Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
5a pissib voodi
 
Liiaj 30. september 2014, kl 00.15
Mul seline mure, et 5a tüdrukutirts pissib öösiti voodi, igal õhtul ja ei oska midagi enam teha. Kas pöörduda arstile mida ma arvatavasti ka teen, aga kas kellegil no kogemusi või võiks anda nõu, et miks nii on või kuidas käituda?
 
Maamees 30. september 2014, kl 01.42
Las ma arvan, üksikemaga tegu. Lapsele tuleb keretäis tappa anda kui voodisse kuseb. Kui vaja, siis ninapidi sisse torgata nagu kutsikas. Nunnutamise-mummutamise ja arstiga pole mõtet tsirkust teha.
 
katrin. 30. september 2014, kl 01.56
eelmisega nõus.. reeglid ja piirangud tuleb paika panna
 
jagan kogemust 30. september 2014, kl 05.15
Môned tunnid enne magaminekut lapsele vedelikke juua mitte anda ja kindlasti, et laps käiks potil enne voodisse minekut. Kui tarvis, siis ka öösel panna laps korraks potile. Rääkida ka lapsega ja selgitada puhtuse tähtsusest. Minu lapsele see aitas. Arvan, et lapsel on väiksem pôis, aga arstile vôiks ka lapsega minna.(Eeslmised kommijad on "metslased")
 
maamees on loll 30. september 2014, kl 06.56
selline mees on jõhkard! Kassidele teeb ilusasti pai ,kui kinga sisse laseb....Lastel on alati selleks põhjus nagu psüühikahäired,põiehaigused,vanemate kohtlemine lapse vastu jne.
 
Tatarata 30. september 2014, kl 08.10
Mine lapsega arstile!
 
Maamees 30. september 2014, kl 08.38
Kõutsi koht ei ole toas, nii et pai ma neile ei tee. Kui kass peaks tuppa pasandama või kusema, siis saab samamoodi keretäie ja enam seda ei juhtu.
 
m 30. september 2014, kl 09.32
asi on kas psüühikas(mingi närvivapustus või üleelamine...) või tervises
 
loe 30. september 2014, kl 10.14
loe raamatut "Tervete laste hirmud"
 
niki 30. september 2014, kl 10.25
Minul oli pojaga sama probleem isegi 10 aastaselt. Aga meil olid sel ajal igasugused jamad isaga ja ka koolis. Kui eraelu sai korda, kadusid pisitasa ka pissimised voodisse.
Mina küll pojaga ei riielnud kunagi, ta ju tundis end niigi halvasti. Arsti juurde ka ei läinud.
 
a 30. september 2014, kl 10.38
kui maamees püksi s.tub, siis sööb karistuseks ise ära ka :D
 
Maamees 30. september 2014, kl 10.45
Võib-olla sina, a, s.tud aeg-ajalt püksi, Maamehel sellist probleemi ei esine. Kui oled täiskasvanud inimene, siis tasuks tõesti arsti poole pöörduda.
 
kah-abi 30. september 2014, kl 10.45
Lapsel läbielamistest salvestunud hirmud alateadvuses: ebakindlus, üksijäämise hirm, tunne, et mind ei armastata ...
tegele rohkem lapsega. S.t. rohkem koos veedetud aega-tegevusi, tunnustust lapse tegemistes-toimetamistes. Isegi, kui need täiskasvanu jaoks ebaõnnestumisena tunduvad:-(
Lapsele on ta aga KOGEMUS ! Ja sina emana annad sellel kogemusele VÄÄRINGU !
Füüsilisel pinnal sisemiste lihaste harjutused, et need reageeriksid ka pisimagi närvi impulsi ajel( n-ö. signaal-põis vajab tühjendamist ! tegutse ! )
#Selili jalgrattasõit,
#selili jalad põlvedest kõverdatud ja suruda jalgu kokku, samal ajal kätega vastu surudes. Sama asja teha teistpidi-jalgu lahku ja kätega vastu suruda.
# igas asendis võib teha n.n. #saba tõstmist" e. siis kergitad kujuteldavat saba,tahapoole-ette poole.
tegelikult toimib n.n. sabakondile ja seda ämbritsevatele siselihastele.

Lapsed on imelised ! Anna neile vaid võimalus ja tunnusta neid, ning nad teevad imesid :-))
 
17-aastase neiu ema 02. oktoober 2014, kl 10.37
Minu laps sündis tuharseisus ja pissis ka kuni 5 aastani öösiti alla (päeva ajal ega lõunauinaku ajal polnud probleemi) Tol ajal aga ütlesid arstid, et kuna oli nii raske sünnitus, siis võibki probleem sellest tingitud olla ning, et kui 5-aastaselt probleem ise üle ei lähe, siis hakatakse uuringuid tegema. Ma siis üritasingi mitte üleliia paanitseda ja umbes 5-aastaseks saades kadus probleem tõepoolest mõne kuu jooksul.
 
suslik 03. oktoober 2014, kl 12.51
Ahh, ära kuula igast jura.
Kui õhtune vedeliku vähendamine ei aita, siis soovitan proovida veel alarmaparaati (WetStop) või homöopaatiat. Meie lapsel aitas alarmaparaat suurepäraselt. 2 ööd "tirises", 1,5 kuud kasutasime ja enam pole voodi kordagi märg olnud. Möödas on nüüd 10 aastat. Homöopaatia aitas 1,5 kuud, siis tuli mure tagasi.
 
rita 23. oktoober 2014, kl 21.00
Minul oli 10 aastasel lapsel sama probleem,mis tekkis kooli probleemidega.Ei mäleta enam kaua see kestis,aga päris kaua.Olin ka juba lootust kaotamas,et ei kaogi ära kuna arsti juures öeldi et kõik korras.Aga siis läksin Tiit Vasmanni juurde.Käisime seal mitu seanssi ja mõne aja pärast kaduski öine märgamine ära.Ei tea kas just sellest oli abi,aga läinud ta oli.
 
ema 28. oktoober 2014, kl 21.28
minu pojal oli/ on sama probleem, nüüd sai 6, aga esineb primaarne enurees- ehk siis laseb nädalas mõned korrad öösel alla. mul 2 last veel, nendel pole seda enne kunagi olnud. olen seda teemat uurinud, nõu küsinud ja võin lühidalt mõned asjad kirjutada sulle. meil oli arsti arvamus, et lapsel põis väike ja magab liiga sügavalt, et võiks probleemiga tegeleda kui kooliajaks möödunud pole, veits vähemaks jäänud küll
soovitused on, mitte anda juua ja magusat süsivesikuid enne magamaminekut/ ka õhtul, siis võiks anda valku ja soolast. enne magamaminekut wc-s kindlasti käia. on olemas ka tabletid vasopressiin, neid siis kui kooliealine ja kodunt eemal magamised.
võtan rahulikult, lapse psüühikaga meil mingit häiret pole, väga rahulik ja tubli laps, aga lihtsalt see väike probla. ma ka rahulik,
üldiselt seda probleemi, kui perekonnas varem enureesi olnud vanematel või sugulaste, kui esineb tähelepanu aktiivsuse häire või mõni kuseelundite anomaalia, diabeet, kuseteede põletik
räägi perearstiga, nad oskavad ilusti seletada. tartus on lastehaigla juures ka põieõde, kes selle probleemiga tegelev, võimalik et Tallinnas ka.
pidi olema aparaat, mis pannakse püksi külge ja öösel kui tuleb tilk, siis hakkab helisema. võimalik, et see meile sobiks, pole veel proovinud.
küll oleme proovinud öist potil käimist, see lapsevanemale tüütu, laps käib unesegasena vetsus ära ja magab kui nott, siis öö kuiv.
 
to liija 23. november 2014, kl 03.52
Huvitav oleks teada, kas soovitustest oli kasu?
 
liinaj to liija 23. november 2014, kl 11.37
Oli kas. Aitäh. Hetkel pole seda enam mitu nädalat juhtunud ja loodame, et ei juhtu ka :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!