Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
potil käima õpetamine
 
:-) 25. juuni 2003, kl 14.29
Kuna alustada potilkäimise õpetamist? Ootan õpetlikke soovitusi, et mis ja kuidas.
Ette tänades.
 
milla 25. juuni 2003, kl 16.59
Mina alustasin potiga harjutamist vanemal lapsel juba siis, kui ta oli 5-kuune. Tegime tutvust, proovisime, kuidas peal on istuda. Muidugi käis see alati peale söömist ja magamist, kui potti oli lootust ka midagi püüda. Ja last tuleb ikka toetada, selg veel ei kanna ja tasakaalu ta ka ei hoia. Kauaks ei tohi ka potile jätta. Algul ikka pool kuni üks minut koos lapsega potil.
 
anu 28. juuni 2003, kl 23.05
minul on 4 last ja kõik erinevad.
1.hakkas 6 kuuselt potil käima.
käisime mehega poes ja nägime ilusat roosat potti, ja ostsime ära,läksime koju ja proovisime tütart potile panna, see meeldis talle väga ja sellest päevast hakkas potti ise nõudma.muidugi peab ise tähelepanelik olema,et aru saada millal ta potile tahab minna.
2.poeg ei tahtnud veel 1 aastaselt potti nähagi aga üks päev istus ise potile ja tegi seda jälle ja jälle,oli siis u1,6a.
3.hakkas samuti ise huvi tundma sest suuremad tegid ees ja tema järel.oli ka kusagil 1,2 a.
4. on praegu 1,6 ja pole veel eriline poti sõber,aga kui panna teeb sinna oma hädad ära.
usun,et laps hakkab potil käima siis kui ta selleks valmis on,pole vaja liigselt närveerida.Lapsed on erinevad,muidugi peaks lapsele potti pakkuma aga vägisi pole vaja seda teha.
Kui meie poeg oli 1 aastane siis mõned tuttavad halvustasid,et kuidas nii suur laps käib veel pampersiga ja see tegi mulle väga haiget aga usun, et kellegilpole õigust teist arvustada.
tee lihtsalt oma südame järgi,ta ju sinu laps.
ÕNNISTUSI.
 
kassy 09. juuli 2003, kl 14.37
Kui sa soovid võid ju alla aastast last panna vahepeal tutvumiseks sellise asjaga nagu pott teda sinna istuma.Minu kogemused aga näitavad ,et lapsed jäljendavad suuri,niiet kui läksin ise pissile panin ka lapse wc potile Tasapidi hakkas tegema.Väike pott oli wc-s,tuppa ma seda ei toonud,hiljem mõnikord,Nüüd on 3 aastane ja avastas,et ei soovi väikse poti peal käia ja sujuvalt oleme üle läinud suurele potile,kuid väikest potti pole veel ära kaotanud,vahepeal ikka käib seal.Kui sul võimalik on last potitada wc-s siis see on minuarust parim.
 
ema 10. juuli 2003, kl 15.42
Mina üritasin oma poissi ka istuma hakkamisel potile panna ,aga kui ei meeldi siis ei meeldi. Poiss hakkas hüsteeriliselt nutma ja ei tulnudki meil potitamisest midagi välja. Umbes aastaselt hakkasime uuesti potiga tutvust tegema ja seda peamiselt peale ülestõusmist. 1.5 aastaselt võtsin kätte ja ostsin mitu paari aluspükse ning toas käimiseks selliseid pükse, mida kerge pesta. Algul oli küll raske kogu aeg potiga lapsel järel joosta, kuid tulemused ei lasknud kaua oodata. On ikka paha küll, kui märjad püksid jalas. Peagi oli pampers ainult õueskäimiseks ja magamiseks. Seega - iga asi omal ajal ja sundida ei maksa. Kui algul ei meeldi, ürita mõne aja pärast uuesti.
 
Mari 17. juuli 2003, kl 22.13
Meil kippus ka asi hüsteeriaks minema. Siis 4.a. tüdruk näitas ette ning me kiitsime teda ja imetlesime pissit- kakat. Pisikest hakkas ka asi varsti huvitama, kiitis ja paitas takka kuni ükskord oli nõus ise potile istuma.
 
aile 19. juuli 2003, kl 13.34
minu aastane poeg käib juba päris tublilt poti, mähet alla ei pane (korra päevas tuleb mõnikord loik vaibale aga, eks õpib)
poja hakkas potil käima niipea, kui istumagi, 6 kuuselt
ma kasutan pestavaid mähkmeid, mida soojalt soovitan
tanapäeva emad teevad lastele ja endale karuteene, sest laps harjub pampersitega nii ära et ei taha 3-aastaseltki potile minna
 
liisu 26. august 2003, kl 06.40
raagiti (ulikoolis oppides), et lapsed hakkaavd potil kaima umbes 1-2 aasta vanuselt. kolme aastane laps ei tohi enam ka oositi alla teha. tavaliselt ikka tuleb lapses see huvi aratada poti vastu. ja alati premeerida, kui hada sinna teeb.
 
njah 08. oktoober 2003, kl 20.31
mul tuttav annab lastele klepsu, kui midagi potti teevad. neil on kohe oma pilt, kuhu iga p2ev t2iendust oodatakse. ja potil hakkasid 1 aastaselt k2ima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!