Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Tüdrukud ja nende nukud
 
uudistaja 12. juuli 2003, kl 13.31
Tahaks teada palju teie tüdrukutest Barbie'dega mängivad või barbie laadsete nukkudega. Kas õmblevad koovad heegeldavad ise ka riideid?? Ja kui vanalt nad veel mängisid.
 
Barbie, koolilapsenukk 15. juuli 2003, kl 03.06
Nukkudega ja nukuriidega võib kauga mängida.
Eridi Barbie soobib suurdele tüdrukudele.
Barbie on koolilapse nukk.
Mida vanem laps seda rohkem teeb ta riideid.
Noorem mängid rohkem.

Väikstel muudilastel soobib rohkem beebinukk.
 
kissu 15. juuli 2003, kl 11.47
Kes on väike? Lasteaias nõuab kambavaim juba kolme-neljastelt Barbie´t, muidu last mängu ei võeta. Kurb, aga tõsi.
 
to kissu 15. juuli 2003, kl 12.24
Siis on küll kole lasteaed, kui seal käimiseks peab Barbie olema. Minu põnni lasteaias on kord, et oma mänguasju kaasa ei tohi võtta. Ja sellest peetakse kinni. See hoiab ära palju probleeme. Ja õnneks on lasteaias hulgaliselt asju, millega mängida.
 
yks ema 15. juuli 2003, kl 17.59
Minu tytar saab varsti 11 ja tema mangib heameelega. Pusib ise riideid ka teha ning kaib Barbie.com peal arvutis.
 
musitroll 17. juuli 2003, kl 01.56
Me läksime kah lapsega (4) nukke kaema. Mina arvasin, et beebinukk oleks hea, aga tema jäi barbisid, õigemini nende kleite imetlema. Noh, tol korral ei ostnud me midagi, aga ma vist pean siis kah barbi majja tooma. Kusjuures neid riideid on minu arust nii raske ise teha, igavene pusimine ju. Beebinukule teeks küll ära. Nii et kui barbi majas, siis tuleb vist üks lõputu vidinate ja ninninänni ostmine sellele.
 
yks ema 17. juuli 2003, kl 15.29
Ma arvan, et Barbiega mangimine arendab lapse maitset ning yhtlasi on see ju neidude tulevikuideaal. Ise mangisin kuni 14-eluaastani pabernukkudega.
 
musitroll 17. juuli 2003, kl 15.44
ot, mismoodi barbi lapse maitset arendab. Midagi nii stiilitut ja nõmedat kui see nukk on ikka raske välja mõelda. Ja kui minu tütar peaks nii loll kasvama, et leiab, et barbi on miski tulevikuideaal, siis olen ma üliüliõnnetu ja täiesti läbikukkunud lapsevanem.
 
yks ema 17. juuli 2003, kl 16.33
Mis teha ega k6ik inimesed ole v6rdselt arenevad! Keegi ei suuda hypata yle oma varju! kahju sust, musitroll, kuid ara muretse, v6ib-olla tuleb aeg, kus su tytar sulle yht-teist 6petab! Paikest!
 
Mari 17. juuli 2003, kl 16.38
Minu 8.a. tütrel on 10 Barbiet ja 2 Keni ning mängib nendega väga palju. Kõik peale esimese on kaltsukatest ostetud, maksid olenevalt juuste kvaliteedist 30- 70 krooni. Kaltsukatest saab aeg- ajalt tõesti ilusaid nukke. Aeg- ajalt aitan neid kammida, et nad veel kaua ilusad püsiksid. Aastate jooksul (olen kodune ema) olen Barbiedele õmmelnud tohutu garderoobi- oma 150 eset. Iga uus ballikleit on originaalsem. Õmblemine on mulle kujunenud lausa hobiks. Tihti on kaltsukate lõpumüükides mõnekrooniseid imeilusaid riidetükke, mida olen ostnud. Klassiõdedel jääb lausa hing kinni, kui meile satuvad. Ja mis seal salata, aeg- ajalt on mõni kleit ka kadunud. Ka tüdruk on teinud oma esimesed õmblemise katsed. Ma arvan, et ega sellepärast ei pea ma veel mingit beibet tast kasvatama.
 
yks ema 17. juuli 2003, kl 16.55
Jah, Mari, nii ta on, et laps alguses su abiga, hiljem ise otsustades, pusib-6mbleb Barbiele riideid. 6pib tundma riidematerjale, sobitama varve, saab aimu tasapisi l6igetest, 6mblemisest. See arendab loomulikult. Alguses nukule, hiljem tahab juba endale midagi ise oma katega teha. Mina ka vaiksena '6mblesin' nukule, siis 5. klassis juba endale oma esimesd viigipyksid. Olen kursustel kainud ning vaga hulga endale ja valjagi 6mmelnud, ka pulma ja l6pukleite, kuigi ma pole elukutseline ratsep. K6ik see huvi ikka lapsep6lvest kaasa tulnud. mu tuttavad k6ik ytlevad, et mul olevat vaga hea maitse, tihti kysivad n6u. Kui sellise asjaga tegeled ja see huvitab, siis arened.
Kes mida. Ega ma ei ytle, et igayks peab tulevikus endale ise riideid 6mblema aga et kes lapsena sellise asja vastu huvi tunneb, sel maitse arneb loomulikult. Selles m6ttes on selline mang nukuga hea. Aga eks igayks saab asjast aru nagu ta arusaamise tase on. Paikest!
 
Mari 17. juuli 2003, kl 21.42
Ma arvan, et tüdrukule on Barbiede riiete näol hea selgeks teha, mis kokku sobib ja mis mitte. Eks ta alguses ikka kippus looriga kübaraid ja jopesid ning ballikleite ja kampsuneid kokku sobitama. Siin on hea suunata, sest kodudes meil tavaliselt nii uhkeid komplekte pole kui Barbiedel. Meil oli kunagi huvikoolis kohe tüdrukute õmblusring, kus nad just Barbiedele riideid õmblesid ja kevadisel näitusel aina imestasid, kui ilusaid kleite algklasside tüdrukud õmblesid! Tegelikult ei ole neile õmblemine sugugi raske. Algaja võiks ette võtta mänguasjapoodides tasuta saadaolevad Barbiede reklaambrošüürid ja sealt veidi šnitti võtta. Ja tõesti- iga järgnev kleit tuleb kaunim. Sõbrannadelt tasub küsida ilusaid riidejuppe, helmeid jms. Meil on see lausa hobiks kujunenud. Tüdruku sõbrannad tellivad just sünnipäevadeks Barbiede kleite. Eks muidugi töövaeva ole, aga minule kui kodusele emale tuleb see odav ning mis peaasi- lapsed on rahul. Laske fantaasia lendama!
 
bibi 18. juuli 2003, kl 13.54
Minu tütar, 6 aastane pole kunagi barbiedega mänginud ja ei hooli ka muudest nukkudest eriti. Lasteaias oli küll tüdrukuid igasuguseid - barbiklubi ka. Tütar varem ikka mängis vähemalt karvaste loomadega, nüüd aga loeb väga palju, organiseerib omasuguste seas võimalikke võistlusi ja mänge, ehitab onne, voolib puidust loomakesi jne. Ise mängisin 14 aastani nukkudega ja mängiks veel praegugi koos lapsega, aga teda see nukumajandus ei huvita üldse, ega ta praeguseid suvesõbrannasid ka mitte.
Arvan, et ta maitsemeelt see küll kahjustanud ei ole, et ta nukuvärgindusest nii kaugelt mööda on käinud. Oma moeteadlikuse ja hea maitsega annab mullegi vahel silmad ette.
 
yks ema 18. juuli 2003, kl 15.09
igalyhel ju oma talent, see ju loomulik. minu vaiksem 6de ei manginud iialgi nukkudega, kyll aga vend. Inimesed on ju erinevad. Muideks, raamatud on ka meie peres aukohal.
Mis puutub raamatutesse, siis minu ema 6petas mulle, kui olin viiene, et raamatut tohib katte v6tta ainult puhaste katega, nii on see jaanud meie perre. Meie loeme ka palju. Kena nadalavahetust!
 
to yks ema 24. juuli 2003, kl 02.39
to yks ema
to uudistaja


Minu emal (64a) on fantastiline maitse, ilus kodu ja alati ise ilusad riided seljas olnud, ilma et tema oleks Barbiega mänginud.

üks minu sõbrana mängis küll väga palju Barbiega ja nüüd (32a vana) väga halb maitse ja väga loll naine.

Teine sõbrana mängis ainult autotega lapsena ja nüüd käib ise ilusasti riides ja on väga tubli 2lapse ema.

Ise mängisin nukkudega kuni 15a. (aga mitte Barbiega)
 
to kissu 24. juuli 2003, kl 03.07

Sul on õigus et kambavaim nõuab. Aga emad on ka iga süüdi.
Minu meelest on Barbie ja sarnane nukk väga vastik.

Mina arvan et haritud inimesed seda nukku heameelega ei osta.
 
to kissu 24. juuli 2003, kl 03.13
"iga" loe "ikka"
 
Katta 24. juuli 2003, kl 12.08
Mu tütar (8) mängib barbidega, tal on mööbel ja palju riideid. Olen ise ka neid juurde nikerdanud (ju endal jäi lapsepõlvest puudu :) Ses mõttes küll, et barbinukk on täiesti valede proportsioonidega (aga samas oleme rääkinud tütrega teemal, inimene ja välimus, et tähtis pole mitte saledus, paksus, jalgade pikkus, vaid inimene ise, tema olemus ja iseloom).
Kusjuures paelade lipsuks sõlmimise ja patsi punumise on tüdruk õppinud barbi peal. Teeb selliseid vingeid soenguid, et vaata ja imesta. Ka nuku riietamisel on päris huvitavaid (maitsekaid) ideid. Samas mängib ka beebinukuga hea meelega.

Ise olin vist 14, kui kapis oleva nukutoa likvideerisin :)
 
Katta 24. juuli 2003, kl 12.16
Mu lapse lasteaias küll sellist globaalset barbi omamist tähtsustavat kambavaimu polnud. Ikka juhtus sekka mõni eriti peenete vanemate peen laps, aga mingit võimu ta küll ei saanud. Oma tütrele olen ikka öelnud, et kui mõni laps temaga mängib vaid tema asjade pärast, siis sry, seda teist last küll usaldada ei saa.
 
Mari 24. juuli 2003, kl 13.21
Öelge ausalt, kas te mitte oma sügavas sisemuses ei tahaks väliselt enam- vähem Barbiega sarnaneda? Kus on öeldud,et Barbie sarnane tüdruk/naine peab olema kindlasti kanaajuline? Ma ise ka tegelikult põlastan beibetamist ning ei julgeks kellelegi tuttavale pihtida, et tegelikult tahaksin siiski Barbie moodi TARK naine olla.
 
kissu 24. juuli 2003, kl 18.35
Probleem just ongi, et tütar tahab olla nagu B. ja endale neid igasuguseid saada ning lasteaias oli sügisel nende rühmas ainult kolm temavanust tüdrukut. Kujutage ise, kui kahel tüdrukul on B. ja kolmandal mitte, mis tunne võib tal siis iga päev lasteaias käies olla. Muide, lasteaed ei ole väike, vaid Tartus suuruselt 2.-3., lihtsalt nende rühmas on väga palju poisse ja paar pisikest tüdrukut.
Ega mullegi see Barbie-vaimustus peale lähe (vale ideaal ja kallis ka), aga midagi pole teha.
PS. Meil on üks päris- ja kaks ersats-Barbiet.
 
musitroll 25. juuli 2003, kl 23.22
Einoh, sellises olukorras pole muidugi mõtet last oma ideede või tõekspidamiste nimel traumeerida. Huvitav, kas neile ülejäänud kahele on see barbi kohe nii oluline või? Kui su laps on selline julgem ja iseseisvam, siis võib ta hoopis mingi muu mänguasja trendi luua, millegi eriti kihvti ja huvitava lasteaeda võtta. Või kas poisid siis näiteks mängu ei võta. Äkki tüdrukud oleks lõpp kadedad kohe. Selles eas vist tegelt enam poisid-tüdrukud koos eriti mängida ei taha?
 
kissu 28. juuli 2003, kl 18.40
Mänguasjatrendi on raske luua, aga selle eest kannab mu tütar minuõmmeldud riideid, mida teised lausa kadestavad, ise olen kuulnud :)
 
Merle 13. august 2003, kl 17.46
Ise pole kunagi mingite nukkudega mänginud.Hoopis autodega ja pehmete koertega,just koertega.Armastan väga loomi ja ka selles eas.Lugesin väga palju(ja ka praegu).
 
Kati 14. august 2003, kl 13.13
Mina avastasin oma õelapse uut Barbiet uudistades, et võrreldes minu lapsepõlve Barbie'ga on uus märksa inimsõbralikum - näojooned on läinud loomulikumaks, silmad väiksemaks, rind samuti, suurenenud on puusamõõt ja Barbie'l on isegi väike kõhuke ees. Tore ju! Ma ei saa aru kommentaarist - haritud inimesed enda lapsele seda nukku ei osta - ega Barbie pole kunstrind või võltshambad, et ta kohe templi külge jätab lapsele. Ok, ma saan aru, et Barbienukk tähtsustab välimust üle, aga samas kui lapsel on HARITUD vanemad, saab ju mängu kõrvale väärtushinnangud selgeks räägitud. Pealegi on barbielaadsetele nukkudele vähe alternatiive - ei tehta ju ülekaalulisi täiskasvanud nukke. See, kas laps üldse nukkudest huvitub on juba iseasi, minu õelapsele meeldib nukke rohkem hoopis riidesse panna ja moeshow'sid korraldada - seega huvitubki ta rohkem riietest, kui mingist tõsimeelsest kodumängust. Maitse koha pealt ei hakka vaidlema, aga loovust arendab selline mäng kindlasti. Tüdruk ise on kuuene ja arvatavasti mängib nukkudega veel kaua.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!