii kehvasti söönud.
Ma lihtsalt tunnen, et enam ei jaksa... mida päev edasi seda hullemaks see asi läheb. Ei maga korralikult, nüüd ei söö ka enam korralikult ja ainult nutab. Vaatasin suhu, soori pole.
Mida ma veel teha saaksin? Loodan, et ta öösel nüüd läbi une sööb korraliku kõhutäie nagu ikka. Muidu algusest peale on ta kaalus väga hästi juurde võtnud. Hetkel kaalub umbes 5200g. Sünnikaal oli 3000g.
Pissib palju ja kakab ka 1x päevas ilusti.
 
tead 17. märts 2014, kl 10.23
ma tglt ei oska sulle nõu anda, aga ära talle paracetamoli ega muud taolist kraami küll topi. oma arstiga peaksid hoopis nõu pidama. muideks, minul on olnud kaks beebit, kes ainult kõhuliasendis magasidki normaalselt. seliliasendis ainult korraks tukastasid ning karjusid-virisesid palju.
 
2 lapse ema 17. märts 2014, kl 10.32
Miks sa talle piima PUDELIST annad? 3-kuune laps ei vaja mitte midagi muud peale rinnapiima.
 
3 lapse ema 17. märts 2014, kl 12.53
Ilmselt teed kõik, mis võimalik, et laps end paremini tunneks. Sinu jutust järeldan, et ongi nii - kaks häda ühel ajal. Lapse uinaku ajal püüa ka ise puhata. Oled tubli ema, ära liialt muretse, see kõik läheb mööda...
 
megan ( teemaalgataja ) 17. märts 2014, kl 18.46
2 lapse ema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miks sa talle piima PUDELIST annad? 3-kuune laps e
> i vaja mitte midagi muud peale rinnapiima.
Mul ei tule kahjuks rinnast tilkagi piima. Midagi peab see laps ju sööma, et kasvada ja ei saaks öelda, et ta kasv ja areng kehvad oleksid, sest sööb RPA-d.
 
liisu 19. märts 2014, kl 07.19
kui ta pissib palju ja kakab kord päevas ja võtab kaalus ilusti juurde siis järelikult saab piisavalt süüa. nutuga ahmib ta õhku sisse ja sellest tulevad gaasid. lase vahepeal krooksud välja ja siis kui tahab anna veel süüa.
 
sellele 2 emale 19. märts 2014, kl 09.14
gaasid esinevad ka rinnapiimaga toitmisel.
 
7. kuuse beebi ema 19. märts 2014, kl 22.08
Ma tunnen sulle väga kaasa, kallis teemaautor. Meil oli beebi esimesed kolm kuud sellised, nagu sa kirjeldasid. Olin otsi andmas. Ja siis neljandal elukuul kõik muutus - päeva pealt. Nüüd magab nagu ingel jutti 10 tundi öösel, sööb korralikult, võtab kaalus juurde ja on igati heatujuline. Ausalt öeldes ma siiani mõtlen, et kas see on see sama beebi, kes esimesed kolm kuud ...
Kannatust, asjad võivad veel paremuse poole minna. Siin on tõend :) Peale selle - minu beebi sõi ja sööb ka rinnapiimaasendajat ning on igati normaalne ja heatujuline beebi.
 
ema 21. aprill 2014, kl 08.38
see oli ikka uskumatu küsimus 2 lapse emalt :) kuidas nii loll saab olla. aga näed saab. ei saa kõike oma mätta otsast võtta.
 
Kadi 03. november 2014, kl 14.08
Hei, mul täpselt sama mure...
Beebu ei taha enam süüa eriti ja lükkab muudkui pudelit välja suust ja nutab.. Topib ka rusikaid ja kõike muud suhu ning tududa ka eriti ei taha...
Kuidas teil see aeg möödus, kas nüüd sööb jälle ilusti?
 
tee 04. november 2014, kl 12.02
talle viinasokke, jääb kohe rahulikuks
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!