Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
8 kuune beebi, nohu ja keskkõrvapõletik
 
maxine 03. september 2014, kl 17.58
Mu 8 kuu vanusel oli elus teist korda nohu. Esimene kord lörises ninas kõvasti ja natuke oli ninaalune ka märg. Teist korda lörises nina samamoodi ja läks üle, kuid 4 päeva hiljem tõusis palavik ja nohu tuli natuke nagu tagasi. Haiguse teisel päeval vaatas arst lapse üle ja ütles, et pole midagi hullu. Siis ootasin veel 2 päeva aga kuna lapsel oli selleks ajaks juba 5-ndat päeva palavik, läksin erakliinikusse lastearsti vastuvõtule kus ilma pikema jututa ütles arst kõrvu uurides, et mõlemas kõrvas on põletik, paistes ja punetavad. Saime 7 päevase AB kuuri, varem pole laps ühtegi AB saanud.
Mul on nüüd jube hirm nahas, et kas iga nohuga hakkabki nüüd kõrvapõletik olema? Mul on teine laps veel kes käib koolis ja selle nohuviiruse väiksem saigi just temalt, sest suuremal hakkas ennem nohu ja köha. Varaseamalt pole mingit kogemust kõrvapõletikega, sest meie peres pole kellegil kõrvadega probleeme olnud. Suuremal on olnud 2x angiin ja need korrad sai ta ka AB, kuid rohkem pole AB kuure tal olnud. Sünnist saadik tilgutan talle iga päev ninna füsiol. lahust, et tatikolle kätte saada, nohuga teen seda palju-palju rohkem ja rhinomeriga tõmban nohu korral ka tatti koguaeg välja. Aga alati jääb midagi sinna lörisema mis lihtsalt ei tule välja ja ilmselt see siis tekitaski kõrvadesse põletikku. Aga mind tõesti hirmutab mõte, et see kõik hakkab korduma :S suuremat last ju ei saa võtta koolist ära ja täielikuks nende isoleerimiseks peaksin ma kodust beebiga välja kolima ju...
 
pii 03. september 2014, kl 19.06
Ei hakka korduma. Nii et võta rahulikult.
Endal oli laps kolme kuuselt keskkõrvapõletikus, 40 kraadises palavikus päris mitu päeva, saime nädalase AB kuuri ja ravisime välja. Peale seda on ikka nohu olnud, kuid see on ka meie kliimas täiesti loomulik asi.
 
n49 03. september 2014, kl 19.44
Kui viirus majas, tee küüslaugukee ja iga tunni tagant hammusta ühest küünest väike tükike. Mul neli last ja kõik viirused võidetud. Ma vanaema juba ja sellest AB-st ei tea. Aga imik hakkab tihti kõrva hõõruma, kui seal probleem.
Tervist!
 
kaunt 13. september 2014, kl 18.16
ära anna lapsele lehmapiimatooteid, see vähemalt leevendab kõrvapõletiku ohtu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!