Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
6-aastane ei maga oma voodis
 
Niina 29. juuni 2015, kl 20.13
Tere. Meil on kodus 6 aastane tütar, kes läheb septembris kooli. Tulemas on venna keda ta väga ootab. Laps on maganud meie kaisus koguaeg ja kuna venna tuleb, siis tahaksime teda harjutada tema tuppa. Saime just tema toa valmis ja see on ilus. Ta ei jää kuidagi sinna magama. Ta röögib end põhimõtteliselt magama. Kas kellegil on ideid või sama probleem laps oma tuppa voodi magama saada?
Ta alguses tuli koguaeg välja, aga me viisime ta tagasi ja enam ta välja ei tule. Ta on voodi ja nutab end magama.
 
proovitud ja toimib 29. juuni 2015, kl 20.23
Anke pits piparmündilikööri, see rahustab ja tagab rahuliku une
 
nimi 29. juuni 2015, kl 20.45
Pole küll lapsevanem, aga puht inimlikust aspektist lähtudes pakun. Kujuta ette, et su mees teeb teises toas remonti. Väga ilus saab. Ja siis ühel päeval ütleb ta, et kullake, mine sina maga nüüd seal toas. Tõmbab sinu ees teie ühise magamistoa ukse kinni ja kui sa siiski üritad tulla, saadab tagasi. Kuidas sa ennast tunneks?
Isiklikult (kui selline olukord peaks tekkima) ilmselt magaks mõnda aega lapsega koos lapse toas. Eelistatult teeskleks kuni lapse uinumiseni magamist ja läheks oma voodisse magama, kui ei toimi, siis jätaks selle vähe hilisemasse etappi.
 
ja nüüd siis 29. juuni 2015, kl 20.50
ees ootamas 6 aastat pojakesega ühes voodis?

Kust tsivilisatsioonita maailmast noored pered tulevad?

Püha müristus!
 
ohhjahh 29. juuni 2015, kl 21.54
kuulame aga päheistunud äranunnutatud lapse röökimist, varsti teine laps kah, no las aga võtavad maja selga, mis me ikka parata saame. midagi ju ei tohi nõuda ega keelata. las laps jonnib ja nõuab, meie muudkui tantsime tema tahtmise järgi, peaasi et ei nuta. tglt kahju lastest kel vanemaid ei ole, vaid mingid äpukesed nahad.
 
alma 29. juuni 2015, kl 22.01
pole küll minu asi :) aga kus te selle poja valmis tegite? või kus te üldse vanainimeste asja ajate, kui laps on juba 6 aastat teie voodis maganud?

aga tõsiselt, suureks vennaks või õeks saamine toob endaga kaasa palju muutusi ja pole mõne lapse jaoks niigi kerge. lisaks voodist tõrjumisele jääb teil tahes või tahtmata teise lapse sünni järel tema jaoks vähem aega ja energiat, mõtle mis siis veel saab...

inimesi ja olusid tundmata on keeruline nõu anda, soovitan kiiremas korras mõne spetsialisti poole pöörduda.
ütlen ainult nii palju, et väike kavalus aitab alati ;) kui suudate tütrele kuidagi selgeks teha, et oma tuba on privileeg, mitte karistus, peaks asi lahenema, aga selleks tuleb võib-olla pisut kavalust kasutada.
mõnel puhul toimiks näiteks see, kui ta näeks teise pere, kus lapsel/lastel oma tuba, elu. aga sel juhul ei tohiks täiskasvanud nina alla hõõruda, et näe vaata... parem ikka kui ta ise avastab.

p.s. kelle meelest tuba ilus on, kas ainult sinu või ka lapse meelest, kas ta sai ka ise otsustada millised värvid, mööbel jne. ?
 
Niina 29. juuni 2015, kl 22.39
Lapse tegi tegelikult minu ülemus mulle ühel saunapeol.
 
jaan 29. juuni 2015, kl 22.40
Parim lahendus on et kolige ise sinna tuppa.. las laps magab seal kus ta on alati maganud.. Lihtne ju
 
Niinale 30. juuni 2015, kl 01.03
Siit küll midagi küsida ei maksa! Vastavad igasugused vallasemad ja muud arengupeetusega tüübid.

Aga sinul endal tuleb ilmselt kitsama asemega uude tuppa kolida, et väike tüdruk läheks sinna oma voodisse sinuga samas toas.
 
tohoh! 30. juuni 2015, kl 08.55
või et hakatakse 6-aastase tatika pilli järgi tantsima . . . NINNU-NÄNNU . . .:(
 
puru 30. juuni 2015, kl 09.15
Väga ebameeldivaid sõnavõtte on siin tõepoolest, katsu neist mööda vaadata! Ja ega see "igasuguste vallasemade" silt palju parem ei ole.
Tean peresid, kus tõesti ka magatakse kõik koos, see ei tee midagi halba. Aga kui on plaanis suured ümberkorraldused, tuleb lapsega väga palju sellel teemal rääkida. 6-aastane on juba suur ja taiplik, saab aru küll. Mängige koos temaga vastavaid mänge: nukk sai oma toa ja oma voodi, aga talle seal alguses ei meeldinud... Ma soovitaksin küsida ka Sina ja Mina perekeskuse nõustajatelt: http://www.sinamina.ee/e-noustamine, mis sealsed spetsialistid soovitavad. Igal juhul saad arukamat tagasisidet kui Delfist!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!