Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Rotavaktsiin ja koolikud
 
Pisipiiga ema 22. juuli 2018, kl 16.02
Kirjutan meie kogemusest ehk kellelgi teisel ka tulevikus sellest abi.
Lapsel koolikuid olnud ei ole, küll aga on probleeme gaaside välja saamisega, enne puuksutamist nutab, kuid mitte alati. Gaasivalud on meil veel ka täna, kui laps hakkab saama kuuekuuseks, kuid enam mitte nii intensiivselt. Gaase oma toiduga ei seosta, katseid tehtud küll ja tulemus vaid enda kaalulangus.
Esimese rotavaktsiini järel laps nuttis iga päev tunde ja nii seitse päeva järjest. Peale teist rotat lootsin, et soolte mikrofloora on vahepeal tugevnenud ning seekord kõrvalmõjusid ei esine- asjatu lootus, sest laps vaevles peale vaktsiini üheksa päeva järjest gaasi- ja kõhuvalu käes. Mul oli juba tunne, et lähen ja xxx ma ei teagi, mida ma oleksin nendel hetkedel soovinud teha kõikide nendega, kes arvavad, et kuuevalentne vaktsiin + rota tuleb kõik samal ajal teha. Rotavaktsiin tuleb ära teha enne, kui laps saab kuuekuuseks ehk siis selle arvestusega on võimalik seda ka edasi lükata.
Kolmanda rotavaktsiini lükkasin teadlikult kaks nädalat edasi, hirm oli juba nii suur ja kui palju laps selle kõige pärast kannatama pidi (haigus ise poleks vast pooltki nii hull olnud).
Kolmandal korral läks aga kõik hästi, ei mitte ühtegi nutetud tundi ega kõrvalmõju ja seda põhjusel, et kolmandal korral hakkasin paar nädalat enne vaktsiini Rela tilkasid andma (d-vitamiin + probiootikum, aitab ka gaasivalude vastu), et tugevdada mikrofloorat ning toetada sooletegevust.
Gefiluse d-vitamiin ei aidanud, kuigi sisaldab ka probiootikumi, kuid väiksemal määral.
Lihtsalt infoks, kuna ise otsisin seda internetist ning ei leidnud, kui vaja oli :)
 
Spc 14. veebruar 2019, kl 02.57
Rota on elusvaktsiin ja kõrvaltoimena võibki kõhuvalu, kõhulahtisust tekitada. Ju lapsel oli kõhus paha enne. :( Tore kui kõik hästi läks! Rota päris-viiruse kätte võib surra. :(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!