Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
3 aastane ja hambad
 
T. 05. juuni 2003, kl 15.05
Lugu selline, et 3 aastane laps hakkas nädal tagasi näppe närima ja päris hoogsalt kohe. Täpselt selline tunne, et hambad hakkaks tulema. Kõik muud tunnused ka samat moodi - kõht korrast ära, tuju halb, söögiisu kohati puudub. Kuid asi on selles, et tal kõik hambad olemas ja "tarkusehammaste" jaoks natuke liiga vara. Kas kellelgi on olnud samat moodi või millega seda seletada? Hambaauke ei leidnud ja vitamiine sööb regulaarselt.
 
L. 05. juuni 2003, kl 15.18
Piimahambad ju vahetuvad millalgi jäävhammaste vastu.
 
T. 05. juuni 2003, kl 15.22
Ega see siis ometigi 3 aastaselt toimuma hakka?
 
L. 05. juuni 2003, kl 15.27
Minul oli küll enamus hambaid kooliminekuks vahetunud ja kestis see vahetumine ikka mitu aastat.
 
jah! 05. juuni 2003, kl 15.52
Pole hullu.Minu lapsel hakkasid tarkusehambad haiget tegema sutsuke enne kaheseks saamist. Käisime hambaarsti juures ja lasime hambaid kontrollida. Mis selgus, olidki tarkusehambad, mis haiget tegid. Arst ka imestas, et kuidas nii väiksel lapsel saab nii olla, aga näed, saab. Nüüd on poja meil juba 3,6 aastane ja tarkusehammastest pole mitte jälgegi, ainult aeg ajal annab tunda, ilmnevad samad asjad nagu sinu lapsel.
 
Murakas 08. juuni 2003, kl 19.44
Kas selles vanuses mitte järjekordsed purihambad ei tule? Need vist viimased piimahambad, järgmised juba jäävhambad, aga need tulevad hiljem. Tegelikult tuleb neid piimahambaid kuni kolmanda eluaastani. Siis on tükk tühja maad ja siis hakkavad vahetuma esimesed lõikehambad. Ära muretse, mine hambaarsti juurde kindluse mõttes, lastele see tasuta ja laps harjub tasapisi hambaarsti juures ka käima. :)
 
Hambake 19. juuni 2003, kl 00.13
Piimahammaste vahetumine jäävhammasteks algab 5-6 aastaselt ja lõpeb umbes 12 aastaselt. Esimene jäävpurihammas ilmub lapsel 5.-6. eluaastal, ja seda hammast nimetatakse "kuuenda aasta purihambaks". See on tugihammas kogu jäävhammaskonnale ja temast oleneb järgmiste jäävhammaste õige asetus lõualuus.
6. jäävhammas lõikub viienda piimahamba taha.
 
suss 09. juuli 2003, kl 14.37
Ma olen ka nii aru saanud nagu Murakas.
 
näpud suus 16. juuli 2003, kl 21.01
meil muutus selline asi küünte närimiseks, hammaste tuleku/minekuga polnud sel mingit pistmist 3 aastaselt :(
näris küüneotsad ära ja nüüd oi-kui-kole
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!