Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
beebi unereziim
 
mari 31. juuli 2008, kl 14.24
lugesin viimast Pere ja Kodu ajakirja ja imestama pani ajakirjas kirjeldatud beebi öö unereziim- 3 kuune ja 10-12 tundi jutti magab...

2-6 kuusete beebide emmed kirjutage, kuidas teie on beebi magama panete:
- mis kell magama
- kuidas magama panete
- kaua magab (kas vahepeal sööb, peate keerama külge lapsel)
- mis kell voodist välja

meie beebi 2 kuune, magama jääb u 11 paiku, sööb, siis kussutan magama ja panen hälli. Magab u 2-4 h siis tahab süüa, enne seda kui on maganud u 1-1,5 h siis keeran kõhuli ja magab 2-3 h edasi. Peale sööki 2-3 ajal jääb tissi otsas magama ja magab u kella 5-6'ni, jälle sööme. Siis üleval tund kuni kaks ja uinub, sööb ja on üleval väikeste vahedega. Voodis oleme vahel lausa 11-ni. Laps vahepeal üleval, vahetan mähkme, siis kaissu ja üritame uuesti magama jääda.

Viimasel ajal päeval naljalt üle tunni ei maga.
 
killu 31. juuli 2008, kl 15.25
meil 2 kuusega oli nii: 10 magama, siis kella 12 ajal eerasin tal külge, sõi kella 3 ajal ja siis 6 ajal keerasin külge, äratus 8 ajal, siis sõi ja kell 9 jäi uuesti magama tunniks.

6 kuusena oli nii et iga 2-3 tunni tagant sõi, siis oma voodise tagasi. vahepeal keeras ise külge ja hommiku 6 paiku jöi minu kaissu kuna siis enda voodisse pannes hakkas nutma.

alles nüüd (laps 1a5k) sain ühe öö ärkamata magada esimest korda.. endiselt tahab kord öösel juua või pissile.
 
? 31. juuli 2008, kl 16.01
Mind ajendas kirjutama kaua magab? küsimuse all olev lause sulgudes: kas külge keerate?
Loen hämmeldusega.
Mul üsna mitu last suureks kasvatatud, ag no külge pole küll neil pisikesest peast magamise ajal keeranud. Mõtlesid ikka poole magamise pealt või? Lihtsalt soovitati teha nii, et vahel peale söötmist paned ühele küljele tite magama ja siis teinekord teisele küljele. Kolmekuuselt läksid lapsed mul ise juba selili asendisse. Kõhuli keegi neist EI TAHTNUD magada.
Üldiselt ei kurda, kõik mu lapsed on peale söötmist hästi maganud, päeval vähem, öösel kauem, 5 kuuselt / umbes / tuli kõigile öösel pikem söötmisvahe sisse: kell 21.00, siis kusagil 2, siis 6 jne. Hiljem see öine 2-ne söötmine venis kuni viieni hommikul, nii on mul märkmetes kirjas.
Päeval jälgisin 3 tunnist vahet.
Kõik lapsed magasid omas voodis. Mina olen erksa unega inimene ja kui väike laps voodis, siis oleksid kõik aastad magamata.
 
mari 31. juuli 2008, kl 17.50
jah keeran une pealt- jääb magama selili või külje peal ja siis u 1-1,5 tunni pärast hakkab nihelema, siis keeran kõhuli ja rahuneb kohe maha ja magab palju paremini ja rahulikumalt.
 
Janely 31. juuli 2008, kl 17.54
mina keerasin ka lapsel öösiti 'külge' kuna üks külg võib lihtsalt ära väsida ja tihtipeale laps ärkab ebamugavuse peale üles.
 
a 01. august 2008, kl 14.33
Mina panin ühe külje peale magama, siis andsin pool kaks süüa, siis panin tagasi ja sama küljepale kusjuures, siis sõime kell pool 5 ja sama küljele ning äratus 7, paar tundi üleval ja magama tagasi. Teine öö pnin teisele küljele. Ekstra mingit külgede vahetuse teemat küll ei arendanud ja ei tea kedagi, kes oleks ka seda teinud.
 
kersti 01. august 2008, kl 18.39
Minul on laps 4 k ja arst ytles,et oosel ei tohi lapsele enam syya anda,sest sellega pidavat lapse ara rikkuma,nimelt kui nad yles arkavad tuleb lutt suhu panna ja nad peavad ara harjuma ideega,et oosel magataxe.Mina nii ikkagi ei tee,palju lihtsam on lapsele tiss suhu panna ja ta jaab niimoodi lhtsamini magama,kyll ma hiljem kahetsen.Keeramisest pole ma kunagi midagi kuulnud.Tean,et kohu peal magada ei tohi,ainult selja peal ja kui lapselt koksu oosel peale toitmist katte ei saa ,panen ta kylje peale .
 
k 01. august 2008, kl 23.15
2-kuuselt sõid mu kaksikud kell 9, kell 12, kell 3 ja kell 6 - oleks saanud kella nende järgi õigeks panna. Peale söötmist panin teise külje peale magama. Praegu 5-kuustena söövad õhtul 10 paiku, jäävad oma voodis ise magama, kuskil 4-6 vahel tavaliselt söövad, 8-9 paiku söövad ja 10 ajal on äratus. Aga mõnikord jäävad õised söögikorrad ka ära, ise ma neid söögi pärast ei ärata.
 
killu 02. august 2008, kl 21.55
meil selle keeramisega on ka nii nagu maril. laps oli maganud vaevu poolteist tundi kui hakkas nihelema. keerasin teisele küljele magas veel teist samapalju. siis hakkas nimhelema, keerasin kõhuli ja tunni pärast tahtis süüa.
katsetasin ka niisama kussutada ja lutti pakkuda -hetkeks oli rahunemine aga siis uuesti hakkas sama asi peale - ägisemine ja nihelemine.
 
s 03. august 2008, kl 01.09
2,5 kuune laps. magama kell 23.00, sööb (RPA laps) öösel u kella 4 paiku, siis magab hommikul 8.30ni (vahel harva teeb 7 paiku vähe virinat, aga see läheb ise üle u 10 minuti pärast. Siis 8.30 sööb, siis 12.00 sööb (vahepeal üleval) ja kui väga palav pole, siis läheb välja magama ja magab kella 17.00ni, seejärel sööb ja siis jälle üleval, kell 20.00 sööb, ikka üleval aj 23.00 tuduriided selga ja sööb voodis, peale mida jääb kohe magama.

Päeval vahest harva on vaja kussutada magama, aga üldiselt jääb ise.

Külge magamise ajal ei keera, ta juba pea kuu aega keerab ise külge ja magab enamjaolt selili. Seda teen küll, et üks öö magab pea ühelpool, teine öö teisel pool (magab oma voodis).
 
z 16. juuli 2018, kl 22.26
Kas 3 kuune laps tohib magada palaval ilmal ilma riiedeta või peaks tal ikka midagi seljas olema?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!