Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
alkohool
 
lean 23. aprill 2014, kl 07.49
Tere foorumlased!


Äkki kirjutan vales rubriigis,kuid paremat pole leidnud.

Nimelt sooviks Teie arvamusi kuulda sellel teemal...

Mis Teie arvate sellest,kui rinnaga toitev ema,tarvitab alkohooli(vein,viin jne)?Kuigi laps ise saab alles 2 nädalat täis.

"Ema" küll räägib,et ta ennem pumpab piima välja lapsele lutipudelitesse ja lapsele ei tule siis midagi.
Kuid kui hakkasin lugema selle kohta,juuksed tõusid pustisest see on lapsele ohtlik.

Palun vabandust,kui jai segaseks või pikkalt kirjutatult,lihtsalt soovin,et oleks võimalikult arusaadav.
 
mai 23. aprill 2014, kl 14.39
mis asi täpsemalt on ohtlik? see, et ema piima välja pumpab või? või lutipudelist (lusikalt, tassist vms) rinnapiima andmine?
kui ema annab peale alkoholi tarbimist lapsele enne välja pumbatud piima ja hoiab enne uuesti rinnaga toitmist piisavalt pika vahe ei ohusta last mitte kui miski.
aga üldiselt ma arvan, et igasugused "heasoovijad" võiksid rohkem oma asjadega tegeleda.

PS. see, et 2-nädalase lapse ema üldse alkoholi tarbib on omaette teema, sellised külamuttide tasemel teemad ajavad iga normaalse inimese endast välja.
 
tere 23. aprill 2014, kl 15.14
Ma tahaks ka teada, milles täpsemalt see oht lapsele seisneb kui rinnapiima välja pumbatakse? Ma esimesed kaks kuud ainult väljapumbatud rinnapiimaga toitsingi, sest lapsel oli rinna võtmisega raskusi. Igatahes parem kui piimapulbrisegusid anda.
 
mhmh 24. aprill 2014, kl 07.47
Nagu eelmisedki küsin mis on ohtlik?
Mind samuti ajab see teema närvi, kogu tekstist õhkub läbi sellist "kirume kõik koos teemaalgataja tuttavat noort ema" alatooni.
Miskipärast kipub nii olema et inimesed arvavad et nad võivad kõiki noore ema tegemisi arvustada. Äsjasünnitanud naised on pideva ümberkaudsetelt tuleva surve all ja peavad vastama mingile ähmasele täislikkuse mudelile, vastasel juhul ongi nad kohe sitad emad.
Teemaalgataja, mine parem küsi kuidas sa talle abiks saaksid olla. Tõenäoliselt on noorel emal suur stress ja vajaks väga ümberkaudsete abi. Valva hetkeks last või tee ports sooja toitu või korista ta kodu ära, mitte ära kiru tagaselja netis. Nagu külamutt tõepoolest.
 
lean 24. aprill 2014, kl 12.10
Sellel emal pole häda miskit,mees töötab,teenib piisavalt palju,et teda ja lapsi üleval hoida.

Ohtlikus seisneb selles,et ta tarvitab alkohooli,lihtsalt niisama. Paar päeva tagasi oli sõbrantsiga pudeli veini joonud ja siis teinud endale kokteili viinast.

See ei ole ju normaalne
 
mhmh 24. aprill 2014, kl 12.43
Ja nagu sa ise enne välja tõid, annab ta peale seda lapsele enne välja pumbatud piima süüa, mitte ei pane last purjus peaga rinnale. Seega küsiksin jällegi, mis seal ohtlikku on?
Normaalne ei ole siin hoopis sina, teemaalgataja. Ära surgi teiste eludes ja tegele oma asjadega.

Ps. Mhmh ei propageeri imetamise ajal alkoholi tarbimist, küll aga taunib teema algataja suguseid lolle.
 
kah ema 24. aprill 2014, kl 14.21
To:mhmh

või siis selliseid nagu sina...

Imetamise ajal ei tohi tõesti alkohooli( veel vähem viina) võtta. Nii nagu kirjast aru sain,siis laps on alles 2 nädalat vana.

Muideks eelmistele kommentaatoritele teadmiseks: Isegi kui ema pumpab ennem piima välja ja alles siis hakkab jooma,see ei tähenda,et alkohool haihtub verest ja piimast mõne tunni pärast.

Nii,et muretsemiseks on ikka põhjust nats
 
kah ema. 24. aprill 2014, kl 14.23
Olid olemas ka juhtumid,kus ema hoolematusse parast või tahtmisest kanget tarvitada imetamise ajal,laps suri või mõjus tema edasisele arengule.
 
lean 24. aprill 2014, kl 15.27
Ma vist tõesti kirjutasin segaselt,et sellest sai aru ainult yks inimene. Aitähh Teile "kah ema"

Ohtlikus ja põhjus muretsemiseks seisneb alkohooli tarvitamises.

Minu teada imetav ema ei tohi alkohooli võtta ennem,kui laps saab 6 kuud vanaks. Ja parast sedagi võib võtta ainult lahjemat,siider ntx ja sedagi lonks.
 
mhmh 24. aprill 2014, kl 15.35
:D Kuulge lean ja kah ema (kes puhtjuhuslikult ei jäta kumbki peale koma tühikut ja kirjutavad sõna alkohol asemel alkohool) katsu nüüd oma kahestunud isiksusega mõista, et see ei ole sinu koht ussitada, eksole. Kui sa leiad, et lapse elu ja tervis on ohus, siis on sinul pea-aegu et kohustus lastekaitsele teatada. Kui aga mitte, siis lõpeta see teiste asjades sonkimine ära.
Kui lapse ema pole ilmselgelt mingi paadialune joodik (2 klaasi veini ja koks pole mingi tohutu kogus) ja on seega piisavalt mõistlik, et enne alkoholi tarbimist piim välja pumbata, siis usu mind, on ta ka piisavalt mõistlik, et umbkaudu teada, kui kiiresti joodud kogus kehast kaob.
Kordan vist sajandat korda.. tegele oma asjadega, lean ja kah ema, kumb sa oledki.
 
lean 24. aprill 2014, kl 16.46
to:mhmh

kas sinu arust on norm,juua pudel veini ja peale seda vein+mahl imetamise ajal?
 
mhmh 24. aprill 2014, kl 17.18
Alles oli su jutu järgi sõbrannaga kahe peale pudel veini, nüüd on juba pudel näkku?
Su küsimusele vastates, siis kogus on minu isikliku maitse jaoks pisut suur, aga klaas-kaks veini, kui laps saab peale seda enne pumbatud piima, pole tõesti minu silmis kuritegu, ema on ka inimene. Küll aga ei ole sinusugused susijad, kes tulevad oma ilmselt üsna lähedast tuttavat konkreetselt netti kiruma minu arust norm. Ja sedagi mingil täiesti debiilsel, nö. pastakast imetud teemal.
Ja mis jutt, et kui laps on 6-kuune, siis võib alkoholi tarbida? :o Kus kohas sa oma uurimustööd tegid ometi? Siis enam maagiliselt alkohol rinnapiima ei jõua või? Või laps on piisavalt suur, et ka väike shnapps teha? Või mis?
 
arvan 25. aprill 2014, kl 14.47
ka,et siin oleks vaja lastekaitsesse teatada, beebi vajab ju ema ja ma kahtlen, et purjus ema adekvaatne oleks, et oma lapse eest hoolitseda. Lastekaitse äkki toob ta maa peale tagasi ja ta teeb midagi oma alkoholi probleemiga-näiteks ei joo enam!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!