Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Vastsündinu vannitamine
 
lapseootel 03. august 2006, kl 21.41
Tere,

Küsin, kuna ei tea ega ei oska. Millal esmiest korda oma titat vannitasite? Kas kasutasite ka mingit pesemisvahendit, kas pesite ka pea? Kui kaua vannitada ja kui tihti?

Kui mingi päev ei vannita, kuidas te teda siis puhastate?

Jeerum ,ma vist lähen hulluks....
 
4,5 kuuse lapse ema. 03. august 2006, kl 22.01
esimest korda vannitasime kolmandal õhtul kodus olles ja siis ei lisanud vannivette midagi. Vannivee temp. oli 36 kraadi ja väga rahulikult hakkasime last vette kastma. Algul kastsime varbad vette ja siis jalakesed, pepu, selg.....nii ei ehmu laps ära keskkonna muutusest. Mu õde pani lapse selg ees otse vette ja laps 4 kuune ja röögib iga vannitamine siiani. Edasi vannitasime ülepäeva ja seepi kasutasime ainult 1 kord nädalas. Muidu on olemas ka vanniõlid ja vannivahud. Põhiline on see et ise tuleb maru rahulik olla. Ja mina vannitasin üksinda. Ei ole teist jalus käüerdamas. Aga kui tunned et kaksi on julgem last vannitada - miks mitte.
Jõudu ja edu !
 
Katja 03. august 2006, kl 22.08
Rahune maha nüüd ja ära paanitse=))Esimest korda vannitasin peale sünnitusmaja.Ostsin spets iste vanni ja sellega vannitamine käib väga jõudsalt=)pesemisvahendina tuleb kasutada beebiseepi alguses, võib ka vannivahtu beebidele, õli ma ei kasuta, aga see on minu isiklik arvamus=)pea tuleb ka pesta, ja kui tekkib koorik siis enne vanni minekut seda peab veidi õliga määrima ja siis vannis saab beebiharjaga puhastada.Mõned vannitavad iga päev, mina vannitasin iga päev ainult siis, kui olid palavad ilmad, muidu vannitan paar korda nädalas, ainult käsi ja nägu pesen iga päev.titad on nii pisikesed ja ei lähe nii kiiresti mustaks=))Muidu puhastan salvrätikutega, pampersi omad.Ja vannitamine käib meil kuskil 15 minutit, vahest veidi rohkem kui meie mõnuleme vannis=)
 
lapseootel 03. august 2006, kl 22.40
Ahah, tänan :)

Aga mina pean ka täiesti üksi seda tegema, ise võtsin ka sellise sptes aluse, et saaksin üksi hakkama.

Kas nii võiks ka, et kui panen ta sellele spets alusele ja lasen lihtsalt jooksva dusiveega üle ja pesen nii, või pean ikkagi vanni vett täis laskma?
Ja iga kord peale siis mõlema häda tegemist tuleks pesta v saab ka nende salvrätikutega?

Kas kasutate mingeid kreeme v õlisid peale pesemist? Millist õli peanahale kasutate?
 
Katja 03. august 2006, kl 22.47
Algul võib selle iste sisse panna üks suurem riidetükk, et lapsel poleks külm, sest riie hoiab endas soojust.Mina lasin vanni vett täis, sest nii on soojem=)Aga kui väga kiire on, siis võib kiiresti dušiga pesta.Mina lasin vett mitte väga palju ja siis dušiga tegin massaži=)Tütrele meeldib=)Jamis puudutab õli, kasutasin ühe korra johnson beebi õli, seda on päris raske välja pesta ja otsustasin tavalise õli kasuks=)milleks osutus risso=))seda on tunduvalt kergem välja pesta.Ja peal evannitamist kasutan bübchen milk, väga mõnus ja imendub hästi=)
 
lapseootel 03. august 2006, kl 22.53
Tänan teid!

Nüüd hakkan juba jagama seda asja. Vahel tuleb lihtsalt täielik paanika, et mida ja kuidas.
 
musimomm 04. august 2006, kl 09.18
muidew haiglast välja saades saad kaasa ka paberid kus on vannitamisest kirjutatud...
 
... 04. august 2006, kl 10.07
Mina kasutasin puhurit vanniruumi soojendamiseks. Laps hakkab nutma, kui mingi asi tekitab ebamugavust. Ka endal on ebameeldivalt külm kui tuleme dušši alt välja. Kui õhk on aga parajalt soe (kasutasin termomeetrit ca 30*), siis ei nuta beebi kui teda vannist välja võetakse. Mõned hakkavad kusama ka selle pärast, et vesi teeb kõhu veelgi tühjemaks (enne vannitamist ju paar tundi ilma söömata) ja siis meie lahendus oli see, et ma ei pandnud last kohe riidesse vaid mähkisin lina siise ja siis sooja pleedi (tekki) peale. Alles peale söömis panin teda riidesse. Siis ta oli unine...ja mina vaikselt, ilma raputamata, panin magamise riided selga ja nii me jäimegi magama:)))
 
ema 04. august 2006, kl 12.13
üldiselt beebidele meeldib vann rohkem ja parem kah,aga kui kiire siis muidugi sobib ka dušš.

kreemidega on nii,et parem olevat(arstide sõnul) üldse ilma,aga minu lastel kõigil allergiline ja väga kuiv nahk nii et paratamatu see kreemitamine.
kunagi kastasin eurekin(?või midagi sellist)aga praegu on väga hea asi humektan.

mis nendesse niisketesse salvrättitesse puutub siis need ikka reisimiseks ja väljasplemisel. pepule ikka kõige parem puhas vesi.
haiglas õpetatakse kuidas nii väikest kraaniall(peput) pesta.

ainult mähkemed vannituppa,et laps ei külmetaks.
 
vanaema 04. august 2006, kl 13.31
Mäletan nii hästi oma esimese lapse vannitamist, see oli 33 aastat tagasi, pabistasin ka hirmsasti. Et laps väga ei ehmataks, hoidsin alguses riidest mähe ümberlapse keha, hea oli selle sees hoida ja tasapisi vette laps lasta. Pärast, kui juba laps veega harjus, ei olnud seda vaja teha. Tegelikult lapsed väga armastavad vannitamist, kui seda õigesti teha alguses. Vaatan kuidas minu tütar oma laps vannitab, selles on siis nii palju rõõmu lapsele. Ta vannitab küll iga õhtu. Laps on nelja kuune ja seepi ta kasutanud veel ei ole, lisab vette üle päeva vanniõli, kasutab Wolfi õli, on väga hea. Meie väikses linnas seda saada ei olnud, leidsin Pärnu apteekis.
Kindlasti saad sa hakkama, kahju ainult, et üksi pead seda tegema.
 
kah ema 04. august 2006, kl 14.55
üldiselt beebidele meeldib vann rohkem ja parem kah,aga kui kiire siis muidugi sobib ka dušš.
-----------------------------------
Ega last ei vannitata sellepärast, et ta iga päev nii must on, tite vannitamise peamine mõte on tema lihaste lõõgastamine, suhtlemine sellises lõõgastunud olekus jne, sellepärast saab tittki aru, et vann mõnusam on kui kiirustades võetud dušš.

Lapseootajale lohutuseks, et need asjad saavad kõik emade koolis ja haiglas olles selgeks ja kõige parem õpetaja on elu ise.
 
damidam 04. august 2006, kl 15.51
vannitamine on jah alguses selline asi mis tundub meeletult raskena, ja üks primaid nippe on jah just see et teha vannituba hästi soojaks ja lasta lapsel vaikselt veega harjuda, ja pärast on hea lihtsalt mõne sooja puuvillase asja ja pleedi sisse panna, endalgi sedasi ju mugavam, mina kasutasin beebil üht weleda õli, need on looduslikud ja väga head,
 
ema to kah ema 04. august 2006, kl 19.51
;)tegelikult tuleb siis ikkagi niiske lapiga kõik voldivahed ära puhastada,kui last iga päev ei vannita.

ja mu jutu point polnud selles,et laps eelistaks lõõgastavat vanni dušši all kiirustamisele,vaid beebidele lihtsalt meeldib vannis rohkem kui dušši all.
dušš on ikka rohkem hädaabi.
 
k 05. august 2006, kl 09.43
kuivale nahale on eucerin kreemid väga head. nahaarst soovitas. mina vannitan oma pisikest 2-3 korda nädalas, kord seebiga. vees tal muidu paistab meeldivat, aga rätiku see pärast enam mitte;)
toa kütan ka alati puhuriga soojaks, enne kui vannitama hakkan.
 
iia 11. august 2006, kl 11.39
mina täielik otu, sünnitasin 18 aastaseltja noh mis ikkka tahta, laps pulpsi korraga vanni ja pesema. Oii kus siis laps hakkas kisama. Sel hetkel oli hirmutav küll aga nüüd tgant järele ajab isegi naerma kui loll :D

Aga olen kuulnud et osad lapsed saavad sellest trauma ja ei taha enma eriti vanni minna.
 
Lagle 15. veebruar 2011, kl 18.59
Suurbritannia populaarses raamatus Raseduse A & O väidetakse, et beebit võiks vannitada 1-2 nädalat peale sündi ning siis ka vaid 1-2 korda nädalas. Vastsündinut pestes ei ole vaja seepi, õlisid ja kreeme - need võivad lapse nahka kuivatada.

Seni soovitatakse vastsündinut igapäevaselt keedet ja jahutet vees niisutet vatitupsukestega hoolikalt puhastada.
 
Inga 16. veebruar 2011, kl 08.13
sunnitusmajas peaks ju keegi naitama, kuidas kaib? Vahemalt minul oli nii, enne koju minekut....ja esimesed nadalad niivaga ei vannitaks, ehk 2-3 paeva tagant. Lihtsalt ei riskiks, et laps kulmetaks.... amm kais pinda, et nii pikalt ei vannita, kukele! Talvine aeg oli.... ja alti voib kasutada marga kateratikuk ja puhastaga kogu keha. Esimesed korrad void ju kellegi appi paluda. Minul oli keisriloige ja vannitamine jai algusel mehe kaela. Ara pabista, koik me opime....kull harjud oma tulevase pisikesega.
 
lapsega 18. veebruar 2011, kl 13.44
Nahal on oma kaitsekiht ja kuna beebid ju otseselt mustad ei ole, siis ei tohiks seepe kasutada (mu poiss hetkel 9 kuune ja seni olen seebiga üle lasknud ainult ta käsi, kui ta need millegagi kokku on mökerdanud), mingeid õlisid ja kreeme ei ole ka kasutanud. Kui seebiga mitte naha kaitsekihti maha pesta, siis ei ole vaja seda ka millegiga pärast asendada. Kuigi jah mõnel lapsel on võib-olla sünnipäraselt kuiv nahk vmt probleemid, siis ehk tasuks neid vahendeid kasutada.
 
Sinine. 18. veebruar 2011, kl 22.00
Ja taas on keegi tarkpea (Lagle) vana teema välja otsinud. See laps peaks varsti juba viieseks saama.
 
to sinine 22. veebruar 2011, kl 02.11
kahjuks peab tõesti iga nädal tegema uue teema laste pesemisest, sest see on ju iga lapse puhul totaalselt erinev ja see teema annab ainult autorile infot. teistele emmedele täiesti kasutu.
 
to to sinine 22. veebruar 2011, kl 12.01
Väga õige! Foorumitest ka teised kasulikku saavad, mis sest, et autor selle teema ei tea kuna avaldas. Loomulikult oleneb teemast.
 
hakka 22. veebruar 2011, kl 15.15
aga pihta, mis siin pikalt täristada
 
ingrid 26. veebruar 2011, kl 11.13
Ma tahaks lisada, et väldi igaljuhul beebitarvete ostmisel neid marketites müüdavaid laiatarbe-beebihooldusvahendeid ja eriti hoidu Johnsoni toodetest, ka neist vanniõlidest-ja vahtudest, mida telekast sulle pähe määritakse - see on jälk keemia. Konkreetselt Johnsoni beebiõli on valmistatud mineraalõli baasil. Miks? Sest see on odav. Aga mineraalõli tekitab nahale kileja kihi, mis ei lase nahal "hingata". Pärast imestatakse, kust tulevad kõik need imelikud nahaprobleemid ja punnid.
Niisiis, soovitan lugeda toote koostist, mida te tegelikult oma lapsele selga või pähe määrite. Välistage tooted, mille peal on paraffinum liquidum ja petrolatum. Neid nimesid ja nimetusi on muidugi veel hulgi, millest tuleks hoiduda.....
 
tähelepanek 12. märts 2011, kl 18.28
Nabaköndi ärakukkumiseni (kukub ära umbes 5.-10.päeval) ja naba paranemiseni peaks vastsündinut vannitama keedetud vees.
 
viimasele 27. märts 2011, kl 20.26
Mis asja? Kust kohast sa sellista asja kuulsid? Naba tuleb lihtsalt pärast saialilletinktuuriga ära puhastada (nagu ka iga kord mähkme vahetusel).
 
Nele Hanni 06. veebruar 2012, kl 05.43
kui kaua võib vastsündinud vannitada
 
hmm 06. veebruar 2012, kl 16.03
Kas sul raamatut ei ole? Kui ma ei eksi, siis esialgu üle 5 min ei tohiks.
 
kai 07. veebruar 2012, kl 17.00
no ei pea ju pisikest vannitoas vannitama kui seal on jahe

võid ju selle vee ja vannikese ka kööki või tuppa viia ja seal vannitada.

vannitamine, kui ei ole neid spetsiaalseid tänapäeva peeneid vanne käib väga lihtsalt;
oleneb kumbakäeline ise oled.

paremakäelisena siis võtad lapse oma vasemale käele, pöidla ja esimese sõrmega ümber lapse vasema õlavarre, lapse pe atoetub sinu randmele
parema käega toetad keha ja asetad lapse vanni
pesed parema käega'

pol eüldse keeruline ja täiesti teostatav üksinda

esialgu pole vaja seepi kasutada, vast kord nädalas beebiseepi ja pead pesed lihtsalt veega
hiljem sis muud vahendid mi smõeldud beebidele

kui vanni nt ei ole siis võid täiesti pesta ka suures kausis

kausi või vanni aseta lauale sis on endal mugavam toimetada ja käterätik sealsamas valmis, et laps sinna peal easetada ja kuivatada.
Tavaliselt peale sööki tahab laps ka süüa j asiis jääb magama
seepärast soovitav vannitada ene eelviimast toitmmist
 
L. 23. jaanuar 2014, kl 22.34
vana teema, kuid tundsin ka soovi sõna sekka öelda. Nimelt, minu meelest peaks ikka üliloll olema, kui pisikest beebit dušiga pesta. Tihtipeale dušist tuleva vee temperatuur muutub järsult kas siis kuumaks või külmaks ning see võib omakorda lapsele haiget teha või suisa kerge nahakahjustuse tekitada. Ausalt, mis kuradi loll üldse selle peale tuleb, et last dušiga pesta? Kui peput kraani all pestakse, siis ei panda ju ka last otse jooksva vee alla, kuna on oht kõrvetada saada. Kraani all tehakse oma käsi märjaks ja nii pestakse last. LÕPETAGE OMA LAPSE TRAUMEERIMINE!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!