Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
väikelaps teeb käega pidevalt sama liigutust - autism?
 
Ema 29. detsember 2020, kl 13.53
Väikelaps (2 a 10 kuud) on hakanud pidevalt pliiatsiga rinna ees vasakule ja paremale liigutama. Võtab pliiatsi, liigutab seda pidevalt vasakule ja paremale. Kõnega on ka maha jäänud, aga meil on kodus mitu keelt. Kas tegemist võib olla autismiga? Kas sellised sundliigutused võivad aja jooksul kaduda?
 
mammi 14. jaanuar 2021, kl 11.23
Mure on siis, kui väike laps tühja kätt niimoodi liigutab. Kui liigutab pliiatsit, siis oma arvates kirjutab või joonistab s.t. matkib vanemaid. Muidugi matkib ebatäpselt, aga paremini ei oska. Nii et see veel autismi ei tähenda.
Kõne arengus võivadki ajutised pausid olla, minu lastel olid ka. Hiljem läks areng järsult edasi. Selleks oli küll väikest muutust vaja, meie näiteks viisime lapse vahepeal nädalaks vanaema juurde maale.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!