Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
Kui kaua toitsite rinnaga ?
 
rase 27. jaanuar 2009, kl 13.18
Loen siin,et m6ni juba ei anna rinnapiima kui laps 2 kuune??? Huvitav oleks teada miks emad hakkavad lapsele nii vara andma rinnapiimaasendajaid vms.Mis on veenvad p6hjused?Olen lugenud ,et need igasugu lisatoidud beebile ei tee head,v6i olen millestki valesti aru saanud?
 
Poisipõnniga 27. jaanuar 2009, kl 14.16
Rinnaga toitmine muutub alguses tihti valusaks, võibolla selleks loobutakse. Selle aja peab lihtsalt ära kannatama, pärast ei ole enam valus. Ka kardetakse rindade koledamaks muutumist, aga kui need muutuda tahavad, muutuvad nagunii. Mul on laps juba kümne kuune ja põhitoit on ikka veel rinnapiim. Tal on nii suur tissi isu, et ei kujutaks ette, kui oleks seda talle juba paari kuusena keelanud.
 
mari 27. jaanuar 2009, kl 14.18
ei, oled õieti aru saanud.

asi selles, et imetamine ei olegi alguses nii lihtne kui tundub ja siis paljud emmed haravad pudeli järele ja annavad rpa'd ja rp vaheldumisi- see aga tingib selle, et piima jääb vähemaks ja üsna pea on beebi rpa peal

olen praegu juba 8 kuud rinda andnud, mõtlen 9-10 kuuselt lõpetada, sest sööb juba praegu palju muud toitu
 
rase 27. jaanuar 2009, kl 14.39
kas see t6si,et igasugu lisatoidud tekitavad beebile gaase? ja ,et kui vähegi tahtmist ja jaksu peaks ise valmistama igasugu putrusid vms,mitte ostma lisaainetega valmisroogasid (kui selleks 6ige aeg)? Kas on vahet mingisugust,et kas laps saab piisavalt kaua rinnapiima v6i ei?
 
Poisipõnniga 27. jaanuar 2009, kl 14.45
Mida kauem rinnapiima saab, seda tugevam tervis. Ka on imetamine lapse kopsudele hea, aitab tugevdada. Tee püreesid ja putrusid ise nii palju kui jõuad.
 
njah 27. jaanuar 2009, kl 15.06
Minu tita on 2 kuune ja vaikselt lähme üle asendaja peale. Miks? Sellepärast et ta ei saa oma kõhtu piisavalt täis. Kahju on muidugi, aga mis teha..Kõik mu lapsed on saanud max 3 kuud rinda. Ei karda rinna muutumist, see muutub niikuinii ja gaasid on ka nii või naa, olgu siis rinnapiim või selle asendaja.
 
Poisipõnniga 27. jaanuar 2009, kl 15.12
to njah
Räägitakse, et tihti pidigi umbes kolmandal kuul piima vähemaks jääma aga siis peaks võimalikult tihti imetama, et piima juurde tekkimist stimuleerida. Mõne aja pärast juba kõik normaalne.
Ma muidugi ei tea, kui paika see teooria peab, mul endal oli sellel ajal täielik piima-uputus.
 
chati 27. jaanuar 2009, kl 15.15
minu laps sai rinda 2 kuud
ja põhjus olid esiteks see et ma ei saanud aru kui palju ta oli söönud, kas on kõht täis või mitte, istus poolteist tundi tissiotsas siis oli 20 minti vahet ja sisi uuesti. Rinnadolid väga valusad ning ma ei saanud lapsest eemale hetkekski sest tema söötmine olenes minust. Mingi aeg hakkasin piima pudelisse pumpama ja siis sain kasvõi korraks poodi minan et laps jäi isaga ning ma nägin palju ta mul sööb .
Mina kusjuure skül aru ei saanud et see rinnapiimaasendaja mingi halb on , pole ta mul kordagi siiani haige olnud ja gaase ei olnud.... eks muidugi ole oma piim see kõige kasulikum , kuid kogu see asi oli keeruline ja üks vb teie jaoks väga imelik põhjus aga mulle lihtsalt ei meeldinud rinnaga söötmine...tean et oma alps ja peaks armas olema jne , kuid no ei meeldinud :S , kuigi see ei olnud muidugi peamine põhjus lõpetamiseks.
 
. 27. jaanuar 2009, kl 15.18
Ega siis kõigile ole meierei kaasa antudki. Mu ema sai mind 1,5 kuud toidetud ja venna sai üldse 2 nädalat. Pole midagi parata kui lihtsalt ei tule mitte midagi...
 
Grr 27. jaanuar 2009, kl 15.22
Oeh, rinnapiim ei saa otsa, rohkem tuleb sööta last, siis tekib rohkem piima - nii lihtne see ongi. Aga aastake võiks ikka tissitada, lapsele ainult kasuks :)
 
suusi 27. jaanuar 2009, kl 15.34
mõned lihtsalt ei viitsi rinda anda, mõni ei saa jne. ise andsin aasta.
 
mari 27. jaanuar 2009, kl 15.41
ise on neid beebitoitusid nii lihtne teha ja oluliselt odavam (1 purk u 20 eeki)

Koorid juurviljad, tükeldad, paned veega potti, keedad 30-40 minutit, püreerid ja paned sügavkülma jääkuubiku vormidesse.

kartul
kõrvits
porgand/kaalikas
lillkapsas/spinat
peet (keetma peab 1,5h)

Nii teed kõik juurviljad ja ka liha(veiseliha, kanafilee, valmist samamoodi nagu juurviljad). korraga võid teha 1-2 kuu jagu.

Siis üli lihtne võtad aga kapist erinevaid kuubikuid, sulatad ja segad kokku, juurde rp või rpa pulbrit kui soovid maitset paremaks muuta
 
liis,2 kuusega 27. jaanuar 2009, kl 16.07
minu laps saab pudelitoitu,pohjus sellest et kui andsin rinda,oli ta mul rinna otsas ca.2 tundi ja vahe nii tund ja siis jalle sama teema,oosel oli eriti raske tundide viisi uleval istuda.Kui pudelile ule laksin soi kohe hea isuga ja pidaas ka rohkem vahet toidukordadel.Endal ka vabadust nagu rohkem,saab titta issiga koju jatta ja endale natuke aega puhendada.Oleks hea meelega rinda andnud,aga kui sealt ei tule midagi mis siis ikka.Aga tuleb tunnistada,et kui annad pudelit,siis peab neid pudeleid koguaeg pesema,steriliseerima,linna lahed termos ja pulber kaasa,aga harjub ara selle massamisega:)
 
a 27. jaanuar 2009, kl 17.02
mõndadel naistel ei tekigi piima, seega nemad lihtsalt peavad piimasegusi andma lapsele. ega inimene pole mingi eriline imetaja kelledel kõigil 100% piim tekib. mõnel on ja mõnel ei ole.
 
brigitta 27. jaanuar 2009, kl 17.05
Mina andsin lapsele rinda 1,6 aastat.
 
lilleke 27. jaanuar 2009, kl 19.47
mul sai ka poiss rp-a ainult kuu aega, sest piima oli vähe, oli 10 minutit tissi otsas ja siis karjus, sest piima rohkem ei tulnud, andsin rpa-d ja laps oli palju rahulikum
 
rase 27. jaanuar 2009, kl 19.59
rpa siis gaase ja muid vaevusi ei tekita mis rinnapiimaga olemata oleks?
 
tembuvembu 27. jaanuar 2009, kl 20.05
andsin 1a 4 kuud. oleks v6inud veelgi anda, kuid lõpuks laps rohkem mõnules ja ei lasknud enam rahus istudagi :) piima oli lademetes, kusjuures rinnapartii mul suht olematu ;) sõime muidugi ka päris tihti, titena umb 2 tunni tagant, ka öösel. suht kurnav...
 
lilleke 27. jaanuar 2009, kl 22.30
meil tekitas nii rp kui ka rpa gaase, aga see on individuaalne
 
*** 28. jaanuar 2009, kl 07.34
Olen kaht last toitnud rinnaga kuni 1,6a ja sama kaua annan rinda ka kolmandale
 
mariliis 28. jaanuar 2009, kl 11.04
minu beibi sai piima ainult 3,5 kuud
kogu aeg oli mul piimauputus, riided märjad, piima voolas ojadena
siis aga ühel päeval ei tahtnud laps enam piima, tegi nägu nagu oleks väga paha asi..ja samal päeval hakkasid mul päevad. Piima eam ei tekkinud ja kolme päevaga olid varud tühjad ja laps ei saanud rinnast enam midagi.
Olin kurb, aga mis teha..Hormoonid.
 
elli 28. jaanuar 2009, kl 11.12
Toitsin ainult 1 ja pool kuud. Miks?
Rinnapiima lihtsalt ei jätkunud. Nüüd ütlevad siin "teadjad", et ei ole võimalik. No on küll.
Kui osad lähevad sünnitama nii, et piima tilgub juba rinnast, siis minul peale sünnitust tuli suure pigistamise peale paar tilka piima välja. Beebi oli rinna otsas tunde, et piima teket stimuleerida. Lõpuks kui tema viiendal elupäeval kaaluma läksime, selgus, et ta oli 600g oma algkaalust alla võtnud. Seega nagu oleks näljas olnud koguaeg. Tõesti ta nuttis ja oli väga viril. Siis sai esimest korra rpa-d.
Nii see läks. Käisin nõustaja juures. Sain kava, mida süüa ja millal rinna otsas beebit kanda. Kuid sellest ei olnud tõesti kasu, piima ei tulnud juurde ega tulnud. Lõpuks harjus laps juba pudelist jooma ja ei tahtnud enam rinda saada. Ja nii see lõppes.
Gaase ei ole rpa tekitanud. Laps on rõõmus ja rahulik ning võtab normaalselt juurde.
 
emma 28. jaanuar 2009, kl 13.13
Minu tibi on 1,2 a vana ja kavatsen veel külma talve teda rinnaga toita. See hoiab ikka suht hästi haigused eemal, ta pole terve oma pisikese elu haige olnud rohkem kui 1 kord nohu ja usun, et suur teene on selles imetamisel.
 
tt 28. jaanuar 2009, kl 13.13
1 aasta JA 2nädalat,siis hakkas lollitama ja hammustama,ning lõpetasin ära!
 
ma 28. jaanuar 2009, kl 14.43
9 kuud andsin, siis jättis ise maha, ei tea miks, tahsin ka, et annan kuni aastaseks saamiseni.
 
teine rebane 28. jaanuar 2009, kl 17.14
Laps hetkel 6,5 kuud ja sööb rahulikult rinnapiima. Käin koolis aeg-ajalt ja muid asju ajamas. Lisaks sünnipäeval-jõulude ajal jõin veini ka. Selleks kõigeks pumpan välja ja mul külmikus hullem varu. Ja võin siinkohal öelda, et pudelist söövadki lapsed rohkem, kui rinnast (mul polegi korraga nii palju rinnas, kui ta pudelist ära ahmib). Meil ka alguses oli jama rinnaga, piima ei tulnud piisavalt (keiser) ja poiss sai rpa-d juurde, aga kuna mul arst on rp-promootor ja ise olin ka kindla otsuse teinud, siis selle jama lõpetasime ära. Loodan aasta kuni poolteist rp-d anda.

Lisatoidust. Püreed on kindlasti ise parem teha, proovisime ühte seda poeoma ka ja see oli ikka päris öka. Pudru puhul on nii ja naa, need poe omad kõlbavad ka (vähemalt Hipp, seda olen proovinud). Sügavkülmas saab edukalt hoida kas siis jäärestis või muudmoodi. Tean, et osad panevad jääkotti, aga mina kasutan spetstopse (avent), sest restist võib külmikumaitse külge jääda.
 
kaja 28. jaanuar 2009, kl 18.00
imetamine on algul raske, sest ei tea ju kuidas see õigesti käib. Siis on imetamine algul valulik, ebamugav. Imetamise ajal täitub teine rind piimaga ja see võib olla ka valulik või ebamugav

aga kõik need nätused mööduvad ja paari kuu pärast on imetamine üsna mõnus tegevus- muide rp sisaldab unehormooni ja peale imetamist tuleb emmele ka parem uni.
 
mammu53 28. jaanuar 2009, kl 21.15
andsin ka kuni9kuuni,s.t just jätsin ära kuna ei tahtnud ka enam päeval ega õhtul üldse .ainult öösel võttis tõusis iga natsa aja tagant ja siis ka võttis tissi suhu ja lasi kohe lahti.Kartsin et äkki on otsas, lüpsin välja ja oli küll,küll.Ei jaksanud öösel enam üleval olla nuttis ka ainult,nüüd magab terve öö rahulikult
 
mammu53 28. jaanuar 2009, kl 21.16
andsin ka kuni9kuuni,s.t just jätsin ära kuna ei tahtnud ka enam päeval ega õhtul üldse .ainult öösel võttis tõusis iga natsa aja tagant ja siis ka võttis tissi suhu ja lasi kohe lahti.Kartsin et äkki on otsas, lüpsin välja ja oli küll,küll.Ei jaksanud öösel enam üleval olla nuttis ka ainult,nüüd magab terve öö rahulikult.Endal natukene kahju on oleks aasta ikka andnud,vahel päeval tahaks anda,sest piima veel on ega kohe ei kao ju ära....aga enam pole ju mõtet...pärast raskem võibolla võõrutada
 
ema 28. jaanuar 2009, kl 22.45
10 kuuni andsin.
Imetamine oli alguses valus, piima ei paistnud ka olevat. Jõin ohtralt vedelikke, laps oli tihti rinna otsas..siis piisas minul shokolaadist ja piim tagasi.
Tavaliselt on jah 2-3 kuu kanti see n.ö. üleminekuaeg, mil lapse vajadus suureneb ja sellest tulenevalt päev või kaks ta tihti tahab. Emal tekib stress, sest arvab, et piim otsas ja laps viril. Ise ei teadnud ka ja nurtsin lapsega. Siis kuidagi läks asi üle ja piima tekkis rohkem.
Abi oli ka imetava ema teest..kuid lõpus tekitas see minus meeletut söögiigsu :)
Ka rp võib gaase tekitada. RP eelisteks minu arust on mugavus (pole nende pudelitega mässamist), allergiate eemalhoidmine (laktoositalumatused jm jamad), laps on ka tervem (mida VÕIB ka olla rpa laps, kuid tissilaps lihtsalt on rohkem kaitstud), lähedus emaga ka.
Kõik eelised on toodud eeldusel, et ema ja laps ise soovivad imetamisest osa võtta :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!