Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
4 a. laps lutiga !?
 
Kadri 23. mai 2003, kl 23.21
Mida pean tegema kui 4a. laps tahab ikka veel lutti? Kas see on normaalne? :)
 
mamma 24. mai 2003, kl 09.50
...lapse poolt vaadates on tema jaoks kindlasti normaalne,aga arvesta,et ilmselt on lapsel juba hambad rikutud ja ära enam uut lutti lihtsalt osta talle,kui muidu ei saa,muidugi võid ka "kadumise" mängu mängida,lihtsalt pole enam,mis teha...Endal aitas veidi see komm-lutt,müüakse vahest ikka poodides,see lutsukas,kui täpsemalt väljenduda,iga asi saab kord otsa,proovi järgi...ja kui räiget meetodit kasutada,siis ilmselt tuleb sul 2 nädalat lutileina taluda...omal sai pliks 5 aastaselt kusagilt mänguasjade kastist vana luti kätte ja ohh seda rõõmu siis,õnneks tüdines päris ruttu sellest ära
 
Pirts 25. mai 2003, kl 21.29
Nelja-aastasel on ju suured hambad juba suus? Ja lutsukommid on hammastele kõige kahjulikumad, mis üldse saavad olla? Milleks lisaks igasugustele pulgakommidele veel komm-lutt? Kadumisemängu mõte on küll hea mõte. Las laps ise ka otsib, kui ei leia, siis on ilma.

Rootsis ja mujal olen ma küll üsna palju näinud selliseid minu hinnangul juba 3-5 aastat vanu lapsi ning ikka veel mingi punn suus. Ise ei kiida seda mitte heaks, rikub hambumuse ära. Ja üldse, milleks lutt. Mul sõbranna kasvatas oma kaks last suureks ilma luttideta ja ilma suure kisata.
 
getter 26. mai 2003, kl 13.17
a tee nii nagu mina(kyll 2 aastasele). Panin luti nööriga voodi kylge. Seal ta siis käis lutsutamas:) Nöör peab ainult olema nii lyhike, et voodis pikali olles endale nööri kaela ymber ei saa.
 
mh 26. mai 2003, kl 13.37
Mina imesin lutti kuni 6a saamiseni hambad jäid küll terveks ei ole kaardus ega midagi. Kommi olen söönud kogu elu palju ei ole ka sellest hambad katki läinud. hambad on nagu ikka päritav värk. Kui vanematel sitad hambad siis lastel ka tavaliselt. Kui imeb lutti siis ära anna talle seda päeval lõpuks unustab ise ära.
 
katz 27. mai 2003, kl 10.47
einoh, tere tere - pisut suur nagu juba luti jaoks. minul oli ka siis juba imelik, kui mu laps 1,5 aastaselt veel lutita hästi hakkama ei saanud, siis 1.a 8k - peitsin luti ära ja ütlesin, et kadus ära. Polnud hullu, ta otsis pisut ja siis ununes see asi. kui mõni laps veel 6-aastaselt lutti imeb, siis on midagi küll väga valesti -
hmm, kuigi, eks täiskasvanud imevad suitsu....üks imemine kõik
 
Marella 27. mai 2003, kl 11.35
Kui mu laps sai kolmeseks, siis tuli öösel Lutuvana ja viis kõik lutid lihtsalt minema.
 
kriips 28. mai 2003, kl 23.19
Mul ka laps neljane ja imeb lutti,küll ainult öise magamise ajal.Oleme proovinud võõrutada,aga sellest tuli selline hüsteeria,et kardsime hakkavat närvisüsteemile.On ta meil selline nõrga süsteemiga.Hambad on küll normis,hambaarst ei kurda.Lasteaiakasvataja arvas,et ei ole mõtet vägisi võtta,küll ta ise tüdineb.Öeldakse,et kui enne 1,5 aastat lutist lahti ei saa, on hiljem raske ja see on tõsi.Aga ega see ju kellelegi halba tee ,kui ta lutti ainult oma voodis tõmbab - ju siis on imemisvajadus nii suur.Palju hullem on minu arvates see,kui lapsed lutipudelist mahla joovad ,see rikub tõesti hambad.
 
Pirts 29. mai 2003, kl 19.45
mh - hammaste tervislik seisukord EI ole päritav. Igaühel on suufloora suus isesugune ja emad, kes lapse lusika või luti oma suust läbi tõmbavad, annavadki lapsele kaariese, sest lapse suus pole veel kaitsev keskkond välja arenenud. Nii et pese hoolega hambaid ja pole üldse asja, millised hambad on su vanematel või õdedel-vendadel.
 
on küll 01. juuni 2003, kl 21.32
On küll seos ema/isa ja laste hammastega.
 
pstt 02. juuni 2003, kl 01.41
Ei tea ühed imetavad oma lapsi viienda eluaastani ja peavad seda normaaaalseks!? Teine ohib kui 1,5 a lutti imeb. Nõme natsa. Las imevad lutti nagunii jääb see ära täiskasvanuna ei käi keegi lutiga ringi. Krdi nõmedad.
 
Siiami kass 12. juuni 2003, kl 10.36
mul kaks last ja kumbki pole kunagi lutti imend, pole alustanud, pole vaja ka lõpetada:) imikueas imegu rinda, mitte lutti!
ja hammaste tugevus/nõrkus on ikka teatud määral päritav küll.
vanem tütar ei viitsi eriti hambaid pesta ja tal pole 7 eluaasta jooksul kordagi auke olnud. noorem plika aga nühib iga päev nii mis jaksab ja 3,5 aastaselt on juba pisike auk olemas:(
 
Silja 15. juuni 2003, kl 22.36
Mina lõikasin lutile kääridega prao sisse ja see ei meeldinud lapsele enam, hoidis lõpuks niisama peos.Proovi ka.
 
PISIKE PUNN 07. juuli 2003, kl 01.46
Minu poiss on 12 a ja imeb pöialt ......
 
k 16. juuli 2003, kl 18.09
Viimasele peaks soovitama lastepsühholoogi juurde minekut, no see saab küll ainult närvidest tulla. Ise imesin pöialt 7-seni, siis jätsin oma mõistusega maha. Noh, isa joodik, sealt need probleemid mul olid.
 
carol 23 02. august 2003, kl 22.11
Minu 2 aasta ja 5 kuune poeg oli veel kuu aega tagasi ka suur luitikummardaja, tuli midagi välja mõelda, kuidas sest asjast lahti saada. Läksime maale, seal kena järv ümber maja ja mõtlesin, et see ongi see võimalus. Läksime pojaga järve äärde, otsisime ilusa kivi, olin kodust kaasa võtnud ka jupi nööri ja nii sidusimegi kivikese luti külge. Laps arvas muidugi, et see mingi uus ja põnev mäng ja minu soovituse peale viskaski luti hoogsasti järve. See läks aga põhja ja kalatitad said selle endale. Kui õhtu kätte jõudis, siis laps muidugi nõudis oma "totut" aga mõistis, et oli selle ISE ära visanud ja ei saanud süüdistada mind. ÖÖsel korra nuttis, kuid rääkisime kõik uuesti läbi, et totu läks kalakeste juurde ja asi oligi lõpetatud. Olen tema üle väga uhke!
 
Ei ole normaalne 05. august 2003, kl 15.29
Meie saime lutist ja pudelitest lahti detsembris nii, et
viskasime lihtsalt minema. Lapsele ütlesime, et päkapikud viisid minema. Nendele lastele, kelle vanematel ei ole parasjagu raha, et neid ise osta. Lapsel oli hea meel, et kedagi niimoodi (kaudselt)aidata sai.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!