Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
hambad
 
P. 25. juuli 2003, kl 23.25
3aastasel tekkisid hammastele (kõige rohkem igemepiirile)tumepruunid triibud ja täpid.Mis see olla võiks?Kuidas lahti saada?Asja teeb keeruliseks,et laps hakkab karjuma juba sõna "hambaarst"kuuldes(Suure naabripoisi teene,kes talle mingit lolli juttu ajas).
 
x 28. juuli 2003, kl 12.10
Tegemist võib olla nn lutikaariesega. Eriti rasketel juhtudel võivad esihambad täiesti hävida (olen näinud selliseid hambaid, jäänuseid siis õieti). Kindlasti ei tohiks lapsele anda lutipudelist magusat mahla. Kuid mida edasi teha või tegemata jätta, seda saab öelda küll ainult hambaarst. Võib ju kokku leppida, et esimene kord arst ainult vaatab ja räägib. Siis väheneb kindlasti ka hirm.
 
Reivu 28. juuli 2003, kl 13.26
Olen sama murega.
Ja kuigi hambaarst on sugulane ei läinud laps isegi mitte uksest sisse. Ja meil läks asi nii hulluks, et lasime lapsel narkoosis ära parandada. Ei saanud ma teda ju toolis kinni hoida. Tal on ka astma ja nuttes hakkab meeletult köhima.Ise arvan, et laps peab sellest hirmust ise välja kasvama. Proovisime meiegi kõik nipid ära. Käisin mina, vanaema ja lasteaia kasvataja. Ja ka võõra hambaarsti juures. Tulemusteta.
Millest aga tuleb?!
Ega minagi täpselt ei tea. On tulnud ka nendel lastel kes pole lutipudelit tarvitanudki.
Mina sõin pea terve raseduse aja säilitamis rohte ja olin haiglas. Ka laps oli pidevalt haige. Laste rohud on aga magusad ja tegelikult peab alati suu ära loputama kui neid anda. Pealegi mõjuvad ka astma rohud hammastele. Ja mõnel on nõrgemad hambad. Hambaid peaks ka lakkima ja seda just jäävhammaste puhul.
Kui need mustad plekid pole väga suured ei tehta nendega midagi. Suurte puhul lähevad aga arvamused lahku. Mõni soovitab ära tõmmata mõni mitte.
Mina soovitan, sest suu on ju pisikuid täis ja see läheb kõik edasi organismi. Minu laps hakkas paremini sööma, magama ja on üldse kuidagi lõbusam. Iseasi on muidugi see kuna tulevad uued hambad. Soovitatakse ka panna plaadid suhu, aga need on kallid ja peab tihedalt vahetama. Aga täpsemalt saad ikkagi teada oma hambaarstilt.
 
P. 28. juuli 2003, kl 20.37
Tänan vastajaid.
Tegelikult ongi ju rumalus,et siiamaani pole arsti juurde läinud.Eks kardan arsti reaktsiooni ka kui laps jonnima hakkab,mõni valges kitlis tädi tundub lausa lastevihkaja olevat.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!