Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
lihastoonused?
 
üts 04. juuli 2003, kl 20.04
Mis vahe on imiku lihaste alatoonuse ja ületoonuse vahel?Kui ma ikka õigesti küsisin.Minu lapsel pidi olema lihaste ületoonus, tahaksin täpsemalt teada.
 
Luule 04. juuli 2003, kl 20.34
Minu lapsel oli lihase ületoonus, mis tähendas, et lapse lihased on liiga pingul ja tal on raske oma lihaseid lõdvestada, esineb nn. ülesirutus. massaaz, ujumine ja võimlemine on palju aidanud. Nüüdseks laps 6 kuune ja enam ei täheldada lihasületoonust.
Alatoonus on vast siis see kui laps vastupidiselt ei pinguta lihaseid piisavalt vaid need on pigem "pidevalt nagu lõdvestusasendis"
 
anu 06. juuli 2003, kl 00.21
minul on 4 last ja iga lapse kohta on öeldud, et on ületoonus.siinkohal julgen öelda, et pole erilist masaazi keegi lastest saanud ja on kõik korras.muidugi oli meie suguvõsas laps kellel oli alatoonus , ta oli 8kuune ja ei hoidnud veel pead.selle ema sõnul ei pannud ta last kunagi kõhuli kuna laps hakkas kohe nutma.minu lapsed on küll olnud nii kõhuli kui selili ja pole midagi ületoonust.usun, et ujumine aitab väga palju.kui laps peaks alguses vett pelgama siis ära ehmu,see on normaalne sest laps tunnetab kui on võõras kohas.ise pead olema väga kindel sest laps saab aru kui pabistad.
igaljuhul palju jõudu sulle.päikest kõigile.
 
rebecca 06. juuli 2003, kl 16.20
Kõige lihtsamalt väljendudes on ületoonuses lapse lihased pingul ehk spastilised ja käed hoiavad näiteks kogu aeg rusikasse. Ületoonust võib esineda eri astmetes ja sõltuvalt sellest vaja ravivõimlemist vmt. Alatoonus on rigiidsus ehk lõtvus. Spastilisust esineb ikka vist päris paljudel imikutel, igaühe keis on muidugi teisest veidi erinev nii et küsi ikka arstilt.
 
riin 06. juuli 2003, kl 16.33
Aga miks see ületoonus ikkagi tekib?
 
muski 08. juuli 2003, kl 13.31
ma arvan et ei ole vaja erit pabistada. Perearst ütles, et 90 % beebidest on ületoonuses. Minu omal oli ka. Käisime massaazhis. Nüüd küll pole midagi viga. Ja kui poleks võimelnud, oleks ka vist kõik korras. Aga võimelmine lapsega teeb head.
 
i 16. juuli 2003, kl 13.19
Kui poja oli veel väga väike siis oli meil ka lihaste ületoonus.
Hea masaazi saime. Saime sellest jagu nüüd on kõik okay!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!