Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
puusa probleem
 
m. 04. oktoober 2007, kl 12.26
Kellele ka määratud need nn. traksid ortopeedi poolt. Kas olete kasutanud või mitte? Kui pole neid kasutanud siis millist ravi olete nende asemel teinud ( võimlemine, ujumine )ja kas on ka tulemuseks olnud korras puusad?
Jagage kogemusi.
 
nr73 04. oktoober 2007, kl 13.41
mul olid mõlemad tüdrukud nendes pükstes.vanemale tütrele määrati need,siis kui ta oli 4 kuune.ravi oli pikk,kohe 4kuud või nii täpselt enam ei mäleta.ise olen ka vist süüdi,et nii pikale asi venis,kuna ei pannud neid pükse vahest jalga jne.teise tütrega olin targem.vanust ka rohkem.kunagi ortopeed ütles:kui veel tütar sünnib,siis kohe ortopeedile(ta väitis,et see pidi rohkem tüdrukute haigus olema) ja nii ma tegingi.hakkasime pükse kandma 1kuuselt ja saime nendest lahti 2kuuga.neid tuleb ööpäeva ringselt jalas hoida.last vahepeal kui mähkmeid vahetad jalgadele seisma ei tohi panna:(see on tõsine asi.kui ei ravita kasvab üks jalg teisest pikemaks,meeletu valu käimisel jne.võimlemist pidi sulle ka ortopeed näitama.jalgadega puusa kohast ringid jne.vanasti pandi lapsed kipsi puusaliikme nihestusega.nabast kuni põlvedeni,jalgade vahel oli auk ja jalad hoidsid sama moodi laiali nagu nende pükstega.kannatust ja head paranemist.
 
traksik 04. oktoober 2007, kl 14.12
Tere...mul määras ka ortopeed traksid poisile ,siis kui oli mingi kolme kuune kuskil,panin peale talle need ja laps ainult röökis koguaeg....poisil olid vist traksid peal ainult kaks päeva,sest ma ei suutnud vaadata ,kuidas ta röökis ja piinles nendes.....siis kui tagasi läksin ortopeedi juurde ,öeldi ,et korras kõik....kodus ise võimlesin temaga....nüüd on poiss seitsme aastane ja pole küll midagi viga ,et oleks üks jalg lühem või lonkaks....
nüüd peres väike tüdruk ja temale määrati ka traksid,olen hoidnud koguaeg peal trakse ,aga ööseks olen ära võtnud....varsti saab kaks kuud täis ja lähme näitama ,kas on korras või mitte....
meile ütles ortopeed ,et puusa probleem pidi olema pärilik(et ,kui esimesel lapsel oli ,siis ka teisel lapsel sama)
päikest kõigile:)
 
nr73 04. oktoober 2007, kl 14.18
mul kolmas poeg ja pääses pükstest.
nb!ega seitme aastasel pole veel jala pikkus ka täis kavanud.ja need valud hakkavad vanemas eas pihta.loodan,et teil traksik läks hästi ja neid probleeme kunagi ei tule,aga parem karta kui kahetseda.ja lapsele muidugi need traksipüksid ei meeldi.piirab tema vabadust,aga kõigega on võimalik harjuda:)
ja see pidi pärilik jah olema.
 
m. 04. oktoober 2007, kl 15.01
Meil vanemal lapsel pole puusadega probleeme olnud.Nüüd aga väiksele siis kirjutas ortopeed selle padja aga mingeid võimlemisharjutusi küll ei näitand.
 
nr73 04. oktoober 2007, kl 15.15
kui sul on normaalne perarst,siis küsi tema käest.ta peaks oskama ka soovitada.või kui lähete järgmine kord ortopeedile,siis küsi julgelt.
 
m. 04. oktoober 2007, kl 15.20
Perarst meil jah vägagi norm. Ja homme tema juurde minek ees, eks siis paistab mis tema padjast arvab, Või kui ikka ortopeed on öelnud sisi tavaliselt perearst selle kohta enam arvamust ei avalda v.
 
nr73 04. oktoober 2007, kl 15.25
hakkas huvitama missugusest padjast jutt käib.kas on mingid uued vahendid loodud puusaliikme nihestuse paranemiseks?
meil olid sellised kõvad püksid traksidega.
 
m. 04. oktoober 2007, kl 15.39
see mida arsti juures näidati oli selline riidest tehtud jalavahe padi, traksid läksid üle õlgade. Jalgade vahel olev padi oli ikka mingi polsterdusega ja kaetud riidega. Ei tea tegelt rääkida kas see oli kõva padi või mitte kuna ei katsund seda.Ei usu,et see midagi uut on eks vast ikka sama millega teil kogemused
Meile pidi olema oluline,et jalad oleks nö. konnaasendis
 
J. 05. oktoober 2007, kl 21.43
Tean mitut inimest isiklikult,kelle lastel on olnud puusanihestus.Lausa hale on vaadata,kuidas lastele on traksid pandud.Minu enda tütrel oli üks puus 10 cm kõrgemal kui teine ja ei tahtnud kuidagi roomama hakata.(Minu lapsel ei olnud puusanihestus vaid spastilisus)Tean Tallinnas ühte massööri,kelle käest sain massaaziga abi.Käisin 2 korda nädalas massaazis ja nii umbes 2-3 kuud ja siis sain kõik korda.Ka tema ütles,et trakid on laste piinamiseks.Ta on tõesti hea spetsialist.Kui oled huvitatud,anna teada.Ta asub õismäel.Tema juures on paljud väikelapsed käinud abi saamas,kel probleemiks puusanihestus vm.selline.
 
lisel 14. märts 2014, kl 13.52
Puusanihestusest.
Unustage igasugu venitused, rihmad, fikseerivad plastikpüksid ja muu taoline jama. Minu tütrel olid fikseerivad püksid alla 6 kuu vanusena ja kujutage ette, ta mäletab, kui õudne see oli!!! Pükstest ei olnud mitte midagi kasu, pigem kahju, sest see tõmbas tookord õlad paigast ära. Laps võibki vigaseks jääda. Praegu on tütar 18 ja terve. Ainuke, kes aitab, on kiropraktik. Julgen soojalt soovitada dr. Lopušanskit, tel 6452047, kes tegutseb Virmalise tänavas. Puusanihestusega peab tema juures käima kuni lapse täisealiseks saamiseni. Ma ei saa aru, miks arstid ei saada nihestusega lapsi kiropraktiku juurde?! Minu arst saatis ja tulemus on fantastiline!!!
Ja kui täiskasvanutel on radikuliit, siis tuleks Lopušanski juures käia 1-2 korda aastas. Mina juba ammu ei mäleta oma seljahädadest mitte midagi.
 
Inga 22. märts 2014, kl 21.39
Kus traksid määrati ega see polnud Medicumis?
 
kix 07. mai 2014, kl 10.15
Kas keegi oskab vastata mis nendest puusanihestusega lastest hiljem on saanud, mul endal oli ja olin ka ema jutu järgi kipsis, praegu 28 aastaselt peale pikka käimist puusad valutavad, luu valu, olen nutnud valust ja valuvaigisteid kasutanud.Arste ei huvita, et kunagi puusanihestus olnud, selleks huvi tunnengi.Valuga elamine ka normaalne pole ju.
 
ema 07. mai 2014, kl 14.46
lisel Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Puusanihestuseg
> a peab tema juures käima kuni lapse täisealiseks s
> aamiseni. Ma ei saa aru, miks arstid ei saada nihe
> stusega lapsi kiropraktiku juurde?! Minu arst saat
> is ja tulemus on fantastiline!!!
>

:D
Et vaene laps, kes peab 18 a järjest kiropraktiku juures käima. Kiropraktikute rõõm see muidugi oleks - stabiilne sissetulek.
Mu tütrel oli puusade ebastibiilsus/nihestus/düsplaasia ja pidime 2 kuud jalgevahepatja kandma. Lisaks käisime ujumas ja võimlemas. Kodus tegime puusaringe, kui nt mähet vahetasime. Tegime ära ja puusad arenesid ilusti järgi. Õlad ka korras ja ei mingit 18 a "väänamist"! :D
Pojaga läksin kontroli, aga õnneks korras.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!