Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
susisev s-täht
 
KATS 22. aprill 2003, kl 19.37
kuidas saada lahti susisevast s-tähest.Lasteaias käib logopeedi juures,kasu mitte mingisugust.Kui palud sõna järgi õelda siis ütleb ilusti, aga kui tavaliselt räägib, siis on keel ikka s-i ajal hammaste vahel.Mida teha?
 
leena 22. aprill 2003, kl 22.28
vaata neid respublikaane
seal ju enamus "logopeedid"
tegelikult teemasse
sai ka alustatud susiseva essiga nii 4 aastaselt
sellest sai enne kooli lahti aga koolis nüüd 6 klass ja ikka käib logopeedi juures kuna ikka ei taju ära kpt gbd jaa nii edasi
 
jah 23. aprill 2003, kl 10.40
logopeedi juurde enne 4 eluaastat ei ole üldse vaja minna. Kui laps noorem siis võib see ise üle minna. Kuula teinekord kõik väiksed peaaegu susistavad. Kui aga 4 -sel pole üle läinud on logopeed abiks. Ja see võtab ikka omajagu aega enne kui asja saab.
 
Christim 23. aprill 2003, kl 12.14
Me kah käime selle susiseva S logopeedi juures, laps 4,5, veel pole aidanud, teeme ka kodus harjutusi
 
xxx 23. aprill 2003, kl 15.08
to leena: kui kuuendas klassis ei taju gbd-d ja kpt-d siis see on düsgraafia, mitte hääldusprobleem. Tunduvalt tõsisem lugu kui susisev s, ja ma kahtlen, kas logopeed siin aitab. Mis susisevasse s-i puutub, siis logopeed kirjutab ette teatud harjutused, mida tuleb iga päev 3 korda aasta läbi teha. Niisama käimisest pole kasu.
 
kk 23. aprill 2003, kl 18.15
Kui laps käib logopeedi juures ning abi pole ikka saadud; ei saa siin küll logopeedi süüdistada (logopeed ei saa kogu aeg sabas käia). Lapse aitamisse on ju kaasatud nii lapse vanemad kui ka peale logopeedi ka kasvataja. Kui last ei suunata edasi kodus ega rühmas, ärge lootkegi tulemusi kähku saada. Siin mängb rolli ka lapse oraalmotoorika. Kui tal on paks ja lõtv keel; siis tulebki vaeva näha algul ainult selle toonuse tõstmisega - palju ja pidevalt harjutusi harjutada ning kinnistada õiget hääliku moodustamise kohta.
 
lasteaednik 23. aprill 2003, kl 20.24
Kannatust! Kui juba logopeedi juures käite, on algus sisse tehtud. Nagu eelpool juba öeldud: nüüd on vaja harjutada ja pidevalt tähelepanu juhtida. Lasteaiaõpetaja saab ainult valele hääldusele tähelepanu juhtida, harjutusteks ei jää aega. Minu rühmas käib logopeedi juures 5 last, ei ole mõeldav, et ma jõuaksin nendega veel harjutusi teha. S on kätte tulnud erinevatel lastel erinevalt - kõige pikem aeg oli 1,5 aastat. Siis sai lapsele õige S juba harjumuseks.
 
endine laps 29. aprill 2003, kl 01.00
Tead, ka minu vanemad olid mures, et see s ei tulnud kuidagi välja. Käisin ka seal kuhu sina oma lapsed oled viinud. Selle alanduse pärast teeks tead mida.Ühed kõvad laksud sinna pepu peale.

Minul läks ühel hetkel lihtsalt üle. Teadsin ise ka, ei tohi nii öelda aga ikka tuli valesti välja. Lihtsalt läks asi üle.. (olin kuskil 6'ne)

Ole rahulik... kõik möödub elus ja kui ei möödu, siis see on omapära :)))
 
kissu 15. juuli 2003, kl 12.24
Mis alandusest käib jutt?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!