Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
laps ja arvuti
 
piiks 30. aprill 2003, kl 09.50
mu laps on 3-me aastane ja tahab iga päev arvytiga mängida,mängib mingit sõjamängu ja kui kellegi peale pahaseks saab ütleb,et teen sulle piu(lasen maha)ma ei tea mida teha kas see mäng võib talle kuidagi mõjuda,ma ei saa teda kuidagi sealt arvuti tagant ära,nutab hüsteeriliselt kui arvuti kinni panen
 
viuks 30. aprill 2003, kl 13.23
Mul laps saab mais 4a ja tahab koguaeg kas multikaid arvutist või www.barbi.com lehel mängida.
Ma ikka lasen kuid peab vaatama, et ta sela päevas ikka üle 1 või 1,5 h ei istuks.
 
L. 30. aprill 2003, kl 13.35
nonii...mida ma olen kogu aeg rääkinud, see on kõik su enda süü, nii väikest last ei tohiks üldse arvuti juurde lubada. Noh, ja las nutab siis, las karjub, ega sa ei pea ju tema tahtmist tegema, oled ikkagi täiskasvanud inimene. Küll üle saab.
 
katz 30. aprill 2003, kl 13.39
tere,
mina jälle siin targutamas...
ega need arvutid-telekad head ei ole. arvuti taga mängimine võiks olla ehk boonuseks - et kui laps on kenasti käitunud vms, siis saab pooleks tunniks arvuti taha. aja arvestamiseks pange äratuskell poole tunnu möödumiseks helisema. ja kui laps ei kuula ning ei lõpeta arvuti taga istumist, siis järgmine päev arvuti taga jääb vahele.
karm küll, aga õige, ma arvan. sest ega see, et juba 3-4 aastaselt lapsed päevad otsa arvuti taga istuvad, hea küll ei ole, eelkõige neile endile - silmad hakkavad valutama, siis pea, jne jne - küllap teate isegi. seega, lapse endi huvides tuleb tema arvutifännamist piirata.
 
Õige L. 30. aprill 2003, kl 13.43
Aga seekord üldiselt jagan su arvamust. 3-aastasel pole arvuti juurde asja.
 
katz 30. aprill 2003, kl 13.47
mhmm - mina kohe ei saa aru - ega keegi meelega teise nime ei kasuta, arvan ma. ja kas see L täht on siis sinu poolt broneeritud või? nt kui keegi minu nime kasutab, mina küll lärmi lööma ei hakka. kah asi!!!
 
katz 30. aprill 2003, kl 14.09
loomulikult.Eks neid Antsusid ja Mallesid on ka eestimaa peal rohkem kui üks.
 
Õige L. 30. aprill 2003, kl 14.26
Kasutab jah meelega ja üritab minu arvamust matkida. Sellest on siin korduvalt juttu olnud. Seda enam, et see liba esineb minuna ka õhtuti ja nädalavahetustel, kuigi minul puudub sel ajal arvutile juurdepääs, sest kodus arvutit ei ole.
 
oma arust ka L. 30. aprill 2003, kl 14.41
no aga kui meie arvamused nii ühesugused on, siis mis vahet, kes meist kommenteerib?
 
Õige L. 30. aprill 2003, kl 14.49
See esimene kommentaaar siin libalt ühtis ainsana minu arvamusega, kuid muudel puhkudel ma ei jaga tema arvamusi, mida ta minu nime all välja pakub. Ja teistele pole ka vaja segadust tekitada, sest mina ju saan sõimata liba nõmedate arvamuste eest.
 
cat 01. mai 2003, kl 14.59
lapse kapriisid on iseprobleem, mida küll arvuti süüks panna ei saa. minu kolmene on ka meelsasti arvuti taga ja minuarust see arendab last ja loomulikult ka lapse kätt. ei ole kunagi teinud arvuti kasutamises piiranguid ja võib-olla ka selle vabaduse pärast on päevi, millal tal arvuti meeldegi ei tule.
ja muideks peale sõjamängude on veel väga vahvaid mänge, nii poistele kui tüdrukutele.
 
kaisa 02. mai 2003, kl 12.01
Ka minu poiss oli kolme aastaselt arvutihull. Hakkasime isegi muretsema, et kuidas teda sealt ära saaks, kuid see hullus läks iseenesest üle. Kestis umbes pool aastat st kui arvuti ikka vaba oli, oli tema seal. Vahel tuli lausa vägisi poiss arvuti tagant ära võtta. Praegu (peaaegu neljane) ei tunne enam eriti huvi mängude vastu netis. Mõnikord siiski mängib midagi.
 
nele 02. mai 2003, kl 22.13
Meie 3 aastane hakkas arvutiga mängima 2 aastaselt ja praeguseks on hullustus üle läinud, aga arvutis on tubli ja saab ilusti hakkama ( ei hüüa iga asja peale emmet või vennat appi). Kui monitor korralik, ei juhtu nende silmadega ka eriti midagi. Soovitan sulle head nn. titekat, seal on mänge 0 - 6 aastastele ja siis ka veidi vanematele. www.boowakwala.com - igati sobiv. Meie poja muidugi sõjamänge jm agressivseid mänge ei mängi.
 
gigi 03. mai 2003, kl 18.43
Kas te laste silmadele üldse ei mõtle kulla emmed. Isegi täiskasvanutele mõjub arvuti silmadele halvasti, mis siis mudilasest rääkida. Kui räägite lapse arenemiset arvuti taga, siis on see nõme. See areng on nii ühekülgne kui vähegi olla saab. See on kõik tegelikust elust nii kauge. Väikelapsele on oluline avastada ümbritsevat maailma, mitte jälgida arvuti tööd. Tänapäeval on nii palju mänguasju millega lapsi arendada. Igaüks valib ise kuidas oma lapsele karuteenet teha.
 
jah 06. mai 2003, kl 13.59
Meil arvuti haigust pole aga "piu" ja "pah-pah" käib sellegi poolest koguaeg. Mina ei usu et need sõjamängud ainult nüüd arvutimängudest külge jäävad. Vaadake mida näidatakse koguaeg telekast, ajalehe pilte. Ega last siis ühiskonnast isloeerida ei saa,ta näed tahestahtmata reaalset maailma ja mängib ikka seda sõjamängu. Ma arvan et see oleks tuuleveskitega võitlemine.
See aeg läheb ise mööda.
 
Mare 06. mai 2003, kl 14.54
Väikelastele, kes ei taha tulistamismänge, soovitaks eestikeelset tähtede ja numbrite õppimise programmi "Alguse Asi". Minu 4-aastane mängib seda suure vaimustusega ja vanem poiss kasutab matemaatika ning inglise keele õppimiseks.
(Vt. www.ellermaasoft.ee\kbpj.html)
 
Õige L. 13. mai 2003, kl 11.16
mina arvan et las mängib kui meeldib
 
kalli 02. juuni 2003, kl 13.22
Ja ma ei saa üldse aru mida see L.siin kummitab? Kui lugeda tema kommentaare selle kohta kuidas jonniva lapsega käituda, siis saab igaüks aru et sellel inimesel lapsi pole ja mis tal siia väikelapse lehele üldse asja on?
 
to nele 03. juuni 2003, kl 15.39
Olen lõpp tänulik selle aadressi eest.Minu laps jälle üle 20 veidi ja teen talle üllatuskingi selle aadressi näol.Nimelt ta kogub Qualasid ja neid on üle 100.Ehk sügisel tuleb näitus mänguasademuuseumis/täpselt veel ei tea/.Olen ka juba segane,kust näen kohe ostan-vahel pole süüagi millegi eest osta aga Quala peab saama.Kirjuta veel mõni huvitav koht.
 
to nele 03. juuni 2003, kl 15.40
Olen lõpp tänulik selle aadressi eest.Minu laps jälle üle 20 veidi ja teen talle üllatuskingi selle aadressi näol.Nimelt ta kogub Qualasid ja neid on üle 100.Ehk sügisel tuleb näitus mänguasademuuseumis/täpselt veel ei tea/.Olen ka juba segane,kust näen kohe ostan-vahel pole süüagi millegi eest osta aga Quala peab saama.Kirjuta veel mõni huvitav koht.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!