Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Mida on vaja beebile osta?
 
27n 24. märts 2014, kl 16.17
Tahaksin teada millised asjad peaksin beebile ja võib-olla ka endale kindlasti enne sünnitust ära ostma? Tähtaeg on suvel (oletan, et see omab ka vist tähtsust).
 
ema 24. märts 2014, kl 17.01
http://www.n1.ee/varia/588-reisipakk-2-ei-sisalda-ravimeid.html

kindlasti mõtle lapse ja enda hooldusest. sellest tasub enne mõelda ja aptegist vajalikke asju ära osta
 
27n 24. märts 2014, kl 17.12
Aitäh! Nende asjade peale ma ei oleks ise ilmselt tulnud. Aga veel?

Voodi, vann ja vanker on vaja kindlasti varem ära osta. Kas on veel midagi "suurt", mis nõuab rohkem raha? Riideid olen ma ka natukene varunud.
 
kersti 24. märts 2014, kl 17.58
hoia ikka raha varuks. Vaja võib minna nt. rinnapumpa, mähkmed maksavad parasjagu...kindlasti otsi ühed korralikud küünekäärid ja mitte spetsiaalselt beebidele mõeldud :). Näivad küll turvalised ja kumerate teraotstega, maksavad parasjagugi aga kasutada ei ole neid üldse võimalik. Meie ostsime tavalised , õhema teraga maniküürikäärid ja ei vigastanud beebit sugugi.
 
ja veel 24. märts 2014, kl 18.03
kindlasti vaja titale ka talveriideid muretseda- nagunii on ta sis veel kärus siis võib olla suurem kombe ja müts ja soovitan ka sooja lambanahka.
 
Ema 24. märts 2014, kl 18.53
Mina teeksin siis sellise järjekorra, kuna see kõik on läbi käidud rada:

voodi (või vanker, meie laps magab ainult vankris)
turvahäll (kui on autoga sõitmist)
riided (3-4 bodi suurustele 56 - 68 jne)
Rinnapiimaasendajat igaks juhuks (meil oli suur jama alguses toitmisega, kuna mul lihtsalt piima polnud, järgmine kord ostan kindlasti rpa juba ette valmis igaks juhuks)
Süstal rpa andmiseks
Saialillevedelik naba puhastamiseks
Mähkmed
Kapsapea rinnapõletiku ravimiseks (tuleb kindlasti)
Rinnapump (alguses ei saanud aru, miks seda üldse vaja on, no läheb küll vaja, väga palju :) võid osta selle kõige odavama variandi, ei pea olema kõige uhkem ja kallim)
Rinnapadjad
D-vitamiin lapsele
Tsinksalv

Näiteks täiesti mõttetu ost alguses oli mängumatt, kuna mu laps hakkas selle "fun" elamusest aru saama siis, kui ta oli 4. kuune. Nii et sellega annab oodata.
Baby Björni tool oli mulle suureks abiliseks, sai lapse korraks käest ära panna, kuigi pikalt ei soovitata lapsel seal istuda.
Elektrooniline kiik oli üks hetk väga suureks abiliseks, kuna laps suutis magama jääda ainult rütmilisi liigutusi tegevas kiigus.

Mis veel? MOmendil ei tule meelde...
 
27n 24. märts 2014, kl 18.59
Ma mõtlengi pigem seda, et mida kohe vaja läheb, kui tita on sündinud (hädavajalikud asjad). Erinevatest kohtadest olen leidnud meeletult pikkasid nimekirjasid ja mulle tundub, et umbes pooli asju ei lähe mul kohe tarvis, kui üldse läheb.

See kääride kommentaar oli küll väga asjakohane. :) Ma olen ise selline vana aja inimene rohkem, ei meeldigi mulle igasugused uhke disaini ja jumal-teab-mis kujundusega asjad.
 
Ema 24. märts 2014, kl 19.03
Ja veel ..

Paljud asjad on sellised, et alati saab kombineerida, ei pea suuri summasid kulutama. Näiteks mähkimislaud. Meil täiesti mõttetu ost. Mina panin diivani laiemale osale pehme teki, sinna peale ühekordse mähkimisaluse. Laps sai seal mõnusalt pikutada ja mina sain istudes mähkmed ära vahetatud. Paljud emad kurdavad, et pidev küürutamine mähkmete vahetamiseks kurnab selga. Lapsevann on jälle hea, koos istumisosaga, saad lapse kindlalt fikseerida ühte kohta ja vahepeal kasvõi rätiku haarata.

Kindlasti on veel, aga ei tule kohe pauhti meelde. Aga põhiline sai kirja :)
 
27n 24. märts 2014, kl 19.05
Ema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina teeksin siis sellise järjekorra, kuna see kõi
> k on läbi käidud rada:
>
> voodi (või vanker, m
> eie laps magab ainult vankris)
> turvahäll (kui o
> n autoga sõitmist)
> riided (3-4 bodi suurustele
> 56 - 68 jne)
> Rinnapiimaasendajat igaks juhuks (
> meil oli suur jama alguses toitmisega, kuna mul li
> htsalt piima polnud, järgmine kord ostan kindlasti
> rpa juba ette valmis igaks juhuks)
> Süstal rpa
> andmiseks
> Saialillevedelik naba puhastamiseks

> > Mähkmed
> Kapsapea rinnapõletiku ravimiseks (tu
> leb kindlasti)
> Rinnapump (alguses ei saanud aru
> , miks seda üldse vaja on, no läheb küll vaja, väg
> a palju :) võid osta selle kõige odavama variandi,
> ei pea olema kõige uhkem ja kallim)
> Rinnapadja
> d
> D-vitamiin lapsele
> Tsinksalv
>
> Näitek
> s täiesti mõttetu ost alguses oli mängumatt, kuna
> mu laps hakkas selle "fun" elamusest aru saama sii
> s, kui ta oli 4. kuune. Nii et sellega annab oodat
> a.
> Baby Björni tool oli mulle suureks abilisek
> s, sai lapse korraks käest ära panna, kuigi pikalt
> ei soovitata lapsel seal istuda.
> Elektroonilin
> e kiik oli üks hetk väga suureks abiliseks, kuna l
> aps suutis magama jääda ainult rütmilisi liigutusi
> tegevas kiigus.
>
> Mis veel? MOmendil ei tule
> meelde...


Kas see D-vitamiin on ilmtingimata vajalik?
Ja mismõttes rinnapõletik tuleb kindlasti?
Mis see rpa süstal veel on?

Mul oli üks tuttav, kellel ei tekkinud üldse piima (ma ei tea kui reaalne selline asi muidugi on) See on tegelikult eraldi teema. Vabandan, kui lollid küsimused.
 
naaber 24. märts 2014, kl 22.49
no rinnapõletik ei ole küll kohustuslik :)läbipõdemine. Samas ma siiski pooldaksin nn. mähkimislauda, mis asub kõrgemal. See võib olla ka tavaline suurem laud (igatahes mitte voodi),mis säästab ema selga tublisti ja teeb beebiga asjatamise meeldivaks (võimelda, mähkida, naba kontrollida, nina puhastada jne). D- vitamiin on üldiselt vajalik isegi suvel sündinud lastele. Beebivanni vali siiski hoolikalt, sest liiga madalas vannis võib beebil hakata külm , samas kasvab ta sellest supertempos välja kui lapsuke juhtub olema suuremat sorti.Aga igasuguseid salve ja abivahendeid võib ka siis osta kui beebi on sündinud- apteegid on igasugu komplekte täis.
 
Dame Ali 27. märts 2014, kl 13.07
"bodyd" ehk need üle pea käivad ja hargivahelt trukkidega asjad - väldi kui katku, jube ebamugav lapsele selga panna - võta need ürbid, millel pikad alt kinnised jalaosad ja pikad käised (soovitavalt käänistega, mille saab lapsele käe otsa kindaks keerata - küünistavad end muidu triibuliseks) ning käivad eest trukkidega kogu pikkuses lahti - tuhat korda mugavamad.

riietuse mõttes on see vastsündinu jaoks kõige-kõige. välja minnes viskad mütsi pähe, kombinesooni otsa ja kogu moos.
 
3-kuud ema 28. märts 2014, kl 13.46
Meil vastupidi on bodid öösiti vägagi tänuväärsed asjad, kuna meie laps hakkab teki all nii kergelt higistama. Ööseks siis panengi bodi, et jalad jääksid paljaks. Ilma tekita ka ei julge last ju magama panna. Tal endal ka mugavam paljaste jalgadega magada. Ja öösel on mähkmeid palju mugavam vahetada, kui pead hargivahelt ainult kaks-kolm trukki lahti tegema.
Kääride kohta ütleks samuti vastupidist. Meie beebi muutub küüsi lõigates rahutuks ja rapsib jubedalt. Ma ei julgeks küll tavaliste terava otsaga küünekääridega sel ajal talle lähedalegi minna. Mähkimislauda ei läinud ka meil vaja. Algul kui beebiga haiglast tulime, siis mõnda aega kasutasime, aga tegelikult on palju mugavam toimetada kui paned lapse voodile või diivanile ja istud tema kõrvale toimetama. Mul pole ühtki seljavalu olnud.

Rinnapumba soovitaks osta elektroonilise, kui rahaline olukord võimaldab. Mul näiteks tuli piima nii palju, et esimesed nädal aega ainult tegelesingi selle käsipumbaga pumpamisega (vastsündinud beebi sööb vähemalt 8 korda päevas ja rinnad tuleks algul pärast igat söögikorda tühjaks pumbata, et põletikku ei tekiks. Iga kord läks selleks mingi pool tundi käsipumbaga) ja kirusin end maapõhja, et raha kokku hoidsin ja elektroonilist pumpa ei ostnud. Rinnapõletiku sain ka. Raskema variandi, koos kõrge palaviku, peavalu ja nõrkusega, mis raskendas ka edasist pumpamist ja üldse beebi eest hoolitsemist.

D-vitamiin on vajalik lapse arenguks. Kui seda mitte anda, siis võivad luud ja närvisüsteem valesti või liiga aeglaselt areneda.

Süstal on lihtsalt üks tavaline suuremat sorti ilma nõelata süstal, millega saad lapsele vajadusel rinnapiima asendajat anda, kui omal piima tekkimine võtab aega või on imetamisega probleeme. Algul ei soovitata lutipudelit kasutada, sest muidu laps hiljem ei pruugi rinda üldse võtta. Meil läks süstalt juba sünnitusmajas vaja. Aga saime selle sealt, ei pidanud ise ostma.

Lapsevanni istet me ei ostnud, aga oi, kuidas tunnen sellest praegu puudust. Üksinda vannitada on raske kui seda istet ei ole, soovitan see kindlasti osta. Mina mõtlesin ka algul, et ikka mehega koos ju vannitame, aga tegelik olukord on teistsugune - mees käib tööl ja teinekord on väsinud, vajub magama ära või pole teda kodus kui beebit vannitada tahan.

Lamamistool on asendamatu abimees, aga päris vastsündinut sinna panna ei saa. Me ostsime siiski enne sündi ära. Last sinna hakkasime rohkem panema umbes 2-kuuselt, varem ainult hästi lühiajaliselt, kuna nii väike ei hoia hästi pead ja vajub viltu seal.

Seda saialilletinktuuri ei ole küll vaja valmis osta, selle saab sünnitushaiglast pakiga kaasa, vähemalt meie küll saime paar kuud tagasi. Kui ka ei saa, siis ei tohiks probleemi olla ju mehel üks väike käik apteeki teha.

Kapsa ostsin juba enne sünnitusmajja minekut külmkappi valmis ja seda läks ka ohtralt vaja. Piimapais on üks kohutav asi. Kestis 3 nädalat ja need külmad kapsalehed olid heaks leevendajaks. Juba sünnitusmajas loeti sõnad peale, et minge ostke kapsas ka ära :D

Mina sain hästi palju abi nimekirjast, mis asub siin: http://www.4kids.ee/vajalikud-asjad-beebile/
Sealt ka tellisin enamik asju, sest oli mugav ja paljud asjad soodsamad kui kuskilt poest või apteegist osta. Rasedana ei viitsinud mööda poode väga ringi ka käia. Seal toob kuller kõik kohale.
 
Ema 04. aprill 2014, kl 00.52
Oh, olin selle teema juba ära unustanud, kui täna juhuslikult siia uuesti sattusin, seega vabandan hilise vastuse pärast.

D-vitamiin on tõesti vajalik.
Rinnapõletik - ei pruugi tekkida, küll aga tekkis minul ja kõikidel minu sünnitanud sõbrannadel. See käib väga kähku. Üks päev polnud piima, öösel tekkisid jubedad külmavärinad (vapped) ning kõrge palavik ja järgmisel hommikul oli piim nö platsis :)
Rinnapumba koha pealt ma ei oska võrrelda elektroonilisega, ma sain hakkama ka tavalise käsipumbaga.
Saialilletinktuuri sai tõesti haiglast kaasa, seega ei pea ostma.
Kapsas võiks olla igaks juhuks (rinnapõletiku ravimiseks)
Vanniiste on ka meil asendamatu, muidu ei saa hetkekski käsi lapse küljest ära võtta.

:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!