Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Esimene lisatoit
 
MariAnna 19. september 2003, kl 15.48
Tundub, et rinnapiimast hakkab mu pojale väheks jääma (sai just 4 kuud). Juba nii mõnelgi korral on ta tühjaks söönud mõlemad rinnad ja järgmiseks nõudmiseks ei ole piima vajalikul hulgal tekkinud. Mure on selles, et laps ei võta viimasel ajal kaalus ka enam juurde (kaalub ainult 6300 gr). Peaks talle hakkama lisatoitu juurde andma. Mida teie andnud olete?
 
teine emme 21. september 2003, kl 23.04
mul tütar saab ka paari päeva pärast 4 kuud.kuna ta rinna piima sai ainult 1kuu,siis pidime hakkama andma segusi,kõige parem on NAN 1,mida ka arstid soovitavad,mitte mingil juhul anda PILTIT,enamustel lastel paneb kõhu kohe kinni.esimese lapsega olin sellega väga hädas,ei tulnud selle pealegi.nüüd vanem ja targem.4 kuusele võib juba mõndasi püreesi ka anda,magabki paremini! igaljuhul jõudu teile.
 
myy 23. september 2003, kl 10.15
minu tütar on 5 kuune.juba teist kuud sööb lisatoitu.talle maitsevad salvesti püreed.purgi peal kirjas ka kui vanalt anda võib.odavamad ka kui välismaised.kohupiim maitseb ka.
 
Kateriina 23. september 2003, kl 12.10
Esimene lisatoit võiks olla aedviljapüree.Kui tõesti vaja, siis tuleb rinnapiima kõrvale võtta ka rinnapiimasendaja.Tegelikult väga individuaalne, mis segu kellelegi sobib.Paljudele titadele Piltti siiski sobib, mõnele ei sobi praktiliselt ükski piimasegu, kõik põhjustavad kõhuhädasid, tuleb katsetada. Kohupiim ei ole imikule sobiv toit, eriti esimesl poolaastal, kuigi maitseb hästi, sest on ju magus.
 
kadri 23. september 2003, kl 20.21
Mina pakun välja, et siiski ei tasu väga muretseda. Minu tibu on 6.kuune ja hakksin talle lisa andma 5,5-selt (ja seda ka sellepärast, et ta nii väga nõudis sama toitu, mis me issiga sõime).
4 kuuselt olin ma sama probleemiga hädas, aga leidsin, et pigem ta tegi endale toitu juurde, st. imes väga tihti (vahel iga tunni järel). Ise püüdsin võimalikult palju juua (virsiku mahl oli väga tõhus ja ka arbus). Ja juba paari päeva pärast lõppes see jama ära.
Ma ei tea, mis te lapse sünnikaal oli, aga minumeelest pole 4-kuuse kohta 6300 küll vähe (minu oma kaalus sama palju). Aga muidugi kui väga muretsete, siis võite pärast seda, kui olete lasknud lapsel mõlemad rinnad tühjaks imeda, proovida anda rinnapiima asendajat (ja ka hea kontroll on see, kas laps pärast sööki hakkab nutma või virisema). Mina proovisin valmis Tuttelit (200ml-ne pakk), siis ei pea seda suurt karpi pulbrisegu kohe ostma (võib-olla polegi seda tarvis). Ja kui tõepoolest ta ongi pikemat aega näljas olnud, on vaja lisa. Ise soovitan Hipp 1 (NB-kaka värv muutub rohekaks).

Ainult rinnapiima toidul olemise plus on see, et laps on ikka tunduvalt immuunsem kõikvõimalike patsillukate suhtes.
Näiteks minu tibu jäi just nüüd nohusse (so. esim.kord, kui ta üldse on millessegi nakatunud) kuigi oleme ka varem viibinud inimeste läheduses, kes võivad olla "ohtlikud".

Sry, et nii pikalt kribasin, tahtsin aidata.
Olin ise samas olukorras ja sain tegelt abi saidilt www.perekool.ee ja sealt vaata emapiima tarkus.
Minu jaoks see oli väga sobiv retsept!

;-)
 
muti 27. september 2003, kl 22.59
minu pojal pani hipp1 kõhu kinni, ag kaka ilus kollane.Tuttelist läks kõht lahti ja kaka oli roheline.Kuidas kellelgi.Laste kaalud on tõesti nii erinvad -minu poja kaalus 2 kuuselt 6300.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!