Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Beebi sööb koguaeg
 
Murelikk 04. juuli 2016, kl 15.29
Mure 2-kuuse beebi söömisega.päevasel ajal sööb ta umbes iga poole tunni tagant. Tean et rinnapiima puhul võib laps süüa nii tihti kui ise tahab ja pole seda talle keelanud aga kas tõesti on 15-40 minutilised vahed normaalsed (tavaliselt sööb tund aega ja 20-30 minuti pärast uuesti). Sealjuures ei maga ka vãga - heal juhul jääb tissil olles tukkuma 10 minutiks. Pole võimalik midagi tehagi sellises tempos. Tahaks näiteks lapsega jalutamas käia(värske õhk ja liikumine oleks ju mõlemile hea) aga ei saa, kuna 10 minutit pärast peale jalutamise algust on jälle nutt lahti ja pean joostes koju tormama, et rinda anda.
Olen proovinud igasuguseid lohutamisvõtteid aga aitab vaid rinna andmine. Kas on midagi võimalik teha või jätkubki see nii kuni suuremaks kasvab?
 
otsi 04. juuli 2016, kl 16.19
nuturaamat ja loe läbi, su elu muutub pärast seda. tal pole kogu aeg kõht tühi, aga sina pakud talle kogu aeg süüa
 
:) 04. juuli 2016, kl 16.37
Oled sa kindel, et ta saab süües piisava koguse piima? Tund aega ei peaks ta ka sööma ja kindlasti mitte vahepeal tukkuma. Äkki suhtleksid imetamisnõustajaga?
 
ille 04. juuli 2016, kl 19.06
see on ikka nii, et piima on väheja ei saa kõhtu täis..on sellised kogemused sõbrannaga, lõpuks ei saanud last üldse rinnaotsast enam ära ja lõppes asi sellega et laps nälgis ära, enne ei saanud aru ka kui tekkis juba kaalu peetus ja kehvveresus,, kaalu last peale sööki palju sai süüa ja kuidas tal kaal kasvan,,anna juurde pudelist, laps peab kõhu täis saama...ja magama vähemalt kolm tundi jutti
 
arvamus 04. juuli 2016, kl 19.37
ma arvan ka, et laps ei saa piima kätte. ilmselt jood sa ise liiga vähe vedelikku, et sul piima ei teki. minu lapsed sõid iga kahe tunni tagant ja neil võttis see max 5 minutit aega. ise jälgisin ka oma toitumist-joomist ja piima lausa pritsis ise, kui mingil põhjusel lapsest eemal olin ja täpselt 2-tunnise intervalliga rinda ei saanud anda.
 
just 04. juuli 2016, kl 20.19
sama arvamus siin. kõht tühi, sööki vähe.
 
Murelikk 04. juuli 2016, kl 21.04
Piima vähesuses probleemi ei ole; kuna piima tuleb enne söömist ja peale väga lihtsalt...iseasi kas ta piisavalt ise seda kätte saab. Kuigi esimese nädala jooksul sai käidud imetamisnõustamises ja seal sõi kyll korralikult nagu kaal näitas. Samuti on kaaluiive väga hea olnud - esimese kuuga +1,1 kg ja teisega samuti ligi 1 kilo juures, seega ei tohiks nagu näljas olla..
Aga ei taipa mis muu põhjustab siis seda nutust olekut. Kõik ilmselged põhjused (märg mähe, külm/palav, palavik, gaasid) on käsile võetud ja proovitud rahustada kussutaded, õõtsutades jms igas asendis aga lõpuks mõjub ikkagi ainult tiss. Gaasid küll aga nendega tegeleme ka nii rohu, massasi kui võimlemisega jms ja tundub et hetkel gaasid nii hullud pole enam..
Peab uurima siis mis tarka selles raamatus kirjutatakse.
 
vaarikamoos 04. juuli 2016, kl 21.32
mõned lapsed ongi nutusemad. kui nii, siis pead seda lihtsalt aktsepteerima. lased lapsel kurb olla kui tal tarvis. sa oled ju ise ka mõnikord kurb ja õnnetu. kas tahad siis, et keegi sulle toitu sisse topiks või vägisi sind naerutada püüaks. vaevalt küll. tahad, et teine oleks olemas ja lihtsalt kuulaks kui kaebad. muidex, minul üks lastest magas hästi ainult kõhuli. seliliasendis kui magama jäigi, siis varsti sealsamas oli kohe üleval ja jauras aina.
 
hmm 04. juuli 2016, kl 23.49
kas sa lutti oled proovinud talle anda?
 
Murelikk 05. juuli 2016, kl 15.08
Lutt ei aita..ajab suust välja
 
:) 06. juuli 2016, kl 20.15
Igemeid oled vaadanud? Kui on hakanud valgeks minema, on hambahäda käes. Meie 2,5-kuusel praegu ka nutuhood, närviline, lutt ajab hulluks, ei tea, mida tahaks. Näha, et ülemised hambad varsti lõikumas, igemed valged ja turses, valulikud.
 
Miia 14. aprill 2017, kl 22.26
Vahepeal ongi perioodid kus titad on rohkem rinna otsas. Kasvuspurdid, eriti nii tillukestel. Tellivad rohke imemisega endale piima juurde ja kui hakkad lisa andma teed hoopis karuteene oma piimavarudele.

Kui laps pissib piisavalt ja võtab juurde (kaalu mõnepäevaste vahedega), siis on kõik OK.
 
Seevaldi SPA 30. jaanuar 2024, kl 22.01
sitt lugu lilleke
ära anna nii palju süüa siis

Kasuta koodi "LILLEKE" et saada 5% alla igalt ostult
https://www.regionaalhaigla.ee/et/seewald
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!