Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
beebid külmetavad!!!
 
missy 28. mai 2004, kl 20.02
juba pikemat aega olen täheldanud noori julgeid emmesid, kes oma beebit riietavad mitte vastavalt ilmastikule. endal (27.a) mul veel last pole, kuid olen kaht vennatütart aidanud kasvatada, nii et päris asjatundmatu ma ka pole. täna näiteks tuli üks emme, ise ka lõdises, citymarketi juures trolli peale, hoidis kuu-pooleteisest beebit vastu rinda, lapsel oli seljas pikkade käistega body ja pihik-kleidike, peas sitsimüts. pole ju veel suvi! tuul oli täiesti külm!! lapsehoidjana hoidsin lapsel mütsi ka suvel peas, nüüd on moes juba imik palja peaga keset kevade esimesi sooje päevi vankrisse panna! küsiksin kallid emmed teie arvamust: kas nii on ikka päris õige??? mis saab teie lastest siis kui nad kooli lähevad? sagedased peavalud ja muud haigestumised mida koolis tihti näen,on ju selle tagajärjed? ootan teie arvamusi!
 
. 28. mai 2004, kl 20.33
ära paanitse
 
Tädi 28. mai 2004, kl 20.42
mina kipun vastupidiselt just titat üle riietama.Ikka ajan talle selga talvise fliisvoodriga kombeka, kuna minu arvates on ilm veel liiga külm, aga pärast tital nahk märg seljas.Ja müts on peas ka kõrvaklappidega, neid keskkõrvapõletikke meil küll vaja ei ole.
 
missy 28. mai 2004, kl 20.45
to . ma ei paanitse, mõtlema paneb. enne pane lapsele rohkem riideid ja võta siis vähemaks, kui et lased imiku paljalt välja.
 
sipsik 29. mai 2004, kl 00.53
mina topin ka oma poega vist mõnikord isegi liiga paksult riidesse, aga samas on ju alati võimalik vähemaks võtta. ja müts on ka selline millel kõrvad peidus. tõsi siis kui need 25c soojaga päevad olid, siis oli soni peas ning lühikesed riided.
ei taha küll, et laps haigeks jääb.
samas näen isegi iga päev, kui õhukeselt mõni laps riides on, see on lihtsalt õudne.
 
. 29. mai 2004, kl 11.15
lapsed on erinevad. kellele meeldib soe kellele külm
 
Undiin 29. mai 2004, kl 15.25
Kui titt on kuu-pooleteisene, siis ta ilmselt ikka ise ei tea veel, kas talle meeldib rohkem soe või jahe. Tänase ilmaga on suveriided ikka vale stiil, parem karta, kui kahetseda. Kasvab, siis jõuab teda karastada ka.
 
2,5 emme 30. mai 2004, kl 15.21
panen enne paksemalt kui õhemalt ja müts on aastaringselt peas(vastavalt ajale).vahel ajab kananaha küll peale kui tittesid vaatan-puha paljad.sõbranna hoiab oma titte ka päris õhukeselt.ainult fliis kombekas lai (toad jahedad)ja titt 2kuune aga ei ütle midagi sest igaüks teab ise--
 
Änni 30. mai 2004, kl 19.45
MIna topin kah ikka pigem paksemalt. Soojemate ilmade olen pannud küll tirtsule dressid selga, aga ikka paks villane kampsun alla, mille all omakorda on veel pikavarukaga body ja loomulikult klappidega müts pähe!
Tulemas küll juba jaanikuu, kuid väljas alles külmad tuuled!!
Saan täiesti Missyst aru, sest ega see ei tähenda, et noored emmed talvelgi oma naba paljastavad, et laps peaks sedasama tegema!!!!
 
efka 31. mai 2004, kl 00.13
mina elan USAs ja siin on asi ikka märksa hullem kui eestis.esiteks jalgsi kuskil ei käia, täiskasvanud inimesedki kannavad aastaringselt lühikesi pükse ja varbavaheplätusid, kuigi piirkond, kus elame, on sama kliimaga, nagu eesti. alles kuu aja eest juhtusin nägema sellist pilti, et noor emme oli poes (poed on ju külmad) oma tillukese titega, ehk 1 kuusega. lapsel oli seljas lühikeste käistega body, mütsi polnud, sokke polnud..lihtsalt toetas ema rinnale. emal olid ikka pikad texad ja pusa.... vastik valus oli vaadata seda. ise olin siis viimaseid nädalaid rase, eriti tundlik ka selliste asjade suhtes. mäletan, et auto termomeeter näitas tol päeval 11 kraadi sooja.
oma laps on hetkel 2 nädalane... ilma mütsita ei tuleks pähegi välja minna....sokid ikka ka koguaeg jalas.kui väga soe on toas, lasen paljalt siputada ka..
 
pipi 31. mai 2004, kl 10.50
loomulikult on nii ikka lasel praegu külm.
 
einoh 31. mai 2004, kl 20.42
Ja mida me teha saaksime?
 
Sold! 02. juuni 2004, kl 18.20
to: einoh mina arvan et meie saame seda teha:PANNA OMA LAPSED KORRALIKULT RIDESSE!!!(kui teil neid on (või on tulekul))
 
21 (poja 3k) 11. juuni 2004, kl 10.08
Mina panen alati sellised riided selga,et oleks lihtne vähemaks võtta,kui kuumaks läheb. Päris palja peaga ei soovitata ju isegi 1a last õue lasta.Mis sest et külm pole,aga päikese eest on ka ju kaitset vaja!
Toaski katsun pidevalt jalakesi-käsi,et külm ei hakkaks,kui põnn paljalt siputab.
 
s 11. juuni 2004, kl 11.56
imikud peaks riides olema nii nagu me ise oleme, kuid magades veel soe tekk peal. pane end tema olukorda. omal ju ka paha, kui on palav või külm?
 
Seeneke 13. juuni 2004, kl 21.49
laps tuleks panna riidesse vastavalt välistemperatuurile. liiga paksult pole ka hea. ise katsun pidevalt, kas tal liiga külm/soe pole. selleks ju emad ongi, et oma lapse vajadusi rahuldada. mütsi kannab 1,1-aastane õues alati. päikese eest nokatsit, tuule tõttu eelistan kõrvaklappidega. kui poest sobivat ei leia, võib igaüks lapsele omapärase 0,5 tunniga heegeldada või kududa. lapsevanker on piisavalt suur, et sinna paar lisariiet poetada juhuks, kui minnakse pikemaks ajaks välja ja ei teata täpselt, mis ilm teeb.
 
emme 15. juuni 2004, kl 15.04
Beebil peab ikka müts kogu aeg olema. Külmal ajal külma kaitseks, kuumal ajal päikese kaitseks.
Beebi riietamisel võiks ikka mõelda sellele, et ise me liigume. Tita on aga paigal, samuti tema keha on tunduvalt pisem. Kelle keha jahtub enne maha, tibupojal või kanaemal?
 
emme 15. juuni 2004, kl 15.05
Mõne ema puhul vaatad küll, et ta on oma titega välja poosetama tulnud, mitte ei mõtle last riietades sellele, et lapsel mõnus ja hea oleks. On ikka jube vaadata küll siis.
 
jann 17. juuni 2004, kl 21.36
Tibud peaksid ikka olema mugavalt ja soojalt, mitte palavalt, riides.Suvel peaks ikka õhuke mütsike peas olema, et päike liiga ei teeks jne.
 
Sügis jälle 01. september 2022, kl 22.34
Jälle sügis ja ilmad nii muutlikud. Kunagi ei tea, kas homme on 20 kraadi või 10 kraadi. Aga mingid põhimõtted ikkagi beebide riietamisel kehtivad. Siit hea ülevaade: https://bumering.ee/blogs/beebi-riietamise-ja-jatkusuutliku-vanemluse-blogi/3-pohimotet-kuidas-beebit-riietada-sugisel
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!