Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Väikelapsed kontserdil
 
Katta 21. juuli 2003, kl 12.03
Käisin eile kontserdil. Väga vinge oli.
Häirisid siiski pisikesed pudinad, kes ringi jooksid pluss see, et lavalt korra otsiti üht kadunud 3 aastast last. No mille jaoks on vaja nii väikesi lapsi kaasa vedada? Õhtul kell 9 algav kontsert ei ole lasteüritus, pealegi rikub nii tugev müra lapse õrna närvisüsteemi ja kellaaeg täpselt selline, et lapsukesed peaksid õndsalt kodus omas voodis magama (enam-vähem kindel režiim tagab ka lapsele vajaliku turvatunde).
Põhjendus, et last pole mõneks tunniks, tegelikult uneajaks, kellegi hoida anda, on tobe. Vanemad võivad palgata hoidja. Ja kui raha vähe, siis pole ka kontserdile asja.
Ma ei arva, et olen pahatahtlik inimene, kes ei salli väikesi lapsi. Üldse mitte, aga ma leian, et iga asi omal ajal ja õiges kohas. Pooldan igati laste- ja pereüritusi ja seda, et vanemad lastega tegelevad. Aga lastega tegelemiseks ei pea seda, kui vanemad lapsi igale poole kaasa võtavad.
Mida teie arvate?
 
muski 21. juuli 2003, kl 12.21
katta, oled jah pahatahtlik natuke
miks pole kontserdile asja? kAS NEED VANEMAD EI VÕI ENDALE MINUTITKI MEELELAHUTUST PAKKuDA, KELLEL 2 AASTANE LAPS??? Mul sama olukord, et kui ma kontserdile tahan minna, siis hoidjat enam küll kalli raha eest palgata ei saa ja pole see hoidja leidmine nii lihtne maal. Inimene mandub ja mehe-naise suhted lähevad nässu, kui kuskil koos käia ei saa. Tuleb käia ja ka laps kaasa võtta, kui muud võimalust pole. Kas vaesemad inimesed ei võigi sinu arust kuskil käia?
Saa ise lapsed, siis räägid teist juttu, 100% kindel
 
Katta 21. juuli 2003, kl 13.01
Mul on laps täiesti olemas :) Päris pikka aega, muide.
Jah, lapsevanemad võivad enestele meelelahutust pakkuda küll, ma ei vaielnudki vastu. Otsige sellised meelelahutused, mis ka lastele sobivad - kogu pere üritused, mitte õhtused kärarikkad rockkontserdid (ainult siis, kui lapsele on hoidja olemas). Oled sa teadlik, et sealsed detsibellid on lastele kajulikud?
Vanemad peaks arvestama sellega, et lapse esimestel eluaastatel ei saa enam nii tormilist elu elada, kui varem. See on loomulik.
Muide, mehe-naise suhted ei lähe sassi ainuüksi selle pärast, et kuskil koos käia ei saa, pigem ikka seetõttu, et inimesed omavahel suhelda ei oska. Aga see juba teine teema.
 
Traks 21. juuli 2003, kl 13.55
Täpselt samad mõtted. Kui ikka on väike laps, siis ei saa elada vanaviisi edasi, et laps kaenlasse ja padavai kõrtsi, baari, kontserdile. Ära siis muretse lapsi, kui meelelahutusest täies mahus loobuda ei suuda. Teised inimesed ei taha su muusikast-etendusest üle kisendavat last kuulata. Sage nähtus, et terve saalitäis inimesi kannatab ühe vastutustundetu ema pärast, kes virilat last kanseldab.
 
Triinu soovitab 21. juuli 2003, kl 14.00
Kõik lapsevanemad lugege läbi viiamses Eesti Ekspressis ilmunud lugu "Laste terror: Viimsi kirjad VI"
http://www.ekspress.ee/viewdoc/78CF15AF2281C1BCC2256D63004268FB
Katkend sellest...
Aga tagasi kontserdi juurde. Muusik esitas umbes kaksteist pala. Bach ja nii edasi. Heiki Mätliku oskustes pole põhjust kahelda- ta tegi seda hästi. Aga kuulsin ma ainult üht pala - seda viimast. Kõigi eelmiste ajal oli tähelepanu keskpunktiks armas kahupäine jõmpsikas, kes oma muusikat vajava emaga oli kontserdile tulnud. Ta ei teinud midagi erilist. Häälitses lakkamatult (aga mitte kõrvulukustavalt). Loopis ema meigikotist välja raputatud kraami laiali. Võitles veidi emaga pingiridade vahel. Esitas oma lapseküsimusi. Vastas neile ise. Ja terve kirikutäis inimesi kuulas seda
Ärge saage valesti aru. Ma tõesti ei taha, et lapsed käiksid rivis ja läheks pool kümme magama. Ma pean ennast päris tolerantseks inimeseks. Aga ma olen märganud, et aina enam tekib olukordi, kus emad oma lastest nii sisse võetud, et üldse enam keskkonda ei taju. Emad tulevad ja näitavad oma armast järeltulijat ja see ongi kõik armas, kuni laps enam ei viitsi hea laps olla. Ta tahab mängida ja süüa ja pissile ja tema tahtmistele elavad sunnitult kaasa kõik, kes parasjagu ümbrusesse on sattunud.

Pole vahet, kas kontserti või etendust segab mobiiltelefon, astmaatiline köha või jonniv laps. Ärgu segagu
 
to muski 21. juuli 2003, kl 14.50
Muski ära aja lolli juttu. Kas sul ei ole ühtegi sõbrannat, ema, isa, tädi või onu? Ikka leiab kellegi, kes on valmis sinu last hoidma need vähesed õhtutunnid kuni kontserdil oled.
Suhe jääb kängu jah, kui mees ja naine KAHEKESI kuskil enam ei käi. Pere jaoks on teised kohad kui õhtused rockkontserdid.
Ja seda räägin mina, kolme lapse ema (tütar 2, pojad 6 ja 7 aastat vanad).
 
Mari 21. juuli 2003, kl 15.13
100% Katta, Traksi ja Triinuga nõus. Endal ka 2 last ja olen eluaegne lasteaiakasvataja, nii et lastevaenulikuses ärge süüdistage!
 
trapea 21. juuli 2003, kl 23.58
minge vittu kõik
oma laps alati aastasest saati igalpool kaasas ja pole nii endal probleeme ja ei tekita ka teistele väikese lapsega probleeme
alati saab kõike ennetada ja ...
 
Katta 22. juuli 2003, kl 08.16
Kole kui lapsed (ebaküpsed inimesed) lapsi saavad...
*silmas pidades viimast kommentaari

Aitäh teistele vastajatele :)
 
Katta 22. juuli 2003, kl 08.16
Kole kui lapsed (ebaküpsed inimesed) lapsi saavad...
*silmas pidades viimast kommentaari

Aitäh teistele vastajatele :)
 
muski 22. juuli 2003, kl 15.05
mis krdi lolli juttu... juba ajab närvi. Kõigil jah ei ole elukohas kohe hoidjaid võtta.

vanemad elavad mul nati kaugel, et paari tunni pärast last sinna sõidutada, sama onuga ja onunaisega. Õde elab hoopis kaugel. Elukoht on suht uus ja maakolkas ja mul ei ole sinna nii häid sõbrannasid tekkinud, kellele laps õhtul hilja kaela sokutada. Kõigil oma mured ja oma lapsed. Naabrid ka nagu suht võõrad, et neid lapsi hoidma kamandada. Kõik sõbrannad kellele oma lapse usladkasin, on oma teed läinud ja elavad minust suht kaugel. Kõigil ei ole nii lihtne nagu sa arvad ja kõigil on õigus oma laps kaasa võtta üritusele. Ole kodus, kui sind võõrad lapsed häirivad. Mina ei ole selline et tihkaks teisi inimesi, kes mulle väga lähedased pole, oma lapse hoidmisega tüüdata. Parem võtan kaasa
 
Haige muski 22. juuli 2003, kl 20.11
"Mina ei ole selline et tihkaks teisi inimesi, kes mulle väga lähedased pole, oma lapse hoidmisega tüüdata." Siit küsimus : aga võõraid oma laste kisaga tihkad küll tüüdata? Inimesed maksavad kontserdiraha ja kuulevad ainult sinu lapse lõugamist. Lapsel endal on ka paha olla kohas, mis poel mõeldud lastele. Kui pole hoidjat, siis jää koju.
 
Haige muski 22. juuli 2003, kl 20.11
"Mina ei ole selline et tihkaks teisi inimesi, kes mulle väga lähedased pole, oma lapse hoidmisega tüüdata." Siit küsimus : aga võõraid oma laste kisaga tihkad küll tüüdata? Inimesed maksavad kontserdiraha ja kuulevad ainult sinu lapse lõugamist. Lapsel endal on ka paha olla kohas, mis poel mõeldud lastele. Kui pole hoidjat, siis jää koju.
 
kristen 22. juuli 2003, kl 20.12
ei kujuta ausalt öeldes ette, mis kontserdielamuse see lapsevanem ise saab, kui enamus ajast laamendava lapsukese ohjamiseks läheb. Nähtud ju küll neid sosinal laste kallal sõimlevaid vanemaid ja virisevaid lapsi, kummalgi ei paista kuigi lõbus olevat
 
kristen 22. juuli 2003, kl 20.13
ei kujuta ausalt öeldes ette, mis kontserdielamuse see lapsevanem ise saab, kui enamus ajast laamendava lapsukese ohjamiseks läheb. Nähtud ju küll neid sosinal laste kallal sõimlevaid vanemaid ja virisevaid lapsi, kummalgi ei paista kuigi lõbus olevat
 
Juss 22. juuli 2003, kl 20.27
Täpselt, sedas minagi vaadanud, mõnel vanemal läheb terve aeg rabeleva-jonniva lapse kinnihoidmisele ja vaigistamisele, mingist kontserdinautimisest ei ole juttugi. Laps ei peagi suutma tegevusetult käed põlvel istuda ja mingit suurte inimeste jura kuulata. See on ju lapse piinamine.
 
muski 23. juuli 2003, kl 07.59
Haigele muskile!

tead, kui mu laps juba lõugama ja kõvasti teisi häirima hakkab, siis ma lähen ise ka koos temaga ära. Sellepärast ära muretse, et ma mingit häirivat stseeni lasen sulle korraldada kontserdil. Aga nii pole sul õigust öelda, et kui oled lapsega, siis istu kodus. See annabki eriti hea võimaluse nendele haledatele tibidele, kes igal pool meestele külje alla poevad, kelle naised peavad lapsega kodus olema. Ega lapse pärast siis ei või elu pooleli jääda. Ja loomulikult kuskil öösel ma oma last üleval olema ei sunni, kuna ma ise tahan lõbutseda. ja ega maailm pole ainult täiskasvanute oma, et lapsed ei tohi mingil juhul neid häirida. Hoopis sina häirid võib-olla minu last oma kohalolekuga.
 
Katta 23. juuli 2003, kl 08.22
Oi, muski, kas sa tõesti arvad, et tibid passivad peale, millal su mehele külje alla pugeda? Ja kui see neil õnnestubki, siis on see su mehe ja teie suhte viga, sinu valvamine (koos lapsega) ei tarvitse sama protsessi ära hoida. Mine ja arene suhteküsimustes :)
2-aastasel lapsel on siiski vara veel käia täiskasvanutele mõeldud üritustel, rockkontserdil on lapsele kahjulikult palju detsibelle (helitugevus).
 
mammu 23. juuli 2003, kl 09.41
kuule muski, kujuta ette olukorda kui n Vembu-Tembumaale tuleks parajalt suur punt noori (kes tavaliselt rock-kontsertitel käivad) ja kukuks seal lällama ja õlut jooma ja oma pruutidega ohjeldamatult suudlema jne. Ühesõnaga, tuleks neile täiesti ebasobivasse kohta ja peaksid end seal ka vastavalt ülal. Kohe saabuks (enne politseid) hord kaagutavaid mammasi-papasi, kes teaksid väga täpselt, et see koht on lastele ja ainult lastele ja seal ei tohi teha üht, teist ja kolmandat. Ma ei ütle, et lapsega ei võiks minna igale poole, aga selleks peab olema vastav laps ja ta peab oskama ka vastavalt käituda.
 
to muska 23. juuli 2003, kl 09.59
Kas sa ei saa aru, et juba see kui su laps lõugama hakkab ja sa ta kaenlasse haarad ja kobinal välja jooksed, võib terve kontserdi ära rikkuda. Ega laps vali, kus ta karjuma hakkab. Kokkuvõttes häirid sa ka esinejaid. Lapsel on ju nii igav istuda paigal ja niisama vahtida, miks neid piinata? Mõne etenduse, kontserdi sisu juba võib last häirida ja paanikat tekitada. Samahea kui koos lapsega erootika- või tapafilmi vaadata, et ah, las harjub.
 
ONU 23. juuli 2003, kl 10.11
HAIGED INIMESED OLETE, VÄGA HAIGED.
Varsti ei tohi enam poes ka käia lapsega, seal ju kommi riiulid kassade juures ja kui lapsele kommi ei osta kukub laps tavaliselt jonnima, eriti 2-4 aastased.Muski las koerad hauguvad karavan läheb edasi :-)
NÕMEDAD EIDED OLETE
 
to onu ehk muski 23. juuli 2003, kl 10.19
Kes on rääkinud, et kuskil lastega käis ei tohiks? Jutt on täiskasvanutele mõeldud kontserditest ja etendustest. Haiged on need, kes vastutustundetult lapsi sinna veavad ja piinavad ning jube uhked ja ülbed pääle selle.
 
Irw 23. juuli 2003, kl 10.21
Esinejad võiks ka oma lapsed lavale kaasa võtta, et näe, mul polnud kuhugi panna, aga töö tahab tegemist.
 
einoh 23. juuli 2003, kl 10.51
Miskipärast ma arvan, et jutt käib mingist tavalisest vabaõhu kontserdist nagu näiteks Tõnis Mäe kontsert, mis hakkas küll kell 21.00, aga kus oli tõesti palju lapsi. Mind nad küll ei seganud, lausa vastupidi,tundsin, et oleks võinud omagi kaasa võtta (mul küll jupp maad suurem). Heli ei olnud väga vali, rahvast polnud ka väga palju - ruumi küll, et kellegi lapse kisa ei häiriks. Seal olid enamuses vanurid ja ka suitsetamist-joomist oli vähe.
Muidu olen küll selle vastu, et last viiakse suitsetajatele mõeldud baari või raju rock-kontserdile. Muuseas, linn kaebas hiljuti ühe imikuga kontserdile tulija kohtusse, sest imikule oldi sunnitud pärast kiirabi kutsuma.
 
to einohh 23. juuli 2003, kl 11.00
Ei ole jutt ainult vabaõhu kontserditest.
 
ONU 23. juuli 2003, kl 11.08
ONU ja Muski on kaks erinevat inimest, Onu ehk mina olen mees ja arvan ,et Muski on naine. Mul oli lihtsalt kahju, kuidas nõmedad eided teda tümitavad.
Mina käin ja jäängi käima oma naise ja 3a pojaga seal,kus mina tahan.
Mis kuradi kontserdist te üldse räägite, mis on mõeldud AINULT täiskasvanutele, kõik vabaõhu üritused on mõeldud ka lastele,igal pool on näiteks lastepiletid ja eriti väikesed on LAUSA TASUTA nagu ka Õllesummer, kus oli lausa laste mänguväljak. Ka mind häirivad lapsed, kes vinguvad ja jonnivad aga midagi ei ole teha 2-4a. lapsed on juba kord sellised, mina vähemalt saan aru ja ei kukku prõõkama.
 
kalli 23. juuli 2003, kl 11.41
Olen ise 2.a. tüdruku ema. Ja tõepoolest, kui tahaks õhtul kontserdile minna, aga pole last kellegagi jätta, jätaksin parem minemata. Sest tean et laps varsti tüdineb ära, hakkab jonnima jne. Ennast ajab ka ju närvi kui laps ei lase kontserti kuulata, mis mõtet on siis üldse piletile raha raisata? Kui mees tahab igal juhul minna, siis lasenksin tal üksi minna, tavaliselt jääb aga ka mees koju. Meie külastame kontserte siis kui laps vähe suurem.
 
muski 23. juuli 2003, kl 12.04
mina muuseas pidasin just nimelt silmas vabaõhukontserte ja kuskil pole öeldud et need on AINULT täiskasvanutele. Ega need paar-kolm aastat kui laps on väike, pole karistus vanematele, kes peavad ka seetõttu ainult kodus olema. Nagu ma enne ütlesin, ega maailm pole ainult täiskasvanutele, lastel on samapalju õigusi, ja kui teid häirib laste kohalolek, siis ärge parem ise minge nendele üritustele. Seda ma oskan küll otsustada, mis on lapsele kahjulik ja mis mitte. Loomulikult ei vii ma teda kuskile, mis tema tervist või heaolu kahjustaks. Mulel tundub et need tümitajad on alles plikad, kes pole veel emaks saanud ja ei tea seetõttu, millest räägivad. Ei tea, mis paneb teid neiud noorukesed küll pidama end lastest paremateks kui teie jutt on alles laste tasemel.
 
onu ja muski 23. juuli 2003, kl 12.31
Lugege teemat uuesti. Kuskil pole keegi väitnud, et mitte mingisusgusele üritusele last kaasa võtta ei tohi. Õllesummeritel, laatadel ja sellistel on ju suisa lastele omaette üritused ja mängud. Keegi pole siin rääkinud kogupereüritustest. Ja loll jutt, et mingid lastetud tibid siin kommivad. Minu lapsed piisavalt iseseisvad ja enam valvama ei pea, aga suurte inimeste üritustele ma neid kungi ei vedanud ja olin siis palju kodusema eluviisiga, selle paari aastaga ei kaota elust midagi. Ja kas te selle Ekspressi artikli ikka lugesite läbi, soovitan soojalt.
 
muski 23. juuli 2003, kl 12.39
eelmisele kommile:

paari aastaga võib kõik kaotada. Eksid rängalt. Elu on õbluke ja mitte IIALGI ei tea sa, millal sinuga midagi juhtuda võib ja siis ei suuda sa ära kahetseda kõiki asju, mis tegemata on jäänud.
Vat just Õllesummerile ma last ei võtaks...Ja sa tahad öelda, et siin on kõik siis lastega, kes kommivad?
Ekspressist ei tea ma midagi, seda lehte ma ei loe. Ja milline on siis suurte inimeste üritus? Kunagi pole kuulutsel öeldud et suurte inimeste üritus. Sellest ma saan aru, et ööklubid, baarid ja restoranid on suurtele inimestele, aga vabas õhus üritused nagu Mäe kontsert vms, ei ole tembeldatud suurte inimeste ürituseks.
Sina ju võisid olla kodusema eluviisiga, aga inimesed on erinevad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!