Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
rinnapiim ja alkohol
 
laalu 11. september 2010, kl 10.11
Selline asi siis, et käisin eile peol, kus jõin alkoholi, 5 siidrit, 1 redbull viinaga, 1 hotshoti, ja paar lonksu jägermeistrit, nüüdseks on hommik käes ja tunnen, et rinnad piima täis (toidan last rinnaga) Kas ma võin last juba rinnaga toita? (Möödas peost 5-6 tundi) Või pumpaks selle piima ikkagi välja ja laseks uuel tekkida? Aitäh vastajatele !
 
uudishimulik 11. september 2010, kl 16.51
huvitav, mida teha otsustasid. alkoholi oli üsna ohtralt, see ei lähe rinnapiimast välja nii nagu verest (kus maks seda ümber töötleb)
 
Veronika 11. september 2010, kl 16.59
Pumpa ikka välja.. Juba pokaal veini/shampa kohta öeldakse, et ei tohi imetada vähemalt 2h. Lugedes sinu joodud alkoholi nimekirja ei julgeks ma rinnaga lapsele läheneda vähemalt 12h, kui mitte kindlasti rohkem.
 
noomi 11. september 2010, kl 21.45
Tule taevas appi, peab aga hea tervis olema! Hea, et vähemalt muretsedki. 12mtundi vähemalt pead last kunsttoidul pidama, see solk pumpa välja ja saada kloaaki.
 
jeerum 14. september 2010, kl 22.41
Kuidas on võimalik üldse nii palju alkot endale sisse ajada?!
 
imestan 16. september 2010, kl 18.32
Imetav ema ja selline joodik! Õu mai gaad!
 
meedik hariduselt 16. september 2010, kl 20.45
Väljalüpsmine ei ole vajalik. Piim pole ju rinnas valmis vaid tekib juurde imetamise/väljalüpsmise käigus.
St ka juurdetekkiv piim sisaldab nii kaua aljkoholi kui seda on sinu orgamnismis.
Jutt, et alkohol ei lähe rinnapiimast välja nii nagu verest (kus maks seda ümber töötleb)on täiesti vale.
Läheb samamoodi. Mitte eraldi piimast või verest vaid läheb kogu organismist sama kiirusega.

Mis puutub sellesse, kui suure koguse alkoholi ja millise alkoholi tarbimise järel palju aega kulub, et piim oleks beebile ohutu, siis selline tabel:
Alkoholi põlemisaeg sõltub organismist ja kehakaalust. Naiste maks põletab 4-7 g alkoholi tunnis.


1 pudel heledat õlut (50cl) 0,4 promilli 2-3 tundi
2 drinki (a 4cl) 0,8 promilli 5-6 tundi
3 pudelit heledat õlut (a 50cl) 1,5 promilli 9-10 tundi
1 pudel veini (75cl) 2,1 promilli 11-12 tundi
pool pudelit viina (25cl) 2,5 promilli 13-15 tundi


Sinu koguse juures ei tohi imetada enne 12 t!
 
pool pitsi aedmaasikalikööri 17. september 2010, kl 09.49
kogemus selline siis, et ma suht karsklane, kuid tuli külla sõbranna kui laps mul oli 3 kuune ja sai tookord serveeritud tavalist koorejäätist maasikatega ja sinna lisatud aedmaasikalikööri. Seda võis olla nii pool pisikest pitsi või ca kõige rohkem 10 ml.
Lapsele andsin rinda ca 5 tundi peale selliselt serveritud jäätise söömist ja mõned minutid hiljem ta mul lihtsalt oksendas toidu välja ja magas järgmise söögikorra maha - nüüd on mu vtookordne beebneiu ise 18a vana ja seni ei ole tilkagi alkoholi tarbinud.
 
mida? 27. september 2010, kl 13.22
olen 8kuuse lapsega kodus, seega olnud ilma alkoholita üle aasta, toidan samuti veel rinnaga. põen juba paar lonksu veini pärast ja nüüd loen, et osad "emad" sellist pidu peavad. see on uskumatu, ma oleks maani täis, kui sellise koguse omale sisse kallaks.
natuke võiks ikka olla kahe kõrva vahel, lõpeta tissitamine ära siis, kui tahad nii väga juua.
sorri kui krõbedaks läks natuke aga see on tõsi.
 
ema 30. september 2010, kl 20.09
Toitsin last 1a ja 10 kuud + 9 kuud rasedust. Ja mitte üht suitsu ja mitte TILKAGI alkoholi.
Polnud mingit probleemi neist hoiduda.

Neid ei ole ju vaja.
Ja kas sa oma vastsündinule kallaksid tilgakese veini või õlut kurgust alla...
 
31 30. september 2010, kl 20.18
ei tea ju kui pika aja peale ta selle ära jõi.. kas 1 tunni v nt 9 tunni peale.

ja teiseks, mõni inimene tahab pidutseda väljas ja seda alkoga.
 
tigekala 01. oktoober 2010, kl 13.32
no kamoon-mismõttes tahab pidutseda??? Jäid tal sarved maha jooksmata või on tegemist mingi teismelisega? Ja kuidas saab olla 9 tundi kodust eemal-kes seda titte siis vaatab ja mida see vahepeal sööb? Karjub üksinda kodus voodis või? Mul on juba 4-5 tunni möödudes rinnad piima nii täis, ma ei kujuta ette, mismoodi ma 9 tundi jooks ja pidutseks ja siis koju laekuks ja titele ka oma alkoannuse kätte annaks.Siin on ikka midagi kahe kõrva vahel puudu, aga noh..olgem ausad..on isegi selliseid rongaemasid ja lehtsabasid nähtud, kes ei suuda ka väikse imiku kõrval oma rõvetsemist jätta..
 
31 01. oktoober 2010, kl 14.59
Äkki neil mehega v nt mõne sugulasega nii kokku lepitud, et 1 x kuus vms ajajärgu peale saab naine ära käia kodunt.
Kui teemaalgataja just sugulasteta üksikema ei ole, on tal ka lapsele hoidja olemas.
 
cc 01. oktoober 2010, kl 15.11
enne pidu lüpsa vajalik piimakogus välja ja säilita külmikus.
 
arvamus 03. oktoober 2010, kl 18.16
kui imetav ema ei suuda ilma alkota olla, on ta lihtsalt maakeeli joodik.
 
muri 03. oktoober 2010, kl 19.32
aga joodikud saavad ju ka lapsi. on alati saanud. selline see elu on
 
m-l 10. detsember 2010, kl 20.22
Ma ei mõista sellist kriitikat. Kui peres on kaks lapsevanemat, siis ei ole ju kuritegu käia emal end väljas natuke tuulutamas. Alkoholi kogus ei ole võib-olla kõige tagasihoidlikum, aga mitte midagi ei juhtu, kui laps saab selle 12 h vältel kunsttoitu ja ema on järgmised pool aastat normaalne inimene ja hea ema, mitte mingi kibestunud perenaine, kes üritab meeleheitlikult kõike õigesti teha. Olge tolerantsemad!
 
kui 12. detsember 2010, kl 17.57
ta imiku kõrvalt jooma läheb, pole ta hea ema.
 
!!!! 15. detsember 2010, kl 00.29
Järgmisena otsite vabandusi ka sellele, et mõnikord ju tahaks suitsu teha või midagi ninna tõmmata või.... krt, ärge tehke lapsi, kui te rini tahate tõmmata ja lakkuda!
 
viimasel 15. detsember 2010, kl 09.16
 
siilike 15. detsember 2010, kl 17.28
Jooge alkoholita jooke kui nii suur janu on, et mõned kuud ilma vastu ei pea, pole pärast süümepiinu ja nuputamist :)
 
Rase. 21. detsember 2010, kl 15.13
Alkoholi ei tohi üldse juua ,ei raseduse ajal ega ka imetamise ajal. :S Kuidas üldse selline mõte võis tulla? mul on imik kodus ja ma lähen nüüd baari ja joon ennast täis ja jätan beebi kellegi kätte. :(
 
Emiilia 02. mai 2011, kl 07.34
Ma arvan, et imetavad emad ei peaks käima pidudel ennast täis lakkumas ja hiljem oma kalli lapse juurde haisedes tagasi tuigerdama !
 
alkoholiika 18. mai 2011, kl 19.38
Miks te nii kurjad olete? Kõik ei ole võib-olla kanaemad ja kodus sossutajad nagu teie. Täiesti normaalne, et naine tahab vahepeal välja minna ja lõõgastuda. Kogu elu ei pea ainult lapse ümber tiirlema. Rogaemaks ja süüdimatuks sõimata on ikkagi liig, kuna naine ju muretseb oma lapse heaolu ja tervise pärast. Pealegi keegi ju ei tea, kui kaua ta pole pidutsenud- äkki aastaid ja nüüd oli midagi tähistamist väärt???
Ja lisaks- iga inimese alkoholi taluvuse lävi on erinev- see, et keegi pitsist liköörist umbjoobe jääb või klaasist veinist süvajoobesse satub- mis teha, keegi teine jälle ei jää...
Olen ise ka praegu lapsega kodus. Kuid, kui ühel hetkel tuju tuleb, küll siis pumpan piima ette ja lähen välja ja joon täpselt nii palju, kui süda lustib ja hing soovib ja lõõgastun täiega sellest tissitamise ja mähkmete maailmast ning ei tunne ennast sellepärast grammigi halvema emana kui keegi teine!
 
kahekümpine 28. juuni 2011, kl 23.02
Mul veel lapsi ei ole, aga see kanade jutt on ikka imelik küll. Tembeldatakse joodikuks ja mida iganes, mis teil ajus toimub, naised? Ega lapsel ei ole ainult ema, on ka isa, vanavanemad ning kogu muu perekond, kes väikese ilmakodaniku eest hoolitseda saavad ilma puudujääkideta.

Kui naine tahab pidu panna ja see on tema jaoks lõõgastav, siis lasku käia, põhiline et lapsuke ei kannataks selle tõttu ning kui alkohol on verest kadunud, siis pole probleemi! Lugege kasvõi selle meditsiiniharidusega postitaja juttu.

Te nõmetsejad olete ikka peast soojad küll!
 
Päkapik 13. august 2011, kl 20.07
Kui tunned vajadust alkohooli järgi rohkem lapse söötmisest, siis ära parem toida rinnaga!
 
n 15. august 2011, kl 01.43
Nujah, seda võiski oodata, et kui naine vahepeal joob, siis kohe joodik ja halb ema. Ja seda ütkevad meil ilmsüüta naised, kes peavad ennast (subjektiivselt) headeks emadeks, kuna väljas ei käi, alkoholi ei joo, ei suitseta jne.
Jah, suitsetamine on paha, sest igapäevane suitsetaja kannab endaga koguaeg suitsuhaisu ja tema kehas on pidevalt nikotiini jm jama.
Aga kui naine vahel sõpradega välja läheb ja alkoholi tarbib, siis sp ei püsi alkohol tema kehas igapäevaselt, vaid täpselt nii kaua kuni organismist väljub (enamasti siiski 12-24 tunni jooksul on alkohol organismist läinud).
Pole ime ka, miks mõned emad on nii närvilised ja "ennast käest lasknud" - nad ei lõõgastu, ei käi väljas, nad on vaid beebi-emmed. Pärast on mure, miks mees petma läheb ja enam ei hooli jne. Õige kah, selliseid ennast "headeks emadeks" nimetavaid naisi, kes enda arust ennastohverdavalt vaid beebile kontsentreeruvad (seda ca 1-2 aastaks), ei saagi enam normaalseteks naisteks pidada.
Elage ikka oma elu ja ärge tembeldage normaalseid ja ennast tähtsustavaid naisi "halbadeks emadeks" vaid seetõttu, et nad kord kuus/aastas peol käies alkoholi pruugivad. Ja joodikuks on neid nimetada ka liig mis liig.
 
Liisu 19. juuni 2013, kl 22.12
Mingid ajupestud on siin ikka koos küll.. Soovitavad parem tissitamise järgi jätta ja koguaeg rpa anda, kui teha seda üks päev?? Elu ei pea tõesi ainult lapse ümber keerlema ja rpa pole mingi mürk, et seda 1 päev anda ei võiks.
 
??????????????? 20. juuni 2013, kl 22.15
Liisu-

milleks sa otsid välja ja tõstad üles rohkem kui 2a vana teema?
 
Jaana 19. juuli 2013, kl 14.47
Võta kokku ennast! Emad on ka inimesed, kes tahavad vahest end välja elada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!