Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Miks need legod küll nii kallid on?????
 
Juta 20. august 2014, kl 13.54
Minu laps saab septembris 1aastaseks ja ma mõtlesin et on aeg talle lego osta. Ma pidasin silmas originaal legosi mitte mingeid unicoid, mis kohe koost lagunevad. Siis läksin poodi et talle välja valitud komplekt osta ja ma ehmatasin kui nägin et mingi vaevalt 200 osaline rongi komplekt maksab 250 eurot!!!! Millest küll sellised hinnad???
 
Tom 20. august 2014, kl 14.20
ilmselt on kvaliteedis, marketingis ja muudes sellistes asjades vahe odavklotsidega sees. näiteks leian ma aegajalt aiast oma lapsepõlve lego klotse (umbes 40 aastat vanad) ja need on sama head ja ilusad, nagu uued. ei mingeid luitumise/lagunemise jälgi.

siit soovitus - uuri vanemate sugulaste käest, kas saaks nende laste legod endale, sest need on asjad, mis ei hävine.
 
cccc 20. august 2014, kl 14.27
Osta kott hernekomme, nende kurku tõmbamisest on küllalt, et laps ära lämbuks, selleks küll 250 eurost lego vaja ei ole.
 
vanaema 20. august 2014, kl 14.40
aastasele lapsele legod 250 eurised.??? kus su mõtlemine on emmeke?
 
Teemaalgataja 20. august 2014, kl 15.00
Vabandust kui jäi mulje et tahan lapsele 250 eurost lego osta. Ei taha. Tegelikult oli plaanis lapsele talu komplekt osta aga kui juba seda rongi hinda nägin, pidasin paremaks ära minna .
 
Maksike 20. august 2014, kl 15.04
Mina ostsin lapsele kunagi säästumarketist 5 euro eest 300 osalise komplekti. Enne aga kui pakendist sain kõik välja võetud, pudenesid osad klotsid laiali. Võibolla see seda hinda tõstabki et saad ikka pakendist asjad välja võtta ja nendega veel pärast kümneid aastaid mängida. Mitte et ma seda õigeks pean, et nii kallid hinnad aga lihtsalt näide miks need nii palju maksavad.
 
Ei osta 20. august 2014, kl 15.10
Ega ma ei ostagi legosid, eriti veel duplosi sest kvaliteet ei vasta hinnale. Ükskord tõid sugulased meile ühe lego duplo ( tean kindlalt et duplo ) ja pärast selgus et 2 osa on puudu ja et ühelt klotsilt on tükk ära tulnud. Ei lubanud lapsel sellega mängida, sest kartsin et katkised tükid võivad lapsele suhu sattuda. Nii et mina ei usu seda kvaliteedi juttu. Nüüd laps suur ja palub endale lego city politseid osta aga ma riidlesin last ikka korralikult et ta swllist pahna endale ikka veel tahab.
 
Kruvi 20. august 2014, kl 15.16
Mina pole kunagi pidanud duplo kvaliteedis kahtlema, aga ma lihtsalt ei ostaks enam ühesele duplot, sest jääb titekaks paari aastaga. Mul endal kodus vähemalt 50 duplo komplekti ja lihtsalt kahju on rahast sest nende mänguaeg oli tõesti väga väike. Ja ega ju laps ära ei sure kui ta seda duplot ei saa. Hind paneb ikka asja paika.
 
Vihm12345678901 20. august 2014, kl 15.21
Minu laps pole kunagi legosi tahtnud aga nende asemel olen talle pidanud tonnide viisi mingeid petshope ostma ja olgem ausad, lego on ikka palju asjslikum ja arendavam kui mingi logiseva peaga loomake
 
Tom 20. august 2014, kl 15.34
Ei osta Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ega ma ei ostagi legosid, eriti veel duplosi sest
> kvaliteet ei vasta hinnale. Ükskord tõid sugulased
> meile ühe lego duplo ( tean kindlalt et duplo )

duplo kohta kindlalt väita ei saa, minu ajal neid veel ei eksisteerinud, aga lego klots ei purune. vahe ongi selles, et lego plast on sitke, selle purustamine nõuab aga tohutut jõudu, lapsel seda ei ole. muidugi on nüüd ka olemas igasugu "mitteklotse", aga väikesele lapsele ei olegi neid muid esialgu vaja. tavaklots on kõige parem.
 
eks ta ole 20. august 2014, kl 15.34
plastmass näib tänapäevane väärismaterjal :D
 
Mnjaa 20. august 2014, kl 16.57
Nii pisikesele sobib mingi lihtsam komplekt, mis on kindlasti odavam. Siit leiad ehk midagi:

klotsid.com
 
Daam 20. august 2014, kl 17.03
Lego on üks mõtetuimad asju üldse. Esiteks kaovad need klotsid pidevalt ära, teiseks nendega ju otseselt keegi ei mängi ( minu kogemuste järgi ), kolmandaks see lõhub küüni , neljandaks need maksavad jubedat raha ja viiendaks lapsed ei lepi vaid ühe komplektiga vaid nõuavad aina uusi ja uusi. Ja siis veel need nn muud kulutused nagu legoland.

Nb! Ei tahtnud kedagi solvata, aga tegelikult nii see ka on.
 
Saabas 12 20. august 2014, kl 17.05
Legod ju ei ole kallid!!! Milleks vinguda et kallis kui tõeliselt pole??? Minu jaoks on täiesti normaalne maksta 300 eurot lego eest kui ma tean et sellega mängivad veel palju lapsi.
 
Greengrass 20. august 2014, kl 17.07
Kas üheaastasele Lego ikka veidi vara pole?
 
Qwer 20. august 2014, kl 19.35
Ära osta mingit lego duplot, see ei tasu ära.
 
hmm 26. august 2014, kl 17.23
Ma ei tea, aga minu 2-aastane mängib küll usinasti lego duploga. Naabrilapsel on odavad hiinakad ostetud ja ta ei taha nendega millegipärast mängida, aga alati kui meile satub tahab ta mu poisi duploga mängida. Mul sugulase lapsed on legodest välja kasvanud ja nüüd "pärandati" suure koguse legosid meie perele. Vanem laps (5a) mängib nendega praktiliselt iga päev. Jah, need kipuvad diivani alla kangesti, aga see on vähemasti arendav lapsele.
 
Mari 27. august 2014, kl 23.23
Aastasele on lego kindlasti vara osta, aga muidu on arendav ja kindlasti vastupidav.
 
kogemus 01. september 2014, kl 09.33
hind on tõesti kallis, aga tegemist on mänguasjadega, mida laps saab alati kasutada ja nendega mängida. meil on ka kodus terve suur rongitee ostetud, tänaseks kõik rongid ka olemas ning arvan, et kui laps oskab seda hoida (mida ta ka teeb, kuna nii on talle õpetatud), siis on see selline mänguasi,mis kestab aastaid ning mida saavad kasutada veel tema lapsedki ühel päeval.
 
Dora 02. september 2014, kl 15.10
Lego on kallis küll, aga meie peres on need asja ette läinud ja on suur lemmik. 2,5-aastane mängib hea meelega nii duploga kui ka väikeste legodega. Suhu ei pane neid juba ammu ja mängib meie juuresolekul. Viimasel ajal on meie lemmikmänguks saanud poemäng duploga - ehitame nendest erinevaid puu- ja juurvilju ning muid toiduaineid ja siis müüme korda-mööda enda valmistatud paberraha eest. Me näiteks ei plaani osta talle erinevaid papist/plastist/puidust valmis meisterdatud toiduaineid vms., vaid kasutame lego nende asemel. Nii saab laps oma fantaasiat kasutada.

Eile ehitasime väikestest legodest mänguplatsi (liumägi, liivakast, kiik)... suur boonus on, et nendega on lõbus mängida ka täiskavanutel (või siis oleme lihtsalt meie lapsemeelsed).
 
lego 11. november 2014, kl 10.24
http://legomaailm.wordpress.com/2014/11/11/chima-ehitusmeister/ : blogipostitus legodest.

Soovitan LEGO chima raamatut, kus on päris palju mängimist lapsele. Ja väike vihje kasutajale, kes kirjutas, et miks need nii kallid on: minumeelest oli Apollo poes selle hind 13€ kandis (tavaliselt on see 2 korda kallim).

Tere tulemast minu blogisse!
 
skeptik 06. märts 2017, kl 18.05
Vanemaid vaadates, kes lapsele kuhja plastmassi ostavad, olen mõelnud alati, miks nad ei osta lihtsalt koju väikest käepärast vineerisaagi? Lego leiutati ca. 50ndatel. Enne sünteetilisi mänguasju oli kõige normaalsem, et papa või mamma või vanaisa lõikas lastele soovitud suuruses ja kujuga klotsid välja. Miks enam ei kõlba? Võrdluseks: väikese elektril vineerisae hind 50-100 eur. Millega saaks välja lõigata absoluutselt kõik mänguasjad beebipusledest kuni 5 aastase konstruktoriteni. Üks käsipuur lisaks 10-15 euriga ja kott kruvisid ja polte ja here you are... Kodus alati uus mänguasi varnast võtta kui vaja... Lisaks kogub laps teadmise vanemast kui nutikast tegelasest kes alati jälle millegi uue ja lahedaga lagedale tuleb... (Ise seda teed näiteks läinud, väike alles kahe aastane aga rahul...)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!