Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
vitamiinid
 
sipsik 16. aprill 2003, kl 14.36
Hei! Selline mure, et laps aasta täis ja natuke peale ka, ja enam ei tea, mis vitamiini peaks andma. Aasta otsa sai ikka seda Multitabsi mida vist enamik titasid. Või ei peakski kogu aeg vitamiine andma, seda enam, et varsti suvi?
 
pärm 16. aprill 2003, kl 20.19
Lihtsaöt igaks juhuks küll midagi ei annaks, vaid ikka siis kui näha, et vaja organismi toetada. Näiteks haiguse ajal topelt- kolmekordne doos Acerola C vitamiini (saadaolevatest kõige loodulikum). 'kurgu häda puhul Influ zink + C vitamiin, aga muul ajal kodumaisat õuna ja muid juurikaid, puuvilju. Enda lastel sel talvel küll peale ükskiku ninatilkumise ja paari köhatuse haigusi kallale ei tulnud.
 
Kateriina 17. aprill 2003, kl 16.59
Laps peaks meie kliimas saama D vitamiini ka 2.eluaastal. Need kuud, kus pole r-tähte, võib vahele jätta (mai-august)
 
Judy 17. aprill 2003, kl 19.28
laps ei pea mingeid vitamiine saama - no haiguse ajal c-viamiini ja muid vastavalt vajadusele, kuid kindlasti mitte rutiinselt ja kindlasti mitte polüvitamiine
 
Daisy 18. aprill 2003, kl 12.32
D vitamiin on hädavajalik lapse 2 eluaastani.Vaata,et seda andmata ei jäta.Alates aastast võib anda ülepäeviti.Kui kahtled räägi arstiga ja ta kinnitab sulle,et D vitamiin on vajalik (just luustiku arenguks)
 
muska 22. aprill 2003, kl 10.50
mina annan arsti soovitusel D vitamiini, midagi muud pole vaja kui annad erinevaid sööke
 
sillu 25. aprill 2003, kl 12.15
Mina annan oma 3aastasele kõige looduslikumat C-vitamiini (All C-nimeline), nüüd vitamiinivaesel kevadajal 2..3 tk päevas. Ja kuna silmadega probleemid, siis ühe Omega-3 ja õhtul ja ühe Kal-Magi. Arsti soovitusel. Ilmselt keegi ei vaidle vastu, et kiiresti kasvaval lapsel neid vaja pole. Milleks hambaarstiga last traumeerida, see jääks ära. Sügisest saati lasteaias ja haige pole olnud. Kusjuures 1. eluaastal oli rohkem haige kui terve.
 
Judy 28. aprill 2003, kl 21.02
arvestades seda, et d-vitamiini soovituslik kogus on aja jooksul kordades vähenenud... siis paljud arstid ei soovita seda enam lapsele
samuti tekib rahhiit ka d-vitamiini liigsest tarvitamisest

kas loodus on loll, et me siin d-vitamiini juurde vajame? kui laps iga päev õue saab ja temaga võimelda pole lootustki d-vitamiini puuduseks!
 
on ikka vaja! 29. aprill 2003, kl 22.42
Loodust küll milleski süüdistada ei või, ta on väga tark, aga inimesed on need, kes eksisteerimise siin raskeks teinud on: saastunud keskkond, järjest toitainevaesemaks muutuv dieet, aina rohkem haigeid inimesi, eriti lapsi.
Kui kõik oleks ok ja saaksime toidust kõik kätte, poleks asi hull. Aga on ju! Eriti laste osas.
 
tubli, sillu 26. mai 2003, kl 22.11
Oled valinud eige tee, jätka! D vitamiini ei ole tõesti kontrollimatult süüa, kasvõi pool tundigi päikest rahuldab päevase D- vajaduse. GNLD- toidulisades seda küll ei ole ka varjatud kujul mitte. Kaasaegne teadus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!