Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Lasteaed ja haigused
 
Mirtel 17. september 2014, kl 11.02
Mul siis mure. Peres kasvab kaks tütart üks 3.8 ja teine 2.6a, selle aasta septembris läksid nüüd lasteaeda ja ma ise tööle, lapsed said vaevalt lasteaias käidud kui juba oleme kodus köha ja nohuga, olime siis nädal kodus ja ravisime, nohust saime lahti aga köha ju ei lähe nii ruttu üle, eile viisin lapsed lasteaeda, sain vaevu tööl 1h aega olla kui mulle helistati et pean lastele järgi tulema kuna nad köhivad. Kuidas Teie lasteaias kord on ? kui laps pärast veel pisut köhib kas siis ei tohi ka lasteaeda viia ? kui nüüd oodata kuna köha täitsa ära jääb siis vist saan alles järgmise kuu keskel lapsed lasteaeda viidud kuna köha on ju selline mis tavaliselt ei taha kuidagi ära kaduda.

Lasteaiast said ka siis vanemad sellise kirja

Hea lapsevanem,

on esinenud juhtumeid, et vanem annab õpetajale üle haige lapse, seega
tuletame teile meelde, et lasteaeda too ainult terve laps, köhiv ja nohune
laps on nakkusohtlik teistele ja seetõttu ei võeta teda rühma vastu.
Lapse haigustumise või puudumise korral helistage rühma või saatke SMS.
Kui laps haigestub lasteaias, siis on vanem või tema poolt volitatud isik
kohustatud lapsele koheselt järele tulema.


Palun suhtuda antud kirja täie tõsisusega. Oleme kõik haiged olnud ja teame
kui kurnav on haigena töötada. Miks siis peab haige laps õppetegevustest
osa võtma? Samuti on oht, et haigestub ka õpetaja ja rühmas töötab tema
asemel asendaja.

Sain nüüd uues töökohas vaid nädala käidud kui pean juba mitu nädalat seal eemal olema

mida nagu teha sooviksite ? olukord on minu jaoks suht uus, kas pean teise lasteaia otsima ?
 
hmm 17. september 2014, kl 11.28
siis oleks parem vast lapsehoidja võtta, alguses ongi lapsed aias rohkem haiged.
 
piripiiga 17. september 2014, kl 11.41
tõenäoliselt pead sa teise lasteaia otsima. lasteaedu on erinevaid. on selliseid, kus võetakse ka veidi veel jooksva ninaga ja nohujääke väljaköhiv laps vastu. on selliseid, kus ei tohi mitte midagi lapsel viga olla. selline "sügisest kevadeni" nohuperiood kestab paar-kolm aastat. lisaks igasugu muu kama, mida sealt kaasa saab. mõned korrad hooajal rota või muu okseviirus, tuulerõuged jne. kui ma oleks esimesel paaril lasteaia aastal püüdnud selle kino kõrvalt tööl käia, oleks ma ilmselt kinga saanud, sest mul oli ka enamvähem sama vanusevahega kaks last aias.
 
kogenud 17. september 2014, kl 12.24
tulebki arvestada sellise köha-nohu ralliga kuni kooliminekuni. hullemal juhul lisanduvad sinna tüsistustena muud haigused juurde. lasteaia vahetus pole mõttekas, koormab sind ja lapsi ning ega ükski lasteaed võta vastu haigeid lapsi.

soovitan sul tegeleda laste immuunsuse tugevdamisega. punase päevakübara siirup, söögi sisse küüslauku ja sibulat, vitamiinid- praegu saadaval kodumaistest marjadest pohlad, jõhvikad, erinevad meesegud, lastega palju õues viibimine, tubade tuulutus kodus. kui näed, et laps hakkab haigeks jääma, siis Humeriga nina puhastamine iga natukese aja tagant, ternespiimaga kapslid käheda kurgu korral, sooja jooki õhtuti (paiselehetee), enne magamaminekut ja hommikul astelpaju-saialille õli kurku pihustada.

see aeg on kõigil lapsevanematel ja kõik on maadelnud pidevate laste haigestumistega lasteaias. kui näed, et lapsed pidevalt haiged ja hakkavad ühest antibiootikumikuurist teise käima, siis püüa leida lapsele hoidja mõneks nädalaks, et nad taastuksid koduses õhkkonnas.
 
mida-mida 17. september 2014, kl 12.57
Kas tõesti on olemas lasteaedu, kes võtavad südamerahuga haiged lapsed vastu?? Millised? Sellised tuleks kiiresti avalikustada. See on ju lausa kuritegu laste vastu.
 
piripiiga 17. september 2014, kl 13.04
sa mida-mida ole õnnelik, et sinu laste lasteaias kuritegusid ei tehta. mina olen õnnelik oma laste lasteaia pärast, kus inimesed saavad aru, milline on haige laps ja milline pole.
 
Mirtel 17. september 2014, kl 13.14
Suured tänud kõikidele vastajatele ja hakkan kindlasti immuunsüsteemi turgutama et lapsed ikka tervemad püsiksid
 
M. 19. november 2014, kl 12.46
Meil ka 2 ja poolene läks sellest sügisest lasteaeda. Hakkasime tal juba poolest suvest immuunsust tugevdama. Siiani on ta üks nendest, kes kõige vähem haige on olnud.

Vahel ikka kerge nohu või köha kallal, saab oma karuvitamiine siis topelt (mitte neid õudsaid sünteetilisi apteegi käkke, vaid looduslikke, puu- ja köögiviljapulbritest), magamise ajal paneme peatsisse küüslaugu lõigud ja Carmolise tilkadega immutatud vatitupsu, kangema köha korral lähevad küüslauguviilud ka soki sisse. Lapsel on peatsis madratsi all ka tervendav kristall, puhastan ja laen seda iga natukese aja tagant.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!