Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Mure lasteaeda harjutamisel :(
 
Eve... 04. september 2014, kl 19.27
Laps on 1,7 ja hakkasime 2 nädalat tagasi lasteaeda harjutama. Algul jäi ta üsna ruttu haigeks ja olime nädalakese kodus.Nüüd on ta lasteaias olnud nädala algusest. 2 esimest päeva oli enamvähem ok, kasvataja ütles et oli raske päev, aga pidas lõunani vastu. Nüüd 2 viimast päeva on hommikuti teine kasvataja olnud ja tema kutsub juba paari tunni pärast lapsele järgi, et laps enamus aja nutab. Aga samas on seal teisi lapsi veel kes nutavad ja kui üks hakkab nutma, hakkavad teised ka. Ei tea mis teha, pean juba nädala pärast tööl olema, aga laps pole siiani isegi lõunaund lasteaias maganud ja kodune rahaliste probleemida tõttu olla ei saa kuna kasvatan last üksi ja lapsehoidja teenus on kallis. Ei teagi kas pean tegema nagu kasvataja, et minema lapsele järgi või ütlema, et ei tule järgi, sest laps hakkab ju aru ka saama et kui nutab, siis saab koju ja ta hakkab seda ära kasutama. Mida teie olete sarnases olukorras teinud?
 
NikumuKidze 04. september 2014, kl 21.23
Kõige kindlam, kui laps nutma hakkab, siis talle koheselt jäävesi kaela. Küll ta siis hakkab varsti aru saama, et nutmine pole naljaasi.
 
Avely 04. september 2014, kl 21.48
Arvata on et sinu sugused jobud nii teevad, miks sa üldse kolad foorumites kui sellist jama kirjutad. Inimesed on mures ja ootavad nõuandeid, aga sinu sugused jobud kirjutavad ainult jama ja solvanguid.


OLE KUSS, KUI MIDAGI TARKA ÖELDA POLE!!!
 
,,, 04. september 2014, kl 22.00
proovi ehk õnnestub , et viid lapse hoidu ja siis tunni pärast lähed ja mängid koos temaga natuke ja seejärel lahkud jälle tunniks paariks. enne lõuna uinakut lähed ära ja siis kui ärkab oled kohal. siis laps näeb, et oled aina olemas ka hoius olles. see, kui ta kohe ära koju tagasi viid ei harjuta teda sõimes olema. edu sulle ja lapsele.
 
viimasele 05. september 2014, kl 11.56
ei ole see pendeldamine lasteaia vahet hea, laps arvabki et ema tuleb kogu aeg ja ootab.pole midagi teha, kui pead tööle minema, tuleb süda kõvaks teha, ta võib ka väsimusest juba nutta, stressist.Jäta järgmsel nädalal magama, ehk peale und on rõõmsam tuju!
 
ohhh 11. september 2014, kl 10.58
Sellises vanuses laps ongi lasteaia jaoks liiga väike. Kui elu nõuab ikka töökäimist ja last ei ole vahepeal kuhugi panna, siis uuri alternatiive. Kas lapse isalt mingit abi pole loota? Kui huvi lapse vastu ei tunne, siis alimente peaks ikka tasuma. Kui on head suhted oma vanemate või mehe vanematega, siis võid ju uurida, kas nemad ei saa aidata aegajalt lapse hoidmisega. Või on sul ehk mõni sõbranna, kel ka laps ja saate nö vahetada, kord hoiab üks lapsi ja käib tööl ja kord teine. Kui tõesti ei ole mees ega tema vanemad nõus ja oma vanemad ka ei aita, siis uuri sarnase saatusega naistelt. Samamoodi keegi on nõus väikse tasu eest võtma kasvõi mitu last hoida. Ja lõpuks kui tõesti mitte kuidagi muud moodi välja ei vea, siis saad ju ise ka ajutiselt seda teenust pakkuda, et võtad kellegi lapse sümboolse hinna eest hoida, nii saad lisaraha teenida, kuniks laps on piisavalt suur lasteaia jaoks ja saad minna ametlikule tööle.
Ise hoidsin naabri last, kui mu emapalk lõpes. Ta tahtis tööle tagasi minna ja mina ei tahtnud oma last liiga vara lasteaeda panna. Mul õnneks mees teenis ka, aga see oli väga hea lisaraha teenimise võimalus. Lisaks teenisin lisaraha õmblustöödega (mul masin olemas). Leia endale ka võimalusi kuidas teenida lisaraha.
 
pia 13. september 2014, kl 18.28
Just, nii pisike on vara lasteaeda panna. Mu süda tilgub verd nähes neid väikseid oma emme järele nutmas. Kui elate Tartus, võin päeval lapsehoidmisteenust pakkuda (tasuta), sest enamasti olen oma 2 lapsega nagunii kodune(vahel on ärakäimisi muidugi) kokku 3 last ei ole veel palju. Ma olen muidugi võõras ja selline pakkumine võib ära ehmatada :)
 
ka ema 13. september 2014, kl 19.13
Ei ole laps liiga väike! Minu 1 poeg hakkas 1a ja 5k lasteaias käima ja tütar 1a ja 7k, harjusid mõlemad ilusti ära. Igal lapsel läheb erinevalt aega harjumiseks ja ei tohi kohe alla anda. See ongi nii, et kui üks nutab, hakkavad ka teised nutma. Miks korraga mitut last harjutatakse? Meie lasteaias võetakse max 2 uut last harjutamiseks ja kui need on harjunud võetakse järgmised alles, sest lapsega peab kasvataja siis individuaalsemalt tegelema ja last rahustama - nad peaksid seda oskama ju. Lapsel võibki tagasilöök tulla mingi hetk. Kannatlikku meelt ja loodan, et ta ikka ära harjub. Oleks pidanud lihtsalt rohkem aega võtma harjutamiseks, muud midagi.
 
nii 14. september 2014, kl 11.53
Vahet pole kas hakkab nutma või harjub kohe, sellises vanuses lapse õige koht on kodus ema lähedal, mitte veel lasteaias!!
 
tiina 15. september 2014, kl 13.46
Teema autor, kas hakkas nüüd juba paremini minema?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!