Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
tähelepanu!.
 
merilly 16. aprill 2003, kl 13.13
Kas on siin mõni kolmeaastase lapse vanem.Tore oleks mõtteid vahetada.
 
päikseke 16. aprill 2003, kl 13.19
Tere !
Mul kodus 2 aastane põnn. Ehk on sul mõni hea nipp meeles, kuidas lapse potile käima said. Meil nii : veits aega istub, midagi ei tee, paneb siis ajama ja hiljem laseb mähkusse.
 
naine28 16. aprill 2003, kl 13.29
Mul ka 2 aastane poisipõnn, ja ka ei käi veel potil. Esimene laps mul juba kaheselt küsis ise potile ja teise lapsega on nii, et kui saad õigel ajal jaole siis teeb potti ja kui ei saa siis püksi. Oleneb kõik tema tujust. Teinekord teeb hea meelega ja eriti siis kui kiidad ja räägid , et kõik käivad poti peal ja samas kui on pahur siis ütleb konkreetselt, ei taha poti peale ja mõni minut hiljem teeb püksi.
 
jah 16. aprill 2003, kl 13.50
Mul kolme aastane poisikratt. Sai teine jaanuari alguses kolmeseks. Mis oleks need mõtted mida vahetada???
Minu meelest üks lahe aeg praegu. Jonni aeg möödas ja poiss selline naljakas ja asjalik. Kuuleb minu ja issi jutust midagi ja siis suvalisel hetkel elutargalt tähendab. Hästi naljakas ja nauditav. Muidugi need lõpmatud püssi ja tulistamise mängud. Kunagi arvasin naiivselt et kui ma talle püsse ja muid sõja mänguasju ei osta siis sellist aega ei tule. Aga nüüd näen ise ka naiivne olin. Pole tal kodus ühtegi sõja mänguasja aga temale ei tähenda see küll midagi. Võtab suvalise pulga maast või kasvõi wc paberirulli sisu ja kukub tulistama. Nüüd olen püüdnud talle selgitada et inimese pihta ei lasta ja kui see ka ei aita siis luban ta Iraaki saata. Sellega saab selleks korraks püssimängu lõpetatud.
Ükspäev läks ja küsis töömehe käest, et kuule kas sa hakkad täna peeti panema?? Töömehe silmad läksid suureks kui tõllarattad aga poissi huvitas kas hakatakse tema tuppa TAPEETI panema.
Sellistest naljakatest asjadest võikski kirjutama jääda.
 
emme 16. aprill 2003, kl 15.08
Meil on aasta ja viie kuune poja. Potile harjutame juba sellest ajast, kui poja istuma hakkas. Algul panime potile kohe peale ärkamist, nüüd paneme ka päeval, kui ta on juba tunnikese kuiv olnud. Kakamist on raskem kontrollida. Vahel istub ta ka ise potile ja pissib läbi pükste potti. Pott peaks olema alati nähtaval kohal ja lapsega ei tohiks riielda, kui ta püksi teeb. Ja lõpuks hakkab ju iga laps potil käima, üks varem, teine hiljem. Olge rahulikud, seda kiiremini sujub! Kena päeva ja nautige kevadet koos põnniga.
 
anx 16. aprill 2003, kl 15.18
Minul on ka 3 aastane neiu.
 
merilly 16. aprill 2003, kl 23.45
Meil algas ka potil käimine raskelt, tõusis püsti ja läks pissis nurka. Õnneks on need ajad möödas.Aga need tulistamismängud on nagu minu lapsest kirjutatud
 
Leonella 17. aprill 2003, kl 08.31
Meil on kodus mais kaheseks saav tütreke. Meiegi ootame aega, kus mähkmed saaks lõplikult unustada. Aga nagu siin öeldi, küll see aeg saabub.
Tütre lemmikmäng on nukkude ja ka enda riidesse toppimine. Muidu selline edev tirts, et käib keerutades mööda tuba ja kiidab ennast "ilus!". Loodetavasti on nüüd kevad käes ja saame rohkem õues viibida.
 
bg 17. aprill 2003, kl 12.15
Meil läks potiga sõbraks saamine küll lihtsalt. Ühel päeval (kui poiss oli pisut üle pooleteise aasta vana) võtsime lihtsalt mähkud ära ning panime teda ise suhteliselt tihti potile. Paar korda juhtus, et piss tuli püksi, kuid nädala möödudes oli potilkäimine harjumuseks saanud ning veel nädala pärast jäi poiss ka öösiti kuivaks. Mingit tüli ja jonni kõige sellega samuti ei kaasnenud.
 
Scarlett 17. aprill 2003, kl 12.24
Mul ka 3-aastane killumees. Eile tuli lagedale avaldusega, et emmed polegi inimesed. Ise tõsimeeli selles veendunud.
 
katz 17. aprill 2003, kl 13.47
Minu poiss on 3,5. Lugedes siin Scarleti juttu, ka minu põnn arvas mõned kuud tagasi, et emmed pole inimesed. Mhmm, huvitav, kas see on üldlevinud arusaam?
No ja see, et poistest issid saavad ja tüdrukutest emmed, ei taha nagu ka pärale veel jõuda. Naljamees, kui tema arutlusi kuulata, siis võib end lausa lõhki naerda.
Eriti tore on vaadata pisikese mehe tantsu. Siis pannakse mängu kõik, keha ja ka näoilmed. Lihtsalt vaata ja naudi. Lapsed on toredad.
 
Liina 17. aprill 2003, kl 14.00
Tere! Minu väike poiss saab juunis kaheseks. Elame Tartus ja oleksime huvitatud teiste pisikeste põnnidega koos mängimisest või ujumas käimisest. Varsti lasteada minek, nii hea oleks enne natuke omasugustega tutvuda:)
 
miina 17. aprill 2003, kl 23.32
Mul sai poiss just neljaseks.Potil käimist hakkasime harjutama kui oli kaheksa kuune,aga see oli muidugi lihtsalt selline potiga harjumine.Kaka tegi küll juba aastaselt potti,sest harjus pärast sööki selle protseduuriga.Üldiselt kippus ka kogu aeg potilt jalga laskma,sest on selline tulesäde,aga sai talle siis poti peal raamatuid näidatud ja nii püsis paigal küll.Potti teadlikult pissima hakkas küll alles siis, kui sai kaheseks.Näitasin talle, kuidas on vahva püsti suurde potti pissida,kui häda peale tuleb,võtsin mähkud lihtsalt päevaseks ajaks kasutusest ära ja nädalaga oli selge - paar väikest loiku siiski põrandale juhtus.
****
Poiss otsis ujumislestasid taga,küsides tõsimeeli 'Kus mu silgud on?'
****
Kui oli kahene ,siis teatas kord pangaautomaati nähes,et läheb raha teenima...
****
Kord küsis issilt,nähes ühte tädi jooksmas ' Miks tädi jookseb?'
Issi vastu,et ei tea.
'Aga mina tean,tal on kange pissihäda!'
Oli siis vist ka kahe aastane.
****

Kord tahtis õues maast mingit rämpsu võtta,mina keelasin.
Poiss tõstis siis käe üles ja ütles tõsisel ilmel 'Ära mitte unistagi!'
****

Käisime sünnipäeval,oli palju rahvast.Ühel hetkel ronis poiss tooli otsa ja teatas,et tema on Juhan Parts,et Siim Kallas läks minema ja tema hakkas nüüd peaministriks...
On vist liialt telekat vaadanud...
 
minna 18. aprill 2003, kl 17.13
To: Jah

See sissekodeeritud mehelikkus on kummaline jah. Nii kui meie põnn (praegu just neljaseks saamas)oma jalgele tõusis ja tube pidi tiirlema hakkas, siis aastaselt juba, oli tal kohe mingi puupulk pihus mõõgaks või püssiks. Kust ta niisuguseid teadmisi on saanud, polegi seletatav, sest telekat selles vanuses veel ei jälgitud ja eeskuju keegi pole näidanud. Otse kui iseenesest käivad püssimängud igapäevase tegevuse hulka. Nüüd õhutab seda juba ka telekast nähtav ja arvutimängud. On päris tegemist seletamisega, miks püss (ja relvad üldse) pole just kõige soovitatavamad mänguasjad. See ei muuda mitte midagi. Kinkisin poisile ükskord plastmassist mõõga - sellest kujunes kauaks ajaks lemmiklelu ja võeti isegi lasteaeda kaasa. Lasteaias läksid poisid mõõga pärast kaklema ja kasvataja keelas selle kaasatoomise ära. See kõik ei tähenda muidugi, et ta karvaseid mänguloomi ei armastaks ja hellitaks.
 
kiisu 19. aprill 2003, kl 11.58
Tere!
Minu poiss on nelja aastane ning 2,5 olid veel mähkmed all (nii oli meil mugav). Ei soovinud potil käia (selle asjanduse peale lõi kõhu punni ja muutus jäigaks ja vägagi pahuraks), kuna pepu oli ju kuiv ja soe. Suvel otsustasin, et mähkmete peale enam raha ei raiska ja olime ainult püksikeste väel. See tekitas aga protesti alati, kui ta ennast märjaks tegi. Rahulikult selgitades hakkas ta ka ise aru saama potil käimise vajadusest. Kuivana olemisest tundis ta juba paari nädala pärast ka ise suurt rõõmu.
 
a 28. aprill 2003, kl 08.04
Pisipõnnid saavad Tartus kokku "Lelula" nimelises asutuses Õpetaja tänaval. Kuigi on koguduse majas pole see kristliku suunitlusega. Teine on Annelinnas, kus on ka "Lelula" ruumid. Lapsed saavad seal koos oma emmega mängida ja mänguasju ka koju laenutada. Üks tore koht, kus ennem lasteaeda oma põnni teisega harjutada.
 
marissa 29. aprill 2003, kl 03.16
Meil pissis ka igale poole mujale, va pott (mänguauto kasti, liivakasti ämbrisse jne)

Siis vanem vend võtis ühel päeval endal päeva vabaks, ostis mitu tahvlit šokolaadi varuks, ja läks lahti:

'Kas sa šokolaadi tahad?'

'jaaa!'

'Pissi potti!...'

'ei!'

'siis söön šokolaadi üksi ära!' (ja sõigi, ühe)

väiksel mehel muidugi nutt varuks.

Selle peale võttis vanem vend uue šoksi välja ja kõik hakkas otsast peale. Kuni tehti piss potti, söödi koos šokolaadi ja sellest päevast nii jäigi.

Kui nüüd keegi arvab, et laps jäi ka hiljem šokolaadi ootama, siis nii see pole. Ei saa ju keegi meist midagi, kui potti teeme. Natuke aitab kasvatusele kaasa ikka eeskuju ka.
 
Liv 21. mai 2003, kl 16.28
Potilkäimise suhtes on vaja endal kanget meelt ja pealehakkamist. Ei taht minu jõmm ka vahepeal potti teha, aga mis siis ikka üle jääb, kui emme ei pane mähkut ja kannab mitut komplekti vahetusriideid kaasas?! Oli 2-ne kui karmi korra tegin ja 2 nädalaga mõikas. Nüüd juba 2-nädala pärast saab 3!
 
Vari 26. mai 2003, kl 15.35
Minu poja 1,5-ne. Poti peal käib küll aga mässu on all ega ta ise ei küsi. Aga kui hakkan rääkima, et lähme potile siis kilkab järgi küll poti-poti. Kui peale ette panekut ei taaaa tuleb siis on teada, et ega sinna poti midagi ei tule. Nii et põhimõte on pojal selge, saaks küsimise ka. Kuidas teie mähkmest loobumise ajal kodust väljas käisite. Väike laps küll aga kummaline ju keset linna maja vasti niristama hakata? Ei jõua ju kogu aeg tasulises WC-s ka käia. Me ikka iga päev linnas jalutamas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!