Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
luti imemine
 
head 25. august 2003, kl 18.59
Minu poeg saab 3-kuuseks, aga ei ilmuta mingit soovi lutti imeda. Toidan teda rinnaga ja kas ta sellepärast ei vajagi lutti. Arvan, et luti imemine on ikkagi hea, aga kuidas teda meelitada lutti imema, andke nõu. Tänan juba ette.
 
muski 26. august 2003, kl 13.07
miks on luti imemine hea??? Just vastupidi, see tekitab valehambumist. Kui laps ei taha, ei tohi toppida, ongi ju parem kui ta ei ime lutti. Minu laps ei imenud ka mitte ühtegi korda lutti.
 
head 26. august 2003, kl 16.23
to muski! Tahan üle küsida, et kas ikka tekitab valehambumust, võib-olla räägiksid konkreetsemalt?
 
tusa 26. august 2003, kl 17.35
suhtu sellesse luti mittetahtmisse ikka positiivselt:) jääb pärast lutist võõrutamine ära:)
 
logopeed 26. august 2003, kl 23.16
tegelikult luti imemine pole sugugi halb. lapse suu ja loualihased arenevad hasti valja ja seetottu valehambumust tekkida ei tohiks.luti imemine aitab kaasa oige haalduse arengule.pigem siis, kui lutti liiga kaua anda, voib tekkida prognaatia, ehk siis selline hambumus, kus lapse hambad on margatavalt ettepoole ulatuvad ja huuled ei lahe omavahel kokku.
 
kalli 27. august 2003, kl 11.54
Kui kaua on kaua lutti anda? Minu tüdruk imes lutti 1 aasta ja 11 kuud, kas see on kaua? Hambad on tal kõik otse ja ilusad. Aga teemaalgataja head, miks sa tahad et ta lutti imeks? Kas ta on rahutu? Ära sunni teda lutti imema, kui ei taha siis ei taha, ongi parem.
 
pica 27. august 2003, kl 20.34
Lihtsalt niisama mina lapsele lutti ei topiks.Pealegi tissi söömisega on tal niigi võimalus oma lõualihaseid treenida ,see ju palju raskem kui lutipudelist nutsutamine. Teine asi on kui hakkab oma näpukest imema.Kui tahad hiljem teda lutist võõrutada siis teed luti otsa katki või viskad minema ,aga mis sa näpuga ette võtad...
 
logopeed 28. august 2003, kl 03.28
KAUA luti imemise all peame silmas ikka aastaid, nt.2-3 aastat. kyll ja veel kohanud linna peal lapsi, kes juba ringi jooksevad, lutt suus. seni, kuni laps alla aasta, pole lutt paha asi. muidugi lapse vanuse kasvades kasvab ka tema harjumus ja seda raskem sellest hiljem vabaneda. lutist vabanemiseks hea moodus: panna lutile paha maitsega toitu (nt, sinepit veidike), et laps enam ise lutti ei tahaks.
 
piret 31. august 2003, kl 16.46
tean omast kåest luti imemine ei pohjusta kohe kindlasti valehambumist!
 
efka 01. september 2003, kl 23.53
Kindlasti pole mõtet lutti lapsele vägisi toppida. Hiljem on ikka väga raske võõrutada. Laps saab varsti 3.a. aga ikka tahab. Availkult ja lasteaias mitte mitte aga öösel kodus küll.
 
m 02. september 2003, kl 12.19
efka:tahab sellepärast,et sa ise pole enne seda pahet ära võõrutanud...
 
sammal 29. september 2003, kl 18.28
No mul ka ei lähe korda oma pojale lutti anda, nii on see olnud juba 5 kuud. Vähe sellest, esimene laps ka keeldus lutist. Orienteeru parem ümber peatsele võimalusele kasutada nokaga tassi millegi jootmiseks ja lutt unusta ära. :)
 
liis 12. oktoober 2003, kl 23.57
minu poeg ei tahtnud ka lutti. Nüüdseks on ta juba peaaegu kolmene ja siiani ei mingit lutti. Toppisin ka talle alguses, aga kui ta selle korduvalt välja sülitas, siis loobusin. Endal on ka parem, olen kuulnud teistelt emmedelt, kui raske on lutist hiljem last võõrutada, siis olen küll õnnega koos. Lutipudel jäi ka vist tänu sellele lihtsamini maha, lihtsalt ühel päeval enam ei andnud ja ega ta küsinud ka. Nii et ära parem muretse, see pigem õnn, kui mure.
 
kristiaana 25. oktoober 2003, kl 20.05
Minu poja ei taha luti, kuid tahab seeeest koguaeg tissi otsas olla...ka öösel. kui magab. Päeval veeel kuidagi saame hakkama, kui tõmban õrnalt tissi magades ära, kuid öösel plõksti silmad lahti ja tiss peab suhu tagasi rändama, kuna ma ise tahaks kaa magada. Nii me siis tudume külg külje vastas minu tiss tema suus...terve öö. ma tean,et see on vale, ja kuna poja on alles 3 kuune, tahaks ma sellest harjumusest lahti teda harjutada, kuid lutti ta asemele ei võtta...kuidas ma probleemi lahendan???
 
ohelik 03. detsember 2003, kl 15.15
Kui laps ainult rinda saab, siis ei kiputa jah luti vastu huvi tundma. Minu kogemus vähemalt on selline. Algul võttis, aga väga ruttu loobus vabatahtlikult, minu õnnetuseks. Aga kui imemisvajadus väga suur ja ise ei suuda last rinna otsas hoida 24h, siis tuleks küll lasta lutti imeda. Imemine on instinkt, turvatunne. Aitab ka hästi gaaside vastu. Valida tuleks ehk need ortopeedilised lutid ja hammaste tulekuks need siis ehk ära peita, kui kardetakse hambumuse pärast.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!