Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
6-kuuste söömisest?
 
Mõmmik 12. mai 2003, kl 15.10
Poiss puhtalt rpa peal ja tahax küsida emmede käest,et mida te olete oma lapsele ise süüa kokku keerutanud?Poest saadavaid mehusid oleme me mõningaid proovinud,kuid tahax ka ise midagi teha,kuid kahjux kogemused puuduvad.Ehk keegi oskab aidata.
 
muski 13. mai 2003, kl 10.25
tee nagu endale. Ma algul tegin viljaputrusid, riisiputru (helvestest). Alguses ilma tükkideta, kui varsti võivad ka pehmemad tükid sisse jääda. Ise teen praegu putrusid kiirhelvestest. Siis olem keetnud porgandit, kaalikat, kartulit ja pärast püreeks teinud, banaani, õuna keetsin jne
 
mari 14. mai 2003, kl 09.09
keetsin kartuli, porgandi ja lillkapsa püreed.meie beebi on piima suhtes allergiline, seepärast andsin alguses Hipp-i putrusid.neid on võimalik veega minutiga valmistada.nüüd sööb 8 kuune juba riisihelbeputru ja igasugu juurvilja püreesid(ainult kapsaga ole tagasihoidlik).oleme proovinud keefiri aga tegime selle suhkruga tiba magusamaks.kui perele suppi keedan siis võtan tita osa enne soola lisamist ära.Banaan on vaieldamatu lemmik, sellega koos on hea uusi toite proovida.käest sööb ise kõva leiba, küpsist, suitsuvorsti jms.katseta julgelt, beebi ise aitab sind.
 
Judy 16. mai 2003, kl 09.52
alusta ikka ühest komponendist korraga ning juurikatest
kõrvits on alustuseks hää - keedad ära (soolata!) ning kas nuimikseriga või läbi sõela sodiks... maitseks võid rpad või rafineerimata õli sisse panna
siis proovi vaikselt lisada porgandit, kapsast jne
õuna soovitatakse ahjus teha (kodumaine õun) taignas - ja siis kraabid seda pehmet sealt seest lapsele.
pudrud on natuke hilisem muusika - juurikat peetakse alustamisel mitmel põhjusel paremaks. nii 4-5päeva kaupa siis lisad komponente ja katsetad...siis hakkad juba puljongis keetma (mitte kuubikud!!!)...ja siis tasapisi liha andma
ning pudrud loomulikult kah - enne 10-t kuud piimatooteid ei kasutaks, siis alustaks ka maitsestamata jogurti vms naturaalsema hapendatuga
 
mammu 28. mai 2003, kl 13.49
ma küll ei usu, et kuuekuune juba süüa sünnib. Las kasvab, nii 8-9 kuuselt peaks juba söögiks kõlbulik olema.
 
Murakas 03. juuni 2003, kl 12.45
Alusta hästi ettevaatlikult. Alguses pool teelusikatäit putru või juurviljapüreed ja ülejäänud tissi. Teisel päeval anna üks lusikatäis ja selle peale tissi. Ja uue toiduga alusta alati päeva esimesel poolel, sest kui kõhukene ei pea sellele ootamatusele vastu, siis igasugused üllatused jõuavad päeval ära toimuda ja õhtuks rahuneb juba seedimine maha. Kõik saavad rahulikult magada ja ei mingeid kahtlasi kõhutuuli ja voodi pesemist ega riiete-linade vahetamist kell kolm öösel. Igasugused pudrud ja püreed peaksid olema sellised vedelamad kördid, mis taldrikule pannes kergelt laiali hakkavad valguma, muidu jääb kole kuivaks lapsele, ta ju puhta vedelaga harjunud. Ja soola ära alguses üldse pane, kuigi ise võid nina krimpsutada, et fuih kui mage.
 
riina 09. juuli 2003, kl 14.32
ärge jumala eest lehmapiimaga midagi valmistage ega niisama juua andke alla aastasele lapsele. Paljud arvavad, et seda ei soovitata allergia pärast ja kui proovivad ja näevad, et lapsel allergiat pole joodavadki lehmapiima. tegelikult on asi nii, et inimlaps ei ole vasikas ja ei saa sellest vajalikke aineid, nagu näiteks rauda. hiljem võib kaasneda sellega näiteks neerupuudulikus. soovitan selle kohast infot internetist lugeda.

Veel tahaks öelda, et kui te katsetate uusi toiduaineid, siis oodake umbes neli päeva, et näha, ega lapsel millegi vastu allergiat ei ole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!