Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
norskamine
 
ema 03. juuni 2003, kl 14.33
Tere!
Oleks nagu mure ja ei ole ka. Nimelt minu 2,5 aastane poiss norskab. Poiss norskab juba kõvemini kui issi. Millest võib see tulla? Kas see läheb ajapikku mööda? Olen kuulnud, et väiksed lapsed võivad norskama hakata, kuna nende kurgulagi pidi pehme olema.
 
Mann 03. juuni 2003, kl 15.43
Kõige tõenäolisem variant peaks adenoidid olema...
 
mammu 03. juuni 2003, kl 21.02
Adenoidid tõenäoliselt. Mine KNK arstile. Meie trehvasime esimest korda sellise arsti juurde, kes ütles, et "need on igal lapsel ja täiesti loomulikud".
Siis aga sai laps nohu, mis kuidagi ära ei paranenud. Ühel hetkel ta enam ei kuulnud mitte kui midagi. Ehmatasime totaalselt. Õnneks sattusime siis targema arsti juurde, operatsioon tehti kohe. Adenoid oli nii suur, et lima oli kogunenud kuulmekäiku ja välja ei pääsenud. Nüüd on kõik ok ja juba pikemat aega. EDU!
 
Betty 04. juuni 2003, kl 19.12
Mul poeg täiskasvanu. Norskama hakkas ta juba mõnekuuselt. Ei mingeid adenoide ega operatsioone. Ilmselt pehme suulae viga. Vahepeal mõned aastad ei norsanud, kuid nüüd vist jälle (ei ela koos, täpselt ei tea).

Aga ega väiksena ta nii väga valjusti just norsanud, kuid siiski...
 
ema 05. juuni 2003, kl 08.56
aitäh teile! Igaks juhusk lasen arstil adenoidid üle vaadata. Siis endal süda rahul :)
 
emale 05. juuni 2003, kl 13.53
Adenoidid on paljudel väikelastel. Mammu vastuses on ära toodud üsna jube stenaarium.
Minu poiss on kohe saamas 4, adenoidid avasati meil pool aastat tagasi. Kõige raskem aeg nendega ongi kevad kui õhuniiskus kõigub ja palju erinevaid taimi õitseb.
Enamuses kasvavad adenoidi välja 12 eluaastaks. Põhimõtteliselt on neil ninas sama funktsioon, mis mandlitel kurgus.
Nad võivad olla põletiku tekitajad aga enne nene ära lõikamist tuleks mitme arstiga konsulteerida.
Kui adenoidi pole väga hullus olukorras tasub lõikust mitte teha. Sest mingiks ajaks kasvab laps neist välja aga kergekäeliselt neid kõrvaldades võib ülemiste hingamisteede mured vaevata last ka täiskasvanuna.

Vaata selle järgi, kas ta norskab lahtise suuga ja kas hingab päeval läbi suu. See näitab, et asi on hull.

Hästi aitab reis soojale maale kui seda on võimalik ette võtta. Seda seepärast, et teistsuguse niiskusega kliimas kui meil need adenoidi nö tõmbavad veidi tagasi.
 
Mari 09. juuni 2003, kl 12.37
meie poja norskas ka kõvemini kui vanaisa.tegime pildi ja arst ütles, et 4 astme adenoidid.see selleks, aga tal käis kõik ringiratast:nina oli kinni, tekkis algul vesine, siis paks nohu.läbi nina õhk läbi ei käinud, siis jäi kohe kurk haigeks ja kogu limaskest oli turses.ravisime muutkui külmetust ja angiini ,muutkui nohurohtu ja antibiootikume jne, aga see oli ju hoopiski tagajärg mitte põhjus.põhjuseks hoopiski adenoidid, meil vedas, kõrva ei löönud.lõikasime ära ja kõik on korras.laps ei norska, hingab kenasti läbi nina ja tervisega kõik korras.
 
kassandra 13. juuni 2003, kl 18.54
Käisin eile lapsega arsti juures ja meile anti kiri operatsioonile ,et tuleb adenoidid ära lõigata.Pidi suur olema.Palusin ise pildi teha,sest aegajalt ta norskas ,tundus ,et räägib vahel läbi nina.Laps on 3aastane,tegelt sai alles mais.Augustis läheb lasteaeda,peaks enne ära tegema,kuid hirm on ,niiväike alles.
 
krissu 27. juuni 2003, kl 19.01
Käisin samuti 2 nädalat tagasi lapsega arsti juures,tütar on 10.a.vana öeldi samuti adenoidid.Pidid olema 2/3nina neelu taga seinas.mulle see eriti midagi ei ütle aga arst soovitas ära lõigata.Muidu ei häiri teda aga kui külma saab tekib kohe nohu(kui seda nohuks nimetada saab,pigem on nina kinni)ja palavik.Tüdruk on väga vastu lõikusele minemisest.Olen proovinud küll veenda aga siiani asjatult.Kui on nina kinni siis norskab öösiti,kui ei ole siis ei norska.Mis mind muretsema paneb on see et,ta tegeleb laulmisega.Kui külma pole saanud siis on hääl korras ja puhas.Mis ma peaks tegema?
 
heli 30. juuni 2003, kl 22.09
Minu laps on 5aastane,norskab samuti. Tal lõikati adenoidid ära aga sellest polnud kasu. Tuleb ka mandlid ära lõigata.Operatsioon on ise lihtne ja saab ööpäevaga hakkama.Meie lapsele mõjus narkoos halvast , peale seda old une häired. Ise enesest pole mõtet seda karta.
 
neiumina 19. september 2003, kl 13.50
´Mu pisitütrel lõigati adenoid 2,5-selt.Enne seda oli kogu aeg nohu ja seejärel tuli kohe kõrvapõletik-see oli jube.Peale opi on praktiliselt terve-kadus ka norskamine.Kui tahad opi kohta midagi täpsemalt küsida,võid mulle meilida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!