Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Rinnaga toitmine
 
uudishimulik 06. august 2003, kl 09.50
Tere!

Mul on mõned küsimused emadele:

1.Kui kaua te toitsite/toidate oma beebisid rinnaga?
2.Miks mõned emad ostavad igasuguseid piimasegusid beebile selle asemel , et oma piimaga toita?
3.Kas rinnaga toitmine mõjutab seda, kuidas rinnad hiljem välja hakkavad nägema (nt. kas on nii, et rinnaga toites ripuvad rinnad hiljem nagu tühjad kotid?) ?

Suured tänud ette kõigile, kes vastavad!
 
kkkk 06. august 2003, kl 16.18
1. laps 8 kuune, toidan rinnaga ja plaanin lõpetada u 1,5 aastaselt.
2. Kõigil ei jagu piima ning on muidki terviseprobleeme, mistõttu ei saa rinda anda(enneaegsed vahel ei õpi ära nt) ning kui laps rinda süües ikka kaalus juurde ei võta, no siis peab lisa andma.
3. See, millised rinnad pärast imetamist on, on individuaalne. üldiselt näitab seda ka raseduse ajal rindade suurenemine.
 
triinu ja taavi ema 11. august 2003, kl 01.01
1) oma esimest last toitsin kuni 10 kuuni
(teine laps on präegu 4 kuune, toidan, aga ei tea kui kaua)

2) mina ei ole oma lastele mingit piimasegusid ega lisa andnud.
Aga kui ma haige olin (tugev nohu) siis soovitas arst lisa anda juhul kui laps kõhtu täis ei saa.

3) minu riinad ei mutunud peale esimest last.
lootan et ka teine laps ei muuda neid.
 
gigi 18. august 2003, kl 15.32
Kõik kolm last said rinda. 3-kuud, 6-kuud ja 5-kuud. Oleksin kangesti kauem tahtnud, aga elu olin liiga murelik ja piim kadus ära. Rinnad on eluaeg olnud täiesti normaalsed, keskmisest pisut suuremad. Mitte raasugi ei hakanud rohkem rippuma. Nüüd kui kehakaal on pisut suurenenud on rinnad isegi kenamad kui noorelt. 80-D.
 
kata 20. august 2003, kl 22.37
Esimene sai rinda 2 kuud ja sedagi teine kord asendajaga pooleks. Olin ise närviline- pereprobleemid, harjumatu olukord, palju üksi koos väga rahutu beebiga-ja lõpuks arvasin, et poiss nutabki tühja kõhu pärast.
Nüüd on teine laps 2 kuune. Olen ise rahulik, sest olen enda jaoks pannud paika asjad tähtsuse järjekorras. Piima on ja imetamine on meile mõlemile tõeline nauding. Kavatsen nii ikka pikalt jätkata.
 
päss 21. august 2003, kl 14.08
Tütar (10a.)sai rinda peaaegu 2aastat.Mõnele tundub see võib-olla tüütu, kuid mina üldse ei kahetse, et nii kaua rinnaga toitsin kuna haige on ta olnud selle 10 aasta jooksul vist paar korda.
 
Mia 22. august 2003, kl 13.12
2 last, mõlemad hipp'i peal (no said rinda ka kumbki nii umbes 2-3 nädalat). Pean rinnaga toitmist ebamugavaks ja tobedaks, kuna rinnapiima koostis on ikka tunduvalt halvemini kontrollitav kui see mis paki peal. Lapsed mõlemad terved ja tublid (8a ja 5a), pole peale nohu suurt midagi põdenud, ja sedagi korra aastas. endal tissid kikkis ja ei mingeid probleeme.
 
ka 23. august 2003, kl 08.51
Esimene laps sai 8 kuud rinda, oleks saanud rohkemgi, aga uue rasedusega muutus piima maitse ja laps ise ei tahtnud. Teisele andsin 2 kuud ainult, sest närvilise elu tõttu oli piim lahja ja laps ei saanud kõhtu täis. Kolmandale sain anda ainult 2 nädalat, siis tuli rinnapõletik ja arst pidas targemaks rinnaga mitte toita. Jäigi siis laps rinnapiimaasendaja peale. Pärast küll arst ütles, et oleks võinud ka rinnapõletikuga edasi anda, aga siis ei tahtnud enam ise. Esimese lapsega oli ka vahest rinnapõletikke, ja siis soovitati just anda rinda, et laps tõmbaks rutem piima välja ja rind paraneks, midagi hullu ei juhtunud ka sellest, kuigi õudsalt valus oli laps imes, karju kasvõi. Ei kahetse, et viimane rinda ei saanud. Laps on terve ja tugeva kondiga, sest piimaasendajas on kõik lapsele vajaliku ained sees, hiljem lisandusid purgiga toitesegud.
Aga rindade kujuga pole ise küll rahul, mees aga ei kurda.
 
Kostroma 31. august 2003, kl 23.05
Nõukogude ajal oli selline teenus, et koguti linna pealt piim kokku kellel seda palju oli ja viidi abivajajatele, peaasi et seda kallist kraami kaduma ei läheks. 61 liitrit andsin ära. Rindadega küll midagi ei juhtu.
 
karu 05. oktoober 2003, kl 17.55
Minul hakkasid just lapsekandmise ajal juba rinnad kasvama.Hiljem oli nii ,et lüpsin välja kuna laps ei saanud kätte ,loll olin ja rikkusingi rinnad ära.,kaalus võtsin ka juurde.Ripuvad jah ja midagi pole teha.Teie kommentaaridest selgub ,et teil on paremini läinud ,ettevaatlik tuleks olla ja nii raseduse ajal kui hiljem nende eest hästi hoolitseda.Nüüd on igasugu teavet ka rohkem selle kohta ,80ndate algul seda polnud ka.Nuuks
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!