Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
lehma piim
 
helen 03. juuli 2003, kl 12.26
Kui vanalt hakkasite lapsele lehma piima andma?
Mul laps 10 kuune, plaanis tööle minna ja paar rinnapiima toidukorda päevas lehmapiimaga asendada. Arst soovitas 3,5 % piima ja putru soovitas ka 3,5 % piimaga teha. Kas 2,5% ei piisa?
 
kalli 03. juuli 2003, kl 13.10
Võid ka 2,5% piimaga teha putru, pane sinna nats võid sisse et rammusam oleks. Laps vajab rammusamat piima selleks et kasvada. Poest piima ostes pole vahet mis % ta on, lapse jaoks aga küll. Ära ainult maapiima anna. Mul tüdruk aasta Sinu omast vanem, vanaema andis talle maapiima ja kohe võttis kõhu lahti, poe piimaga kõik OK. Ja veel-nii väiksele lapsele poepiima andes tuleb see vist enne korra keema ajada. Päikest!:))
 
piimariiul 04. juuli 2003, kl 21.30
Maapiimal see probleem ongi, et vanaema andis naturaalset maapiima, milles kõik elusbakterid sees. Meie väike preili elas ainult rinnapiima peal, sest muud ta lihtsalt polnud nõus vastu võtma. Vanaema ükskord pakkus kuumutatud maapiima suhkruga lutipudelist ja imekombel hakkas meie pirtsutaja seda sööma. Minu elu läks sellest ajast palju kergemaks, sest tissid olid muidu pidevalt tühjad ja laps alailma poolnäljas. Igatahes polnud mingeid probleeme rammusa piimaga, sest teatavasti on naturaalne maapiim vähemalt 4% või üle. Ja meie väike preili hakkas maapiima saama 5-kuuselt. Aga piima me kindluse mõttes kuumutasime.
 
pips 07. juuli 2003, kl 00.36
Mis jutt see on, et ärge maapiima andke!? See ju puhtalt harjumuse asi! Mul hakkas pisipoiss maapiima ka umbes 10-kuuselt saama. (Piima keetsin loomulikult ikka ära enne.) Mingit probleemi polnud. Ja joob siiamaani (praegu küll juba 3-aastane). :)) Edukat proovimist! :)
 
muski 08. juuli 2003, kl 13.34
poepiima ei pea keetma enne, sets see on ju pastöriseeritud nagunii. Aga perearst mul küll ei soovitanud anda päris piima enne kui laps aastaseks saab. senii tuleks anda rinnapiimaasendajat.
 
riina 10. juuli 2003, kl 00.48
ärge jumala eest lehmapiimaga midagi valmistage ega niisama juua andke alla aastasele lapsele. Paljud arvavad, et seda ei soovitata allergia pärast ja kui proovivad ja näevad, et lapsel allergiat pole joodavadki lehmapiima. tegelikult on asi nii, et inimlaps ei ole vasikas ja ei saa sellest vajalikke aineid, nagu näiteks rauda. hiljem võib kaasneda sellega näiteks neerupuudulikus. soovitan selle kohast infot internetist lugeda.

Veel tahaks öelda, et kui te katsetate uusi toiduaineid, siis oodake umbes neli päeva, et näha, ega lapsel millegi vastu allergiat ei ole.
 
Imelik oled ve? 10. juuli 2003, kl 13.39
Kas su laps on mingi lehm??? Nii, tõsiselt, ma palun sind kui sa natukenegi ingliskeelt oskad siis loe... http://www.milksucks.com/sickkids.html
seal on kirjas miks ei tasu lapsele anda lehma nisadest tiritud sooja löga ja seal on kirjas alternatiivid, mis asendaks lehma piima... palun jumala eest ära muuda oma last lehmaks!
 
i 20. juuli 2003, kl 12.16
Mis loll jutt muuta laps lehmaks? Mõtelge ka ms te kokku lätrate.Aastasadu on lastele lehmapiima antud ja kõik on elama jäänud .Polnud vanasti kuskilt rinnapiimaasendajat võtta ja eks rinda anti ka kauem ja muidugi saastatus oli ka olematu.
 
Ha ha haaa 21. juuli 2003, kl 19.53
Oi kui lühinägelik sa i oled!!! Ütle nüüd et ei muuda... tritakse lemhma nisadest välja mingi soe löga mis on tegelikult mõeldud vasikatele mitte inimestele! Enamus inimeste haigusi mis tekivad hilisemas elus on põhjustatud piimast! Ja üksgi arst ei hakka seda rääkima sest see laseks piima majanduse põhja!!! Nii et aga palun olge lehmad edasi kui soovite!
 
mai 22. juuli 2003, kl 14.03
elama jäämine on üks asi, aga paremad variandid on ajaga välja kujunenud, kui lehmapiim - elu areneb edasi!
mina olen kindel, et lapsel puudvad enne aastaseks saamist kõik vajalik, et lehmapiima ära seedida ning enne seda pole tark talle üldse lehmapiima paljal kujul anda...
uurige ikka vähe tänapäevasemaid värke enne, kui lapsele midagi sisse söödate!
 
n 30. juuli 2003, kl 11.50
lehmapiim on pisikesele liiga raske sedimiseks nagu minu lapsel oli . ta on ikka päris raske seeditav.
 
huvitav küll... 01. august 2003, kl 22.32
...mina hakkasin oma 2 kuusele lapsele täis maapiima andma , sest rinnapiimast ei saanud laps kõhtu täis ja nuttis pidevalt (kõht oli tühi). Keetsin piima läbi, ei lahjendanud, lisasin algul mõne tera mannat, hiljem rohkem. Laps on siiani lapse nägu, pole lehma nägu ühti...
 
huvitav küll... 01. august 2003, kl 22.35
ütleks veel midagi... teise lapsega tegin teisiti, hakkasin andma rinnapiima asendajat. Ja ei kahetse, sest selles on kõik lapsele vajalikud ained sees. Hiljem lisandusid purkides toidusegud, mida laps hoolega sõi.
 
lehmapoiss 07. oktoober 2003, kl 16.46
Ma olen 28 aastat lehmapiima joonud. Näe, suudan kabjaga arvutiklaviatuuril eesti keeles kirjutada. Kas laboris valmistatud keemia on parem kui tavaline lehmapiim? Milline lollus!!!!!!!!! Mõni on ikka täitsa ärkeeranud! Vaesed lapsed, joovad sünnist saati limonaadi ......
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!