Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
mähkmed
 
t. 30. september 2003, kl 22.32
Kas te kõik kasutate oma lastel ainult pamperseid ja liberoid jne. või kasutate ka marlimähkmeid?
 
emme 01. oktoober 2003, kl 09.36
ei kasutanud marlimähkmeid,ostsin ladudest iga kuu terve suure paki Satu mähkmeid, sai odavamalt...
marlimähkmete pesemine võtab palju aega + pesupulber + soe vesi, samamoodi kulutused.
 
mari 01. oktoober 2003, kl 13.30
Liberotest loobusime kui hakkasime potil käimist harjutama.Marlikatega tunneb laps ennast kohe halvasti kui pissi juhtub tulema.Ööseks muidugi jäid veel mõneks ajaks Liberod.1,5 aastaselt magasime juba öösel ka ilma mähkmeteta.
 
L. 01. oktoober 2003, kl 16.02
Ise olete te tõenäoliselt kõik marlimähkmetes olnud. Küsige oma emadelt, kuidas oli.
 
t. 01. oktoober 2003, kl 22.01
mind ei huvita kiviaeg, vaid tänapäev.. ,et kui palju kuus kulub raha mähkmete peale ja kas keegi kokkuhoiu eesmärgil kasutab ka marlimähkmeid?
 
marlikate kasutaja 02. oktoober 2003, kl 06.42
laps 5 kuune. päeval toas kasutan marlikaid villaheidepükstega, õue panen ikka ühekordsed jalga. õhtul kaheksa ajal panen juba kah ühekordsed. vahest aga juhtub, et enne magama minemist pissib nii 2-3 korda, seega 2-3 mähet ainult 1 tunni jooksul.
ühekordsetest kasutan ainult huggies freedom'eid, need kõige "sõbralikumad".
mõni laseb lapsel olla seni, kuni mähe kannatab, aga mina nii ei saa. nii kui pissib, pean ära vahetama, mis sest, et sinna ainult natuke tuli. öösel siiski on erand, siis lasen lapsel edasi magada, ei hakka üles äratama, kuigi kui ta väiksem oli, siis ikka vahetasin ka öösel mähkme.
keegi siin arvas, et marlikate pesemine võtab palju aega. ei võta.
to L: vanasti ei kasutatud marlikatega villaheidepükse, seega probleeme oli poole rohkem.
 
leidnu 02. oktoober 2003, kl 11.58
ei villaheidepüksid hõlbusta marlikate pesemist küll kuidagi :)
sipukate pesemist võib-olla oli rohkem jah, kuid põhiline aur kulus ikkagi marlikate puhtana-vaadatavana-kasutatavana hoidmisele. kui marlikaid intensiivselt kasutada - pesta-keeta - kas tulevad energia ja vee kulud kokku samad, mis ühekordsete mähkude igapäevasel kasutamisel...? see on küsimus, mis tegelikult puht-teoreetiliselt huvitaks. kuna olen pidanud kunagi marlikatega palju jändama, siis oma lapse peal ilmselt (kui tervis vähegi lubab) ei viitsiks enam :)
aga igatahes väga tervitatav suhtumine - marlikate kasutamine.
 
marlikate kasutaja 02. oktoober 2003, kl 12.28
ega ei tule need kulud tasa midagi. ja keetma ei pea, piisab pesumasinaga pesemisest 95 kraadi peal.
 
leidnu 02. oktoober 2003, kl 13.09
nu ongi ju praktiliselt keetmine, küll mitte potis-kausis muidugi. hmmm... energia kulu muidugi olemas...peaks vähe oma pesumasina tehn.data't tsekkama, mitu kw-ne on jne.
tekkis huvi täpsete kulunumbrite väljaarvutamise vastu. väga suure tõenäosusega jääb marlikate kasutamisel rahaline kulu väiksem.
 
muski 02. oktoober 2003, kl 13.10
marlikate kasutamine tuleb väga vähe odavam kui teiste kasutamine. Olen isiklikult täpselt välja arvutanud. Ja lisaks veel ka aja -ja energiakulu, mis on kõige suurem kaotus asja juures.
Pampersid on just selle eesmärgiga ju loodud, et iga tirtsu pärast ei peaks vahetama. Pepu on ikka kuiv ju. See oli mõeldud sellele emmele, kes on fanaatiline mähkmevahetaja siin :D
 
myy 02. oktoober 2003, kl 15.52
mina olin sunnitud marlikaid kasutama.laps sai allergia ühekordsetest.ega seda aega tagasi ei tahaks.
 
mare 03. oktoober 2003, kl 21.06
Algul arvutasin, kui palju kulub kuus mähkmetele. Vastsündinule kulus ca 250 krooni. Nüüd suuremana tuleb ikka 300.- täis. Üritan muidugi osta soodusmüükidest. Elan väljaspool Tallinnat ja seepärast ei ole alati võimalik soodusmüükidel käia.
Arvasin enne lapse sündi ka, et olen tubli lapsevanem ja hakkan kasutama marlimähkmeid. Tegelikkuses panin ühel õhtul (vannitamiseni oli aega 1 tund, ei raatsinud ühekordseid mähkmeid panna) alla marlimähkmed ja jõudsin selle ajaga täisvarustuse 4 korda ära vahetada. Pärast seda ei suuda mind keegi veenda, et marlimähkmete kasutamine tuleb odavam. Arvestada tuleb ka sellega, et tuleb ju osta paras kogus sipukaid, pluuse, bodisid jm.
Iseküsimus on muidugi siis, kui laps on allergiline.
 
veel üks emme 14. oktoober 2003, kl 12.53
arvan et marlidega tuleb kallim...näiteks vastsündinutel ju alailma kaka vedelavõitu ja tuleb ette ka kõhulahtisusi muudel põhjustel...mähkude vahel ju tihti imab läbi, isegi parima ja kvaliteetse mähku vahelt laseb teinekord ikkagi läbi...lisaks siis veel need piimaste, oksendatud riiete ja pluusikaeluste pesemised...arvan et emal on siis rohkem aega ka teiste lastega tegeleda või omalgi rohkem aega...näiteks enda kasimiseks või supi keetmiseks
 
nalle 16. oktoober 2003, kl 18.28
Ühekordsed on ju mugavamad...Sorry,aga see on minu arvamus.Lapsel ka mugavam.Emal ka.
 
emme 20. oktoober 2003, kl 13.55
Tere.Mina kasutan ainult PAMPERS mähkmeid need on kõige paremad-
 
emme 20. oktoober 2003, kl 13.58
Tere.Mina kasutan ainult PAMPERS mähkmeid need on kõige paremad-
 
emme 20. oktoober 2003, kl 13.58
Tere.Mina kasutan ainult PAMPERS mähkmeid need on kõige paremad-
 
Kai 20. oktoober 2003, kl 17.49
Mõtlesin et ka kirjutan sellele teemale midagi vastuseks, mul küll juba lapsed suured (5 ja 7) kuid isegi viis aastat tagasi poleks keegi suutnud mind marlikaid kasutama panna, ja mitte et ma poleks proovinud, see röövis kogu mu aja ja enda , mehe ja teise lapse jaoks ei jäänud üldse aega, siis olid ühekordsed tunduvalt kallimad kui praegu ( õel sündis tita nüüd ja selle tean et tema ostab pampersit, ja üks mähku maksab 2.50) siis maksis üks mähku peaaegu 5.00 eeku, nii et vahe on olemas, kuid mitte mingil juhul ei kasutaks marlisid , lapsel ju ka ühekordsetes parem, ja olgu öeldud et neid pamperseid ei pea nii tihti vahetama nagu mõni siin kirjutas, mina vahetasin siis kui see pissit täis oli st. raskem juba, aga noh kui aega nii et tapab käes on siis võib ju ka marlisid kasutada.

Edu ja päikest sulle!!
 
siku 24. oktoober 2003, kl 00.48
muidugi kasutan lapsel PAMPERSIT kuid mulle tundub et need mis nüüd ca kuu tagasi tulid müüki pole midagi paremad neist mis olid enne.
mul õde kasutas ka eelmise lapsega marlisid u kolm kuud kuna laps oli allergiline kuid siis leidis mähkmed mis ei tekitanud allergiat.ning ta oli väga õnnelik...
 
kristiaana 25. oktoober 2003, kl 19.58
aga minu lapsele PAMPERSI firma mähkmed ei sobi...pissi tuleb koguaeg välja ja teeb külje märjaks...kohe vihale ajas,sest et kuidas saab nii tuntud firma minu pojale üldse kohe mitte sobida..asetasin noku õieti!!!Liberoga pole mingit probleemi...kuiv ja hea:)))
 
rayka 29. oktoober 2003, kl 17.07
tere mina kasutasin pojal esimestel päevadel PAMPERSI mähkmeid
mis imasid ka vedelat kakat.Nüüd kasutan HUGGIES freedom mähkmeid,need on minu arvates kõige nahasõbralikumad ja istuvad jalas kõige paremini.
 
rayka 29. oktoober 2003, kl 17.07
tere mina kasutasin pojal esimestel päevadel PAMPERSI mähkmeid
mis imasid ka vedelat kakat.Nüüd kasutan HUGGIES freedom mähkmeid,need on minu arvates kõige nahasõbralikumad ja istuvad jalas kõige paremini.
 
Santa 31. oktoober 2003, kl 18.53
olin minagi nii naiivne, et arvasin, et marlimähkmed 1 lapsesõbralik värk on. Suvel üritasin - tunni ajaga tuli 3-4x vahetada kogu kupatus + pesemine. Lisaks jäi korraks märg mähe 5 min-x alla ja pepu läks kohe punaseks. Nii loobusingi suht ruttu marlikate kasutamisest. Kasutame ainult Libero'id - Pampers ajas kummide juurest punaseks ja Huggies'ed on meie jaoks halva lõikega, mistõttu pidevalt oli külg märg.
 
sinisukk 05. november 2003, kl 14.45
aga meil ei saa ükski pabermähe olla päevad läbi, siis on pepu punane. marlikatega seda probleemi pole. ööseks ja väljas/külas käies on ikka huggies või moomin või libero. õnneks on meil piisavalt pükse, sest jah neid tuleb ka iga kord vahetada, aga masin peseb ja ma ei ole praegu tundnud, et see nii kohutavalt aega rööviks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!