Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
rinnapiima teke ja kui ei taha/võta lutti...
 
4 nädalase poisi emme-õnnetu:( 15. september 2009, kl 18.14
mul on suur mure- ma ei tea kas asi võib olla selles et mul rinna piima on vähe ? poiss istub tundide viisi tissi otsas- vahel hakkab magama jääma ja puhkab-aga enamus ajast imeb...öösiti ja päeviti...olen nii väsinud...kui ise püüan välja pumbata või käsiti saan maks.40 ml ja siis rinnad nii hellad,et ei tule enam või ma lihtsalt ei suuda enam...see imetamine on nii ebameeldivaks muutunud..tudide viisi imeb-ma ei saa ise midagi teha...samas ta ka viriseb ja nutab vahel tissi otsas- annan korda mööda mõmelat rinda-lootes et rahuneb...ma ei tea mis teha...ühest rinnast on algusest peale piima halvemini tulnud,teisest paremini.samas algul olid rinad nii piima täis et tuli põletik ja rinnad voolasid igapäev..aga nüüd enam üldse mitte...enne jõin väga palju vedelikku päevas,aga kuna mees otsustas meile nüüd selja keerata,pole mul enam aega enda jaoks...eriti kui laps pool päeva tissi otsas veedab....samas tal ka suured gaasi vaevused ja nutab selle pärast ka-kuigi ise jälgin et ei sööks neid toite,mis endale gaase tekitaks,aga ikkagi...ja lutti ta absoluutselt ei taha-mul on erinevad imiku lutid-avent, nuki silikoon ja tavalised öö ja päeva oma-mitte ühtegi ei taha,viskab suust kohe välja ja hakkab veel rohkem nutma kui seda hoida ja panna talle tagasi suhu...
ma ei tea mis teha,lihtsalt hullun varsti selle tissitamisega-tahaks ise ka puhata ja magada eriti öösiti,aga ei saa...samas piimapulbrit ei tahaks veel anda-tahaks rinnapiima peal hoida-siis pidavat laps tervem olema...kuidas ma aru saan kas piima on piisavalt rindades ,et talle piisab ?
kaalust on juurde võtnud nüüd 4 nädalaga 500gr. sündides oli 3,540 ja nüüd 4,100.kas seda liiga vähe ? öeldi,et esimese 2 nädalaga peab taastama oma algse kaalu ,aga nüüd järgmise 2 nädalaga siis võttis 500gr juurde...
 
lii 15. september 2009, kl 20.48
su lapsel on suur hellusevajadus, tahab sinu lähedust.
söö ise korralikult värsket juur ja aedviljatoite, piimaga teed, mahlasid mis ei tekita gaase joo ja kindlasti KÜÜSLAUKU söö.
ja veel, ole ise rahulik- piima tekkib niipalju kui lapsele vaja, mõni laps sööbki korraga vähe.
muide, kui keedad kapsasuppi siis kapsakeedu vett võid lapsele juua anda, aga ikka ilma soolata...

mõni laps ongi selline, aga see läheb üle, kannatust,
 
inga 16. september 2009, kl 01.52
kui vana on su laps? Esimesed 3 kuud ongi rasked, eriti,kui lapsel on gaasid. Ilmselt ei ole asi selles, et ta pidevalt suua tahaks (muide pidev toitmine teeb asja hullemaks, peab olema aega seedimiseks). Mul ka lap nuttis gaaside parast pidevalt, hakkasin vaid piimapulbrit andma, muutus paremaks. Kui sa rinnapiimast loobuda ei taha, void ju seni pumbata, kuni see gaaside aeg moodas, ja siis saad rinnapiimaga edasi toita.
 
Proovitud 16. september 2009, kl 12.51
Ostsin apteegist HIP-i imetamise teed, maksis palju, 60 midagi. Jõin vast nii 3 tassi päevas ja rinnad hakkasid lausa tilkuma. Ei teagi, kas see oli sellest teest, igatahes joon nüüd tavalist teed ja probleemi pole (kuigi mul polnud ka piima liiga vähe). Mina isiklikult ei tohi ka apteegitilliteed palju juua, samamoodi lähevad rinnad piima liiga täis. Lapse gaaside vastu olen proovinud Cuplatoni ja Espumisani, esimene ei teinud oluliselt paremaks, aga teine küll. Siis krooksud peavad kindlasti välja tulema, enne kui lapse pikali paned. Päeval panin kõhuli magama, alguses protesteeris, aga silitasin selga ja peale paari korda hakkas meeldima, igatahes gaasid tulevad nii paremini välja (öösel pole julgend panna, arst ei soovita). Kui asi väga hull oli (alguses), magas öösel minu palja kõhu peal kõhuli, nii oli kõige rahulikum. Ahjaa, laktopakteritega piima olen ka päevas korra andnud (müüakse apteegis pulbrina, peab piimaga segama). Igatahes gaasiprobleem on nüüd enam-vähem kontrolli all, kuigi päris imerohtu pole nähtavasti olemas, mis täitsa ära võtaks.
Muide, mõnes mõttes hea, et lutti ei taha. Meil võttis ilusti lutti, aga nüüd peame lutivalves olema: kui lutt suust kukub, on kisa kohe lahti.
Ma ei tea, kas siit midagi sind aitab. Soovitan kindlasti ka arsti poole pöörduda. On olemas imetamisnõustamine, vt kontakte:
http://www.perekool.ee/index.php?id=981
 
4 nädalase emme 16. september 2009, kl 17.04
laps on 4 nädalane. täna öösel magas vaid 2h kokku. oli kella 5st öösel kui 14ni päeval üleval- nuttis ja vaatas ja imes...miski ei aidanud.
joon ka imetamise teed,aga tekitab endal kõhukrampe-vbla mõjub lapsele ka nii...?
ja pumbates saan igakord vaid 40ml-rohkem ei suuda pumbata nii valus hakkab- 4 korda ole proovinud-igakord sama tulemus- äkki ei olegi rohkem,kuigi kui pärast käega proovin siis tuleb küll veel...aga selle pumbaga ei suuda rohkem..
kasutasingi espumisani,täna ostsin cuplatoni-loodan et mõjub paremini.
ma muretsen äkki võtab tõesti liiga vähe kaalust juurde ja ei saa rinnast piima kätte ja sellep ongi koguaeg tissi otsas..sündides oli 3,450, siis võttis alla 3,270 ja nüüd 4 nädala pärast o 4,060...
metsikult kahju on lapsest..ise magasin samuti öösel vaid 2h, kardan juba et tekib sünnitusjärgne depressioo,sest ka mees jättis meid maha,kuna ei pidanud stressile vastu-et mina olin närvilisem ja et laps pidevalt nuttis...
 
velve 16. september 2009, kl 17.26
rahu, ainult rahu... samamoodi, nagu sa ise oled selgelt stressis ja üleväsinud, on seda ka sinu laps - tema tajub sinus toimuvat paremini kui keegi teine. esimesed kuud (olgem ausad- pigem esimene aasta) ongi väga rasked. sa oled väga tubli, et last rinnaga toidad ja üksi hakkama saad! kohe varsti hakkab ta juba naeratama ja natukegi suga suhtlema, siis läheb kindlasti kergemaks.
püüan paar praktilist nõuannet ka anda, sest tean, et niisama rahuneda on väga raske. 40 ml nii väikse lapsega välja pumbata on täitsa palju! pealegi saavad lapsed alati rohkem kätte, kui pump. ära piina oma rindu rohkem pumpamisega. beebil on tibatilluke magu, ega ta ei söögi täiskasvanu koguseid :-). kas ta ikka pissib? sul kindlasti on piima, eriti kuna alguses nö voolas. sa pead taastama usu enesesse! su laps ei ole näljas, ära haara kohe asendaja järele. nii pisikestel ongi kombeks teha perioode, kui tahavad palju rinda - see on selleks, et nad reguleerivad piima teket. ja muidugi lähedusevajadus ka, eriti kui ta tajub et on raske aeg. kindlasti pead leidma aega ja jaksu ise söömiseks-joomiseks ja puhkamiseks. jäta kõik muu sinnapaika. rahunenud ema = rahulik laps. palu ilma igasuguse piinlikkustundeta lähedaste abi. mina olen tänulik oma emale, kes lasi mul aeg-ajalt mõne öö magada. võttis lapse teise tuppa ja tõi mu juurde siis, kui oli vaja süüa anda. püüdis esiteks niisama rahustada ja kui ikka selge, et kõht tühi, siis tõi. laps magas temaga palju paremini, sest vanaema oli puhanud, rahulik ja tal ei olnud piimalõhna :-). su pisike tahab ka välja puhata. gaaside tekkepõhjused ei ole selged ning need võivad vabalt ka su stressist tingitud olla. minul oli õnneks lapse isa ka toeks, poisi gaasid kestsid 5 kuud. ka ekstreemne dieet ei aidanud mul. püüa ikka lapsest rõõmu tunda, leida võimalus puhkamiseks ning rahunenuna paraneb läbisaamine nii lapse kui mehega. ära tõuka meest endast eemale, temale on ka see kõik uus ja keeruline, ta kindlasti tahaks toeks olla, aga võibolla ei oska ja on ka segaduses. lapsevanemaks saamine ongi mu meelest väga keeruline ja sellest räägitakse nii vähe. mul oli ka mingi naiivne arusaamine, et kui laps sünnitatud, oleks justkui hullem möödas... sa oled olnud tubli ja saanud armsa terve beebi ning saad ilusti hakkama. jõudu!
 
velve 16. september 2009, kl 17.30
ja veel- su laps on juurde võtnud! rõõmusta. esimese kuu kaaluiive väga tubli. kõik lapsed pole ühesugused ja kõik kuud ka mitte (mõni kuu kaal seisab, siis jälle viskab kõvasti juurde). ära aja näpuga numbreid taga. oluline, et kaalu ikka tuleks juurde ja laps pissiks-kakaks.
 
Proovitud 16. september 2009, kl 17.55
No kirjandus ütleb (tegelikult mul arst ka), et laps peaks juurde võtma umbes 200g nädalas ja sinul just nii ongi juurde võtnud, nii et selles osas peaks kõik korras olema. Gaasirohuga on nii, et meil cuplaton ei mõjunud, espumisan mõjus, kuid see on kuidas kellegil. Apteegist väideti, et tavaliselt Cuplaton just mõjub kõige paremini. Ja on veel ka Sab Simplex, mida mul endal pole vaja olnud proovida. Mõnele lapsele meeldib vannis käia ja see pidi ka gaase leevendama, kuigi meil just vastupidi - kisas nii mis jube.

Ma saan täiesti aru, kui läbi see võtab, mul olid 2-3 nädal sellised, kuni leidsin gaaside vastu meie jaoks parima lahenduse. Kas sinu paljal kõhul magamine pole aidanud? Laps kuuleb nii südamelööke ja see pidavat meenutama aega emaüsas ning rahustama. Samuti, kui paned lapse teki sisse nagu haiglas. Kuna on kitsas ja soe, pidi samuti turvalist looteaega meenutama. Ühte rinda tohiks lasta imeda korraga mitte üle 20 minuti (nii öeldi haigals, kuna mul esimesed korrad imes 40 minutit järjest), muidu rinnad valusad ja katki.

Kas mees jättis konkreetselt maha või on praegu pingete pärast eraldi? Kas nii ei saaks kokku leppida, et ta võtab nädalas nt 2 päeva või õhtut, kus on sulle abiks? Kui püüaksid temaga kasvõi korra rahulikult rääkida ja selgitada, ta peaks aru saama, kuna endale on talle see pinge ju samuti mõjunud, kui ära läks.
 
lii 16. september 2009, kl 20.59
esmalt ole ise rahulik ja ära nuta - ka see tekitb lapsel gaase kui ise närvis oled!


lapse kaal, no nati võiks rohkem olla, aga ei imsta, selise stressi peale ka midagi
 
Margit 16. september 2009, kl 21.40
Esiteks- tee söögivahed sisse. Miinimum 1,5-2 tundi. Laps ei pea pidevalt tissi otsas olema, nii ei jõuagi piim tekkida! Soovitan ühe söögivahe anda piimasegu. Nii saavad rinnad natuke puhata ja piim jõuab rinda tulla.

Stressil on oma osa. Piim võib seetõttu väheneda. Seetõttu on oluline, et sa magada saaksid. Piimasegu võid vastu ööd anda, siis on kindel, et lapsel pole kõht tühi ja ta ehk magab paremini. Ära pelga piimasegu anda- puhanud emme ja emme närvid on ka midagi väärt.

Gaasivalude vastu aitab tegelikult ainult aeg. Võib kõiki neid cuplatone ja espumisane ja teesid proovida ja enda menüüd korrigeerida, loodetud effekt on minimaalne. Laps lihtsalt kasvab sellest 3-ks või 4-ks elukuuks välja. See aeg tuleb lihtsalt üle elada. Mul üks laps karjus kella 2 ja 5 vahel öösel vahetpidamata nii et pea märg. Mitte midagi ei aidanud. Ise nutsin koos lapsega, nii kahju oli temast. Ühel hetkel lihtsalt jäi vakka ja magas. Järgmine öö kordus kõik uuesti...
 
4nädalase emme 17. september 2009, kl 19.21
mees jättis maha- ütles et ei pea ise stressile vastu,et mina olen närvilisem ja nutan koos lapsega-nagu ka viimane siin kirjutas..olen küll närvilisem ja väsinud- kui andsin u kolmveerand päevast tissi- mitte millegi muu jaoks aega polnud...mehega ei saa rahulikult isegi rääkida enam- ütleb et ei taha tagasi tulla, et kas olen loll ja nõrguke et abi vajan,et kui hakkama ei saa andku ma laps talle..ei taha mind aidata,et koristada või süüa mulle teha...aga ma ise ei jõua kõike-selle 4 nädala jooksul on ta juba 2 korda lahkunud oma vanemate juurde- nädalaks-siiis lõpuks tagasi tulnud suure palumise peale-enne muidugi on mu üle naernud ja haiget teinud-muidugi tekitas see kõik minus kohutavat stressi ja usun nüüd ,et vbla elas ka laps seda siis rohkem üle, et kui ma nutsin siis ka lapsel oli halb,eriti kui stress rinnapiimaga edasi läheb:( aga ma tõesti vajasin abi-sel ajal käis mu isa lapsega jalutamas ja ema aitas mul last vannitada ja koristada ,tõid süüa.
ma otsin täna nan1 piimaasendaja-pidi vist parem olema ja endale hip rinnapiima tee- kuna ka täna tuli rinnast ainult 40ml. ja ku iseda vlja p7mpan ärkab laps igakrod üles ja ma ei saagi midagi sügavkülma panna vaid kohe lapsele anda..ja kui laps selle 40 ml on ära joonud ja rinna otsas 30 min olnud, ja mõtlen siis et kõik on,hakkab ta nutma ja edasi otsima-siis proovisingi seda piimaasendajat otsa anada et kas joob veel-sõi selle ka 50ml kohe ära ja tahtis siis ka edasi veel tissi-kui palju ta siis sööb-või ta siis ei ime enam tissist nii kui on siin paar korda nüüd lutipudelist kas siis rinnapiima või 1 korra ka asendajat saanud...
proovisin ise veel rinnast välja pumbata ei tulnud midagi 5ml maks,käsitisi tuli mõlemast ainult väheke-äkki mul on tõesti rinnapiima nii vähe,et pean igakord asendajat juurde andma hakkama-sest ta magab ainult 1-2h maksimum ja siis tahab kohe jälle süüa- ta peaks ju rohkem ja kauem magama..äkki nälg ei lasegi tal rahulikult-kaua magada..?
või anda asendajat tõesti ainult õhtuti enne magama jäämist?
 
5 lapse ema 17. september 2009, kl 20.49
sa oled oma rinnapiimast lihtsalt muretsemise ja närveerimisega lahti saanud, ma arvan...

annna lapsele algul rinda ja kohe järgi seda piimaasendajat ja las ta sööb kõhu täis. oled siis ise ka rahulikum..
kas rinnapiim tagasi tuleb sul ei oska öelda, kuid loodame.

terve vastsündinu saab oma kõhu ca 10 min juuksul täis. seega ära teda nii kaua rinna otsas hoia küll. las nosib mingi 5 min ja siis anna lutikast asendajat, pakil peaks vast ka mingi juhend peal olema kuipalju kui vanale - suurele lapsele anda. kui pole siis arvesta ise. praeguandsid 50 ml ja jäi väheks, pane pudelsse nüüd 70 ml ja vaata kui laps rahulikult sööb, siis paku tissi peale.

kui saab kõhukese täis siis ka korralikult ja kauem magab..

anna hommikul ja õhtul anna tissi kindlasti ja kui rahuned ise, laps saab kõhu täis kunsttoidust ehk ka piim tuleb sul tagasi - loodame

ole tubi, lapsekesele on sind vaja
 
inga 18. september 2009, kl 07.43
kui vaga kulm ei ole, pane laps vankrisse ja tee uks pikem jalutuskaik, samas void endale midagi suua/juua kaasa votta....lihtsalt rahune natuke, ja laps uldiselt magab paremini peale varskes ohus viibimist. Tea, et see on mooduv nahtus, kui laps pidevalt nutab gaasivaludes. Minu laps sai hiluti 3 kuuseks ja on palju parem, ei nuta palju. Olin ka pohiliselt uksi, kuna mees hommiksu hilisohtuni tool....koik oli minu teha kodus.
 
Proovitud 18. september 2009, kl 11.21
Sinu rahustuseks võin öelda, et minu enda laps on sinu omast nädal vanem ning magab ka 2 tunni kaupa, vahel vähem (päeval) ning mõni harv kord 2,5-3 tundi (öösel). Ja imeb rinda vahest lihtsalt lähedusevajadusest, rohkem nagu hoiab rinda, imeb ainult natuke. Kui olen sellest väsinud, annan talle lutti, aga sinu oma vist lutti ei armasta? Piima tekke seisukohast pidi olema kõige olulisem just öine imetamine.
 
nublu 18. september 2009, kl 12.40
kui ta kaalub sul u 4200 g, siis peaks ta sööma päevas u 15% oma kehakaalust, seega 630g. kui anda nt 3h tagant süüa, teeks see nats alla 80g ühe toidukorra kohta. ma ei saa üldse aru, miks sa pabistad, et saad rinnast pumpamisega "vaid" 40 g kätte?! see on ju täiesti arvestatav kogus. ja ega laps ei söö sul iga kord ühepalju. pumbates saaki vähem. seega, sul piima on.
kui tahad lapsele rinda anda, siis lõpeta ära see pumpamine ja lisatoiduga mässamine!

ära hoia titte muudkui tissi otsas. eespool kirjutati õigesti, et üle 20 min ei või. tekita söögiajad, nt 3h tagant, anna lapsele siis süüa ja küll ta asja selgeks saab. tema ju alles harjub selle ilmaeluga! kui vahepeal nutab, siis kussuta, laula talle, käruta ringi, anna vanavanematele hoida. rinnapiima vähesust saab ikka hinnata nats pikema perioodi peale, ta on ju sul väga ilusasti juurde võtnud! pissib-kakab ka?

kui sa ikkagi tahad edasi jätkata närvitsemist, et kui palju beebi nüüd ikkagi grammides sõi, siis osta/laenuta beebikaal ja kaalu teda enne ja pärast söötmist. siis saad teada, palju sõi. aga üldiselt pole soovitatav pidevalt kaaluda, see lisastress ei tee head.
 
triinu 18. september 2009, kl 13.06
kallis teemaalgataja, ära pahanda, aga tundub, nagu oleksite nii sina kui lapse isa lapsevanemaks saamiseks psühholoogiliselt ette valmistumata (loomulikult polegi võimalik olla täitsa valmis, aga erialakirjandusega tutvumine, perekoolid jne on suureks abiks adumaks, mis tulemas). loe algatuseks läbi kasvõi perekooli lehel olev emapiimatarkus, seal on palju asjalikku infot imetamise kohta, mis ehk on sulle toeks. http://www.perekool.ee/index.php?id=1012

tea, et sa pole üksi, enamik värskeid emasid on väga mures, kas beebi saab ikka söönuks, magamatus käib asja juurde ja räsib kõiki jne. endas tuleb leida jõud jääda terve mõistuse juurde, seda ka suhetes mehega. püüa teda ka mõista, mitte ainult süüdistada. kui sa enam ei hüsteeritse ja meest tagant ei sunni, küll suudab tema ka siis asja mõistusega võtta, pere juurde naasta ja isaks saamist õppida.
 
14 a. ja 6 nädalase ema 22. september 2009, kl 22.40
Ma olen nii aru saanud, et laps reguleerib rinnapiima hulka imedes ise. Mulle ütles perearst, et laps imeb rinna "tühjaks" 5 -10 minutiga, edasi on mõnulemine.

Ja rinnast ei suuda sa piima samamoodi kätte saada nagu saab laps. Piim tekib ka imetamise ajal. Pidev kaalumine ja mõõtmine ajab stressi ja selle eest on hoiatatud.

Perekoolis anti 4 või 5 brošüüri imetamise kohta. Imetades loe vastavat kirjandust (ka perekooli lehelt). Kui juhised olemas, tead ehk paremini mis ees ootab või mida teha.
Tallinnas, kus mina olen oli ka imetamise nõustamine (naistekliinikus).
Keegi pole automaatselt emaks loodud ja eriti sellised asjad panevad eneses kahtlema.
Ema ja isa abi kuluvad kindlasti ära, et veidigi pinget vähendada.
 
kerttu 30. september 2009, kl 14.00
kui viitsid siis kirjuta mulle,kui oled tallinnast,siis saan ehk aidata:)
 
kukimuki 30. september 2009, kl 16.55
See jutt, et 20min ja võta laps ära...on nii ja naa. See toimib enamus juhtudel, aga on ernadeid (Pere ja Kodu on sellest palju kirjutanud). Üldiselt aga, ürita sisse viia mingeid vahesid ja võta rahulikult. Ma tean, et see viimane nõuanne on "hea öelda, raske teha," aga proovi. Joo vedelikku ja teed (köömnetee on alati hea).

Gaaside vastu aitas meil kõhukott, aga aitab ka lapse kõvasti kaissu võtmine ja mõni gaasirohi. Meil Espumisan.

Sellele lapse isale ära enam helista. Kui sind ikka mõnitatakse, siis ega selline olukord lapse kasvades paremaks ei muutu, mees on ikka töll. Kasuta oma enda vanemaid rohkem ja kui mehele endale mõistus koju tuleb kunagi, siis ilmutagu ennast ise. Ja siis sina otsustad, mis edasi saab.

Ja kõige viimane soovitus. Ma olen 100% rinnapiima propageerija, aga kui rinnapiimakogus sulle nii palju stressi tekitab ja sul majanduslikud võimalused lubavad, mine asendajale üle. Ei tee see sinust halvemat ema. Lapsel on vaja rinnapiima, aga veel rohkem on tal vaja rahulikku ja rõõmsat ema.
 
dea 04. oktoober 2009, kl 21.44
kõigepealt kurb et selliseid mehi on olemas. sellises olukorras teid maha jätta! aga ära seda loru taga nuta, edaspidi usun et sul on isegi lihtsam ilma sellise meheta.
katsu vähem muretseda. jah seda on lihtne öelda aga tõepoolest, see ei paranda olukorda vaid teeb hullemaks. küsid et kuidas teada kas laps saab piisavalt rinnast kätte. kaks põhilist näitajat: 1. kui laps võtab normaalselt kaalus juurde ja 2. kui kakab ja pissib korralikult. ongi kõik. kui need kaks asja on täidetud siis järelikult saab rinnast piisavalt. kui hakkad rpad andma siis jääb rinnas piima järjest vähemaks. lapsel on lihtsam pudelist imeda ja lõpuks ta lihtsalt enam rinda ei tahagi. kui tahad ikka rinda anda siis unusta praegu kõik muu- koristamine jne. ära süüdista ennast et ei jõua midagi. see on tore et su vanemad on saanud natuke abis käia, ehk saavad veelgi. algul on ju kõik uus ja võõras ja abi vaja. ja et tita lutti ei taha sellest pole midagi. osad beebid lihtsalt ei taha ja pole vaja neile vägisi ka toppida. loodan et saate rütmi sisse ja leiad ka võimaluse nautida seda imearmast aega kui ta veel pisike on. palju kannatust ja rahu sulle ja lapsele!
 
autor 14. oktoober 2009, kl 16.34
kerrtu kas saad ise mulle kirjutada,mul ei avane su meili aadress,mul pole outlooki arvutis
 
kerttu 15. oktoober 2009, kl 11.30
to autor: aga jäta siis meil:)
või kirjuta elukuimuinasjutt@hot.ee
 
Emme 16. oktoober 2009, kl 10.41
Mul oli algul samad probleemid, mina lahendasin asja nii, kuna me mõlemad olema erksa unega, siis panin lapse enda kõrvale voodisse tissi imema ja ise tukkusin niikaua. Ja laps saab imedes palju rohkem kätte kui sina rinnapumbaga, ise kartsin algul samamoodi, et laps sureb nälga. Meile oli väga suureks toeks rinnapiima nõustaja Pärnu haiglas, kes andis palju häid nippe kuidas last sööma saada. Kui sul vähegi võimalus, soovitan rinnapiima nõustaja juurde minna. Ja gaasidest nii palju, et pead proovima erinevaid rohtusid. Meil aitas jälle Cuplaton rohkem kui Espumisan ja kui need ka ei aita siis saab arst välja kirjutada retseptiravimid, ja miski kindlasti leevendab gaasivalusid. Kui lapsel teeb kõht sellist korisevat häält, siis pane ta lihtsalt oma kõhule ja kui ta tudub kõhu peal, saad ise ka silma kinni panna. Minul praegu poiss 3 kuune ja mitte miski ei rahusta teda maha paremini kui lihtsalt tissi otsas olemine. Ta ei tahagi imeda vaid lihtsalt nii tunneb ta ennast kõige turvalisemalt, ja kui ta nutab siis arvatavast iteevad talle ikkagi gaasid haiget. Soovitan erinevaid rohtusid proovida, ega muidu ei saagi teada:)
Jõudu igatahes;)
 
imik 16. veebruar 2014, kl 19.23
Tere kas saaksite selle toreda arsti nime anda .?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!