Beebi
luti imemine
head 25. august 2003, kl 18.59 |
muski 26. august 2003, kl 13.07 |
head 26. august 2003, kl 16.23 |
tusa 26. august 2003, kl 17.35 |
logopeed 26. august 2003, kl 23.16 |
tegelikult luti imemine pole sugugi halb. lapse suu ja loualihased arenevad hasti valja ja seetottu valehambumust tekkida ei tohiks.luti imemine aitab kaasa oige haalduse arengule.pigem siis, kui lutti liiga kaua anda, voib tekkida prognaatia, ehk siis selline hambumus, kus lapse hambad on margatavalt ettepoole ulatuvad ja huuled ei lahe omavahel kokku.
kalli 27. august 2003, kl 11.54 |
pica 27. august 2003, kl 20.34 |
Lihtsalt niisama mina lapsele lutti ei topiks.Pealegi tissi söömisega on tal niigi võimalus oma lõualihaseid treenida ,see ju palju raskem kui lutipudelist nutsutamine. Teine asi on kui hakkab oma näpukest imema.Kui tahad hiljem teda lutist võõrutada siis teed luti otsa katki või viskad minema ,aga mis sa näpuga ette võtad...
logopeed 28. august 2003, kl 03.28 |
KAUA luti imemise all peame silmas ikka aastaid, nt.2-3 aastat. kyll ja veel kohanud linna peal lapsi, kes juba ringi jooksevad, lutt suus. seni, kuni laps alla aasta, pole lutt paha asi. muidugi lapse vanuse kasvades kasvab ka tema harjumus ja seda raskem sellest hiljem vabaneda. lutist vabanemiseks hea moodus: panna lutile paha maitsega toitu (nt, sinepit veidike), et laps enam ise lutti ei tahaks.
piret 31. august 2003, kl 16.46 |
efka 01. september 2003, kl 23.53 |
m 02. september 2003, kl 12.19 |
sammal 29. september 2003, kl 18.28 |
liis 12. oktoober 2003, kl 23.57 |
minu poeg ei tahtnud ka lutti. Nüüdseks on ta juba peaaegu kolmene ja siiani ei mingit lutti. Toppisin ka talle alguses, aga kui ta selle korduvalt välja sülitas, siis loobusin. Endal on ka parem, olen kuulnud teistelt emmedelt, kui raske on lutist hiljem last võõrutada, siis olen küll õnnega koos. Lutipudel jäi ka vist tänu sellele lihtsamini maha, lihtsalt ühel päeval enam ei andnud ja ega ta küsinud ka. Nii et ära parem muretse, see pigem õnn, kui mure.
kristiaana 25. oktoober 2003, kl 20.05 |
Minu poja ei taha luti, kuid tahab seeeest koguaeg tissi otsas olla...ka öösel. kui magab. Päeval veeel kuidagi saame hakkama, kui tõmban õrnalt tissi magades ära, kuid öösel plõksti silmad lahti ja tiss peab suhu tagasi rändama, kuna ma ise tahaks kaa magada. Nii me siis tudume külg külje vastas minu tiss tema suus...terve öö. ma tean,et see on vale, ja kuna poja on alles 3 kuune, tahaks ma sellest harjumusest lahti teda harjutada, kuid lutti ta asemele ei võtta...kuidas ma probleemi lahendan???
ohelik 03. detsember 2003, kl 15.15 |
Kui laps ainult rinda saab, siis ei kiputa jah luti vastu huvi tundma. Minu kogemus vähemalt on selline. Algul võttis, aga väga ruttu loobus vabatahtlikult, minu õnnetuseks. Aga kui imemisvajadus väga suur ja ise ei suuda last rinna otsas hoida 24h, siis tuleks küll lasta lutti imeda. Imemine on instinkt, turvatunne. Aitab ka hästi gaaside vastu. Valida tuleks ehk need ortopeedilised lutid ja hammaste tulekuks need siis ehk ära peita, kui kardetakse hambumuse pärast.
Lisa postitus