Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
kulutused beebile
 
planeerija 25. juuli 2003, kl 16.54
kui suured kulutused on beebile jooksvalt iga kuu ?
 
niika 26. juuli 2003, kl 12.58
See sõltub ju väga paljudest asjadest - kas söödad rinnapiima, mis ei nõua kulutusi, või rinnapiimaasendajat, mis olenevalt margist võib päris kalliks minna - Hipp1 pakk näiteks maksab poes 80 krooni ringis ja seda võib minna umbes pakk nädalas. Siis mähkmed - kas kasutad riidemähkmeid - siis kulub pesuvee ja pulbri peale, või pabermähkmed - väga erinevas hinnaskaalas sorte, aga no paarsada läheb vast ikka kuus. Arendavaid mänguasju on vaja, riietest kasvab tegelikult ruttu välja ja on uusi riideid vaja.
Ehh, kulutada võib võimaluse korral iga kuu ka tuhandeid :) Aga päris null krooniga ka ei saa, mõnisada ikka läheb.
 
planeerija 27. juuli 2003, kl 15.53
ise arvasin, et ikka nii 1000 ja yle selle kuus ehk. olen tõeliselt yllatunud, et nii odavalt saaks ka.
 
** 28. juuli 2003, kl 10.17
niika´le

mismoodi sa 200 kr välja suutsid arvutada !!!! kui arvestad, et rinda ei saa ja marlinässusi ei kasuta !!!!
issand jumal meil 4 kuune kodus ja mingist laristamisest ei saa majanduslikku olukorda arvestades juttugi olla. rinda ei saa, ainult söögile kulub 600-700 kr. sööb Hippi, muud tekitavad allergiat. Pampers läheb ca samapalju, kui vanemad ja tädid ei aitaks, ei kujuta ette kuidas hakkama saaksime, just mõtlesingi ühel päeval, mida vanasti imikutele anti, et saaks veidke millegi pealt kokku hoida. nii, et kulla planeerija 1000 on see summa, millega reaalselt arvestada tasub- need on muidugi ainult toit ja nässud, ja ühe paki salvrätte saad ka osta, riided ja muu pudipadi lisa veel juurde.
 
Mnjah 28. juuli 2003, kl 10.31
Kui esmased suuremad kulutused välja arvata (vanker jms.), siis kuus tõesti eriti palju ei kulu. Muidugi kui oled seda sorti inimene, et ainult uusi asju beebi tarbeks ostad, siis on võimalik ikka väga palju raha kulutada - mõtet muidugi pole, kes see ikka riided ühe kuuga läbi kannab, mina olen ostnud põhiliselt heade firmade tehtud kasutatud kraami nii riiete kui muu kauba osas. Kindlasti maksavad aga gaasirohud, mida tarbib enamik lapsi, ligikaudu 50-70 krooni pudelike umbes nädalaks ning mitmekülgne toit emmele, näit. rinnapiima teket soodustava tee purgike 50 krooni, pähklid on väga soovitavad piima tekkeks jne... ja kui ei osta, siis piima pole ja tuleb piimapulbrit osta. Kõigil ei pruugi muidugi piima tekkega probleemi olla. Ma pakun välja kuus u. 500 krooniga tuleb välja.
 
nöps 28. juuli 2003, kl 13.51
minul läheb kuus u. 4500 -5000 .-, sest kui rinnapiima järgi jätsin tuli ilmsiks, et laps piimasegusid ei kannata. Annan talle erisegu, mille paki hind 700.-, kuus joob viis pakki ja siis veel kõik muud toidud, tarbed ja kokku tulebki selline summa.
 
to nöps 28. juuli 2003, kl 20.24
kle, mis imelaps sul on, kes 700kroonist segu sööb?? Allergigutele jah kallim toit, kuid see ka arsti ettekirjutusel 90%lise soodustususega... Mis vanuseni sa seda eritoitu talle sisse söödad?? Poolest aastast võiks siis hakata yritama vähemallergiliste lisatoitude andmisega.. Kysi arstilt kui ise ei mõika!
 
nöps 28. juuli 2003, kl 22.33
Rinda andsin 11 kuud, ühe kuu sain jah soodustusega, kuid nüüd laps 1a 3 kuune ja muud piima segud ei sobi- niivõrd allergiline lehmapiimale. Võib olla tõesti ei peaks "planeerija" minu kulutustega arvestama, sest alla aastasele lapsele nii palju tõesti ei kulu. Kuid alla paarituhande krooni küll mina hakkama ei saanud. Kuigi püreesid valmistan ise, poest ostan ainult kahte sorti HIPPi, muid jälle laps ei kannata. Lapsele mahlad, mähkmed, riided, hooldusvahendid - kõik maksavad ja päris palju ja kuluvad päris kiiresti.
 
Bella 30. juuli 2003, kl 16.00
Nöps, kas kitsepiima olete proovinud?
Mnjah ajab küll mingi segast, teatavasti tekitab rinnapiima ikka imetamine, mitte mingid kallid teed või pähklid.
 
head 30. juuli 2003, kl 17.12
Vanasti oli tõesti nii, et anti lehmapiima ja vee segu , vahel harva välismaa lapsetoitu. Emmekesed tegid ise hoidiseid ja saastatust oli vähem ehk allergiat samuti.
 
nöps 30. juuli 2003, kl 19.31
to bella: kahjuks on mu laps ka kitsepiima suhtes allergiline, kuid tänan sovitamast. Tegelikult on vähe selliseid toiduaineid, mille suhtes ta allergiline poleks, nii-et seda kallist piimasegu pean ma andma niikaua kui lapsel vajadus.
 
planeerija 31. juuli 2003, kl 16.27
aga mis põhjusel on lapsed allergilised ?
kas seda kuidagi vältida ei saaks ?
 
nöps 31. juuli 2003, kl 17.03
Öeldakse, et allergia pidi olema väga palju seotud pärilikkusega. Meie puhul see paika ei pea, kumbki mehega pole millegi suhtes allergilised. Enne oma lapse allergia avaldumist ei teadnud sellest suurt midagi.
Ise kahtlustan, et raseduse ajal mul oli tohutu isu, sõin isegi öösiti ja just mitte kõige õigemaid asju - pähklid, halvaa, sokolaadi kommid jne. Rasedatel soovitatakse nendest igaksjuhuks hoiduda. See on muidugi minu oletus.
 
planeerija 31. juuli 2003, kl 18.15
huvitav, kas pillide ja allergia seost on uuritud.
ise pille ei julge syya.
 
landra 01. august 2003, kl 15.28
loen ja loen .... oh mul kaks poega 3 ja 1,5 ja hakkama sain nii 1. mähkmed libero suurpakk 169eek 72 tk saab nii 3-5 ööpaevasumbes 2-3 nädalat, juurde ostsin väikepaki 60 eek
2. söötsin rinda hiljem tutteli hulgilaos 35eek pakk, esialgu umbes 10 pakki kuus
3. riided tegin ise ostetud riidest ja turul muuakse ka ise õmmeldud imikutarbeid

4. 2-3 elukuust andsin ka ise tehtud püreesid ja mahlu
kui juurde lisada mõned kreemid ja vatitikud ja muud arstitarbeid 150.-
siis läheb umbes 1000.- ära aga tean tuttavat kes kulutas ainult mähkudele 300 krooni kuus ja see oli kõik mida lapsele raatsis kulutada.
kes oskab saab ka odavamalt.
 
Mnjah 01. august 2003, kl 21.11
to Bella. Ei aja ma miskit segast, ei tekita ainult imetamine rinnapiima, kuigi oma osa on imetamisel küll. Aga ma näiteks olin peale sünnitust paar nädalat haige, söögiisu polnud ja sõin väga vähe, lamasingi päevad läbi laps rinna otsas voodis ja laps oli ikkagi koguaeg näljane, kaaluiive ka väga madal. Loomulikult on teatud toiduained, mis piima tekkele kaasa aitavad ja neid oskab ka enamik arste soovitada (lisaks pähklitele ja spets. teedele näiteks gefiliuse keefir, kohupiim jne.), aga nagu ma mainisin, ei pruugi seda rinnapiima-probleemi kõigil olla ja tore on. Lihtsalt minul oli ja sellega seoses ka lisakulutused.
 
Mnjah 01. august 2003, kl 21.18
to Bella. Ei aja ma miskit segast, ei tekita ainult imetamine rinnapiima, kuigi oma osa on imetamisel küll. Aga ma näiteks olin peale sünnitust paar nädalat haige, söögiisu polnud ja sõin väga vähe, lamasingi päevad läbi laps rinna otsas voodis ja laps oli ikkagi koguaeg näljane, kaaluiive ka väga madal. Loomulikult on teatud toiduained, mis piima tekkele kaasa aitavad ja neid oskab ka enamik arste soovitada (lisaks pähklitele ja spets. teedele näiteks gefiliuse keefir, kohupiim jne.), aga nagu ma mainisin, ei pruugi seda rinnapiima-probleemi kõigil olla ja tore on. Lihtsalt minul oli ja sellega seoses ka lisakulutused.
 
annika 06. august 2003, kl 14.20
raseduse ajal ei soovitata süüa apelsine ja mandariine, ega ka maasikaid need pidid lapse allergiliseks tegema
 
rutt 09. august 2003, kl 21.56
Võib kulutada väga palju ja väga vähe, tegelikult kulutab igaüks nii, nagu temal rahaliselt võimalik on ja kuidas ta üldse on harjunud majandama.
Ise teen nii.Kuna peres on rohkem lapsi, siisei saa kogu raha vaid ühele, noorimale lapsele kulutada.
Riideid ostan nii, et kõigil lastel on päris uued asjad, millega käiakse koolis ja arstil ja linnas ja külas.Ja kodus ja õues kannavad kõik kasutatud asju.Eriti titale saab sealt rohkelt varustust.Kuna kõik on poisid, siis vanem saab näiteks pidilikud riided ikka uued ja järgmine saab alati need endale, sest neid ju ära ei kanna.Väikelapsele on eriti mõttetu kõiki uusi osta.
Samuti ei osta ma imkule kõike müüdavat kosmeetikat.Piisab, paar elementaarset asja kodus olemas on ja siis ma ka ei liiada nendega.
Mähkmetega on nii, et neid pole eriti ka vaja arvestada, noh aasta aega olen neid kasutanud.Olen lapsed potile harjutanud pärast seda, kui nad juba istuda oskavad.Ja kui käima on hakanud, siis selleks ajaks toovad juba ise poti kohale, kui häda on.
 
head 09. august 2003, kl 22.28
Rutt tundub olevat väga asjalik ema.Majanduslikult tasub nii tõesti ära.Kas lapsed on alati nõus teise asju edasi kandma?
 
rutt 09. august 2003, kl 23.21
Noh, ega ma niika ei tee, et noorem saab alati ainult teistevanad.Aga osa asju lihtsalt jääb küllaltki uueks.Muidugi on igal lapsel asju, mis on vaid temale ostetud.Poiste ülikonnad aga tõesti jäävad peaaegu uuteks, pärast ühte kandjat.Igaühele oma.Kui titt saab poest mõne hea ja kallima toidu või oma mahla, siis teised saavad jälle muud.Näiteks kohukesi ja puuvilju.
 
maian 20. august 2003, kl 12.49
mis jutt see on kui raseduse ajal sööd palju apesline ja mandariine, siis tuleb laps allergiline, kle ma panin tõesti neid aint näost sisse ja laps küll allergiline ei ole....nii yheselt ikak võtat ei saa...muidugi kui imetad siis on juba teine asi....pead piirama natu aint aga keelata ei ole kyull mõtet , aga maasikad on jah just kui imetad selline vili , mida tuleks vältida
 
hardy 22. august 2003, kl 13.14
meil kulus umbes 700 kr kuus kokku kui ei ostnud mingeid suuri asju talle, siiani ka piimaaasendajat pugis ainult, nüüd tüki vähem rahakulu kui tahket sööb (teen ise toidu, v.a. reisidel jm. käikudel)Mähkuœid ostan suurtepakkidena varuks kui on sooduspakkumine kuskil.

rutt kuidas su lapsed küll nii ruttu poti otstarbe selgeks saavad? kasutad marlikaid?
 
flica 02. september 2003, kl 22.32
Võtsin ka kätte ja arvutasin ära. Piltti piimaasendaja 3pakki umb.150.- odavad liberod 49.- 4pakist kuus jääb ülegi 196.- kokku 346.- Riidei küll ei ostnud eriti, kui siis kaltsukast või kingiti(mul ainult on lapsed suguvõsas) Väga hull polnudki kui terve oli, kui haige siis rohud muidugi võtavad omajagu raha. Nooremal tütrel nimelt korduv keskkõrvapõletik, mida on ka väga paljudel lastel viimasel ajal. Aga tüdruk oli tubli hakkas aastaselt potil ise käima ja kui enam ei kasutanud, oli öösel ka kuiv.(Vahest harva muidugi ikka juhtus äpardusi)
 
kristiaana 25. oktoober 2003, kl 20.21
Arvutasin...ikka 1000 läheb ära...asendajaid ei osta...mähkmetele see kõik lähebki...aga mitte ei saa aru. kuidas kõigil nii vähe mähkmeid päevas läheb...no mul ikka alla 10 ei tee ära....ei saa lapsel oma pissi kaka sees lasta olla ju!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!