Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Suurvend ja väikeõde
 
EMM 25. juuli 2003, kl 02.52
Tahaks väga teada mida teie oma väikestele (3-4-5a)
olete ütlenud või selgitanud kui uus beebi tuleb.
Ja kas keegi teab kui palju nad lasteaias sel teemal rääkivad?
 
Ülle 25. juuli 2003, kl 11.20
mina rääkisin 7aastasele nii, nagu asi on. lasteaias oli talle vist ka midagi räägitud, igatahes võttis uudise hästi vastu. hiljem käis kogu aeg kõhtu kallistamas ja juttu rääkimas. :)
aga see polnud mu enda poeg, see oli tütrepoeg(elas emme äraolekul minu juures). tita sünnilugu on ka siin kirjas(rasedus/sünnitus-> vanaema sai lapse :) )
 
unetu emme 25. juuli 2003, kl 23.42
Rääkisingi,et emmel kasvab kõhus väike beebi."Suurõde" polnud veel kahenegi,ometi käis kõhtu silitamas ja kuulamas,et mis tita teeb. Näitasin ka näppudega kui "suur"tita parajasti on.Vahel käis ta mitu korda päevas küsimas,kas tita on kasvanud.Minu kõhu kasvades hakkas tüdruk oma kõhtu ka punni ajama , silitas ja ütles,et tita pai.Seletasin talle siis,et titad kasvavad ainult emmede kõhus.Sellest peale ajas oma kõhu punni ,tegi pai ja ütles"ei ole tita".Loomulikult sai sel ajal tüdrukut palju sülle võetud ja temaga tegeletud,et ta ei tunneks ,et emmel enam tema jaoks aega pole.
Kui väikevenna juba sündinud oli,tegelesin nendega hästi palju koos.Andsin tissi tüdruku juuresolekul,lasin tal mähkmevahetusel aidata ,andsin titat talle ettevaatlikult sülle....Aega kulus palju aga mingi armukadetsemise või tita kiusamisega muret polnud.
JÕUDU SULLE!
 
kati 26. juuli 2003, kl 09.34
meil pole küll veel õnnestunud teist last saada, aga 4sele poisile on tänu mitme pisikese sugulase sündimisele üsna hästi selge, et pisikesed titad kasvavad oma emme kõhus.
Eriti hea kogemus oli mõni päev tagasi, kui käisime külas tuttaval, kel viimased päevad enne sünnitust. Tädi teatas mingil hetkel, et oi kuidas siputab. Ja kõht õhukese suvekleidi all tõepoolest liikus päris ägedalt. Poiss vahtis üksisilmi tükk aega kuidas ta mängukaaslase väike venna tädi kõhus siputab ja lubas lahkelt järgmisel korral külla tulles pisile mõned oma autod mängimiseks tuua :-)
 
landra 01. august 2003, kl 15.34
Mul on kaks poega vanem oli 2-ne kui venna sündis ja rääkisingi et emmel on väike tita kõhus kasvamas ja varsti lähme teda haiglast koju tooma. poiss küsis küll et kuidas tita välja saab ja ma vastasin et arsti tädi aitab. ja nii see läks kui laps sündis siis tulid issiga vaatama ja suur poja vaatas vennat ja tegi pai ja kui koju läksime siis ta oli kogu aeg tema jures ja valvas. kui mõni tuttav on rase siis teatab ka et näe tädi saab ka tita.pole mõtet midagi välja mõelda. pojad saavad hästi läbi ja see oli paras vahe kuigi kartsin algul.
 
rase 02. august 2003, kl 12.51
Ei tea veel kas väikeõde või -vend aga lapsele kes on 5 a poiss, on räägitud algusest peale nii nagu asi on. Vahel on ta ise ütelnud et nüüd lähme 4-kesi turule või kuhugile mujale. Arvutab uue tita ka juba täieõiguslikuks pereliikmeks. Patsutab kõhtu ja vaatab mida seal kõhus see tita küll teha võiks. Olen seletanud juba teatuid asju mida uue tibuga peaks teadma nagu seda et väiksed asjad on talle ohtlikud: kipub suhu ja ninna toppima. Ükskord hiljuti proovis ka ise midagi ninna toppida, õnneks saime selle välja ( ennem pole seesuguseid rumalusi teinud aga eks ta tahab vist kõik läbi katsetada). Olen talle rohkem tema beebiaegseid pilte näidanud, koos käisime ka titele vankrikotti ostmas ja vaatame tema titeaegsed riided ja mänguasjad üle. Aga seda küll ei tea mis ta seal lasteaias räägib või räägitakse?
 
kunksmoor 08. august 2003, kl 15.09
Paar pealtkuuldud 4 aastaste arutlust :
Poiss ligi 5 a: Aga minu emmel on tita kõhus!
tüdruk saanud just 4: Kas päris tita või?
Poiss tähtsalt: Mis sa siis arvad et plastmassist või.
Tüdruk mõtlikult: minu emmel on ka

Arutelu teemal, kuidas tita emme kõhtu mahub: emme kõhus on tita kõht, pea on pea sees, käed on käte sees ja jalad on jalgade sees. Muidu ei mahu ju emmel toit enam kõhtu kui tita ees on.
 
Kati 14. august 2003, kl 12.42
Eks see nelja-viiene võib kõige rohkem uudistada just tita sisse- ja väljasaamist. Aga selle kohta on minu meelest ka täitsa vahvaid lasteraamatuid välja antud, ehk on sealt abi seletamisel?
PS: Kure- või kapsalehejuttu ei räägi lasteaialapsed enam ammugi. Pigem on kuulnud vanemate jutust kahtlasi sõnu-väljendeid, mida tähendust teadmata pruugivad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!