Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
linnaosade toetused
 
ema 21. veebruar 2007, kl 12.29
kas keegi oskab vastata küsimusele: kust saab infot linnaosade toetuste kohta.? mind huvitab 3-me ja enama laste pere toetused.
ma tean et, 24ks veebr. on mõeldud mingi summa.
 
ema 21. veebruar 2007, kl 12.39
Tallinna linna eelarvest perekonna sissetulekust sõltuvad lastele makstavad sotsiaaltoetused:

Toetusi makstakse vanemale, eestkostjale või hooldamisele võtjale:
- toimetuleku tagamiseks;
- puudega lapse perele rehabilitatsiooniteenuse osaliseks hüvitamiseks;
- abivahendite soetamise osaliseks hüvitamiseks;
- retseptiravimite maksumuse osaliseks hüvitamiseks;
- laagrituusiku osaliseks hüvitamiseks;
- lapse põhikooli ja gümnaasiumi lõpetamise ja koolimineku kulude osaliseks hüvitamiseks;
- laste huviala- ja sporditegevusega seotud kulutuste ja erakorraliste väljaminekute osaliseks hüvitamiseks;
- elluastumistoetus eestkostelastele;
- paljulapseliste (3 ja enam last) perede toetus;
- paljulapseliste (3 ja enam last) perede toetus Eesti Vabariigi aastapäevaks.

Rohkem ning täpsemalt nimetatud toetustest saad infot oma linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnast, kuhu tuleb ühtlasi ka pöörduda nimetatud toetuste saamiseks.
 
Tallinn? 21. veebruar 2007, kl 14.06
TALLINNAS?
2.1.10 paljulapseliste (3 ja enam last) perede toetus Eesti Vabariigi aastapäevaks.
-------------
3. Toetuse taotlemine

3.1 Toetuse taotleja esitab elukohajärgse linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnale kirjaliku avalduse, milles põhjendab toetuse saamise vajadust.

3.2 Linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnal on vajadusel õigus nõuda taotlejalt perekonna sissetulekut tõendavaid dokumente või muid täiendavaid andmeid või dokumente, millest taotlejat informeeritakse avalduse vastuvõtmisel või kümne tööpäeva jooksul pärast avalduse vastuvõtmist.

3.3 Toetuse taotlused, millele ei ole ühe kuu jooksul avalduse esitamisest või kirjaliku teate saatmisest esitatud täiendavalt vajalikke dokumente, vaadatakse nimetatud tähtaja möödumisel läbi esitatud dokumentide alusel.

3.4 Toetust on õigus taotleda kolme kuu jooksul pärast sündmust, millega seoses toetust taotletakse.

4. Toetuse määramine ja maksmine

4.1 Punktis 2 sätestatud toetuse määramise aluseks on perekonna sissetulek. Sissetuleku hulka arvatakse kõik netotulud, välja arvatud riigi- ja linnaeelarve vahenditest makstavad ühekordsed sotsiaaltoetused.

4.2 Perekonna sissetuleku arvestamisel võetakse arvesse ka taotlejast eraldi elava perekonnaliikme sissetulekud juhul, kui viimane on perekonnaseaduse järgi kohustatud ülal pidama toetuse taotlejat või taotleja ülalpidamisel olevaid isikuid.

4.3 Punktis 2 sätestatud toetus määratakse reeglina isikutele, kelle perekonna netosissetulek esimese pereliikme kohta on väiksem kehtivast palga alammäärast ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80% kehtivast palga alammäärast.



4.4 Õnnetusjuhtumite ja muude ettenägemata asjaolude puhul on õigus määrata ühekordset toetust ka suurema sissetulekuga peredele.

4.5 Otsuse toetuse andmise või sellest keeldumise kohta teeb sotsiaalhoolekande osakonna juhataja või tema asetäitja kümne tööpäeva jooksul, arvates toetuse taotlemiseks viimase vajaliku dokumendi saamise päevast. Toetuse taotleja nõudmisel otsustab küsimuse linnaosa sotsiaalhoolekande komisjon.



4.6 Toetuse mittemääramise korral teatatakse sellest toetuse taotlejale kirjalikult viie tööpäeva jooksul otsuse tegemise päevast arvates, näidates ära keeldumise põhjuse.


4.7 Toetuse suurus sõltub Tallinna linna eelarvest linnaosale sotsiaaltoetusteks eraldatud vahenditest, toetuse piirmäärast, taotleja ja tema seadusjärgsete ülalpidajate sissetulekust, varanduslikust seisust, eluaseme kuludest ning taotleja konkreetsest vajadusest. Vajadusel on sotsiaalhoolekande osakonna töötajal õigus teha kodukülastus.

4.8 Linnaosa sotsiaalhoolekande osakonna juhatajal on sotsiaalhoolekande komisjoni ettepanekul õigus erandkorras määrata toetust ka määruses ettenägemata juhtudel või kinnitatud piirmäärasid ületavas summas.

4.9 Toetus kantakse kümne tööpäeva jooksul pärast toetuse määramist taotleja kirjalikus avalduses näidatud arvelduskontole. Punktides 2.5.4 ja 2.5.5 sätestatud toetuseks võivad olla toidutalong, osavõtupilet või muu mitterahaline hüvitis.

4.10 Toetust on õigus tagasi nõuda kui toetuse määramise aluseks olid taotleja poolt teadlikult esitatud valeandmed. Juhul kui isik keeldub valeandmete alusel saadud toetust vabatahtlikult tagastamast, võib Tallinna Linnavalitsus teha isikule ettekirjutuse. Ettekirjutuse täitmata jätmise korral võib Tallinna Linnavalitsus anda ettekirjutuse sundtäitmisele täitemenetluse seadustikus sätestatud korras.



LINNAOSAVALITSUSE SOTSOSAKONDA MINE!
 
, 21. veebruar 2007, kl 16.37
see toetus sõltub sissetulekust, kõik ei saa
 
Mugavuspagulane 10. märts 2021, kl 12.33
Riik toidab vald katab ja töötukassa maksab kodanikupalka
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!