Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
palav suvi ja tuul
 
head 30. juuli 2003, kl 17.21
Ei olekski mingit probleemi, kui laps poleks nii väike 6 nädalane. Tahaks ka temaga rannas vedeleda, aga kardan päikest ja kardan tuult, mis tuleb mõnikord päris külmalt. Vahel käin varjulises kohas jalutamas 15-minutiks. Siis on endal nahk märg ja linnupoeg ka higine. Tuule käes võib märg nahk jällegi liiga jaheneda. Kas kardan liiast ja ootan kuni ta suuremaks saan või on imikud kohanemisvõimelisemad kui me arvata oskame?
 
** 31. juuli 2003, kl 10.26
tuul ei tee talle mingit häda,ilmadega nagu praegu on. randa ei soovita minna, kohutav vaadata, mis emad lastega teevad. titad nii ülekuumenenud, kui jälgida, siis 1-1,5 tunni pärast on sõda lahti, lapsed röögivad hüsteeriliselt. meie 3,5 kuune sai täieliku soki, lärm, palav. niisama jalutada v kuskil aias olla, laps puu alla lükata, pol probleemi.
 
Pim 01. august 2003, kl 13.49
Viludas võiks ju päris pisikesega olla, miks mitte - ta ju magab enamus ajast. Aga kindlasti müts pähe, et tuul läbi ei käiks ja piisavalt jooki kaasa.
Oma plika juba aastane, aga ei tahtnud meiegi rannas olla. Magasime 20 minutit puu all ja tulime tulema. Las jookseb toas.
 
lissi 04. august 2003, kl 12.15
ma ei näe probleemi miks mitte koos suve nautida.mul on 1.5 kuune poiss ja ma ei ole jätnud küll randa ja päikest unarusse. v.a. vesi. sööme,rinda, koos rannas ja naudime päikest. tema muidugi vankris. kui last liiga ära ei riieta ja mütsi ei unusta ei ole meie arvates hullu midagi.
olgem julgemad noored emad. päikselist suve teile.
 
rebecca 04. august 2003, kl 12.54
mine ikka proovi lapsega rannas ära käia, ega sa terve päev seal olema ei pea. Kui tal on hea, siis ta on vait, kui on palav, hakkab häälitsema. Kuskil oli õpetus, et vankri ülekuumenemisohu vastu kata käru katus märja linaga. Mina käisin ka oma väikse titaga ja ei juhtunud midagi hullu.
 
Viki 05. august 2003, kl 13.47
Mine ikka randa. Pane laps vankrisse. Kui vankril katus peal, saab seda nii sättida, et päike lapsele peale ei paistaks ja katus on kaitseks ka tuule eest.
Nägin ükskord tänaval, kuidas üks ema oli tuulekartuses vankrile kilekatte peale tõmmanud (see, mis vihmaste ilmadega peale käib). See oli jube vaatepilt. Muidu ju päike lõõskas, ainult tuul oli. Mul hakkas lapsest nii kahju. Nii võib ju üle kuumeneda. Ära sina küll sellist viga tee!
 
Susanna 13. august 2003, kl 20.18
Mina soovitan samuti randa minna. Eks isegi kõhklesin veidi, mu tibu sai nimelt eelmisel nädalal kuu ajaseks. Samas olen nüüd targem ja julgen oma kogemustest soovitada, et randa minna võib nii pisikesega küll. Oluline on vaid, et laps üle ei kuumeneks. Ei mingit mütsi nii pisikesele, kes veel vankris on. Vankri kate hoiab päikese kinni ja müts ei lase lapse peal lihtsalt hingata. Samas kui laps on juba vankrist väljas on peakate lausa kohustuslik, et vältida päikese pistet!
Olime oma tibuga Pärnu rannaski sel kõige kuumemal päeval. Laps oli vankris, otse mere rannal. Laps oli vankris vaid pampersiga. Julgen kinnitada, et ta oli sama rõõmus ja reibas kui tänase jaheda ilmagagi. Ja samuti võib laps tulevikus öelda, et ta polnud veel kuu ajanegi kui käis Pärnu rannas ujumas (küll vaid varbaid pidi).
Kokkuvõtteks tahan öelda, et noored emad olge julged katsetama ning usaldage enda intuitsiooni ja lapse reageeringuid. Lapsed on tublimad kui julgeme arvata!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!