Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
laps ei ütle K tähte
 
Muska 08. august 2003, kl 15.24
Ta saab detsembris 4 aastaseks.Kas peaksin muretsema või tuleb see hiljem?Naljakas on küll,kui ta ütleb"Tutetene teeb titeritii"(Kukekene teeb kikerikii)aga parem oleks ikka et K tuleks ilusasti.
 
Triinu 08. august 2003, kl 16.34
Mul sama mure, laps käib küll lasteaias logopeedi juures aga muutusi ei ole. Võõrastel on eriti raske temast aru saada, mina olen nagu juba harjunud. Võib-olla kasvab ja hakkab ikka ilusti hääldama, sest teisi tähti hääldab õieti (ka "R" tähte). Laps on ka 4 aastane.
 
Mari 08. august 2003, kl 19.12
Minu tütar ei öelnud ka "R" ja "K" tähte, käisime logopeedi juures- ei midagi. Lõpuks 4.a. ja 3.k. hakkas korraga mõlemaid ütlema.
 
May 09. august 2003, kl 10.28
ma ütlesin lapsena l asemel n. vanemad siiamaani naeravad, kuidas ma piimaklaasis mulle nähes ütlesin: "Mun on ka mun*iga vesi"
 
anka 09. august 2003, kl 16.21
Logopeedid peavad mõne hääliku puudumise puhul kriitliseks piiriks 5.a. Mina soovitaks küll sügisest logopeedi juurde minna, õpetab vajalikke harjutusi ja K-häälik tuleb ilusti välja.
 
Zinaida 09. august 2003, kl 22.15
Pisike sugulase-nuntsu ei saanud kuidagi r-tähte öeldud. Logopeedi määratud keelelaksutused jms. tegi kenasti ära, aga r-suhtes tolku ei miskit, ikka longil lattad lagisesid. Vaatas siis ükspäev miskit piltidega värki ja küsis pildil oleva masina kohta "mis see on?". Ma vastu, et "teerull", tema kajana "teeRull". Ja käes (või õigemini - suus) see põrinaga täht meil oligi! Vähe imelugu tundub, aga niisama hopsti! see juhtus; tegu oli lapse jaoks nö. uudissõnaga, mida ta kunagi öelnud polnud ega oma suu jaoks mugandada jõudnud. Pikapeale hakkasid ka rongirattad ragisema.
 
kissu 21. august 2003, kl 18.00
Minu poisil (praegu peaaegu viiene) oli k ja r-iga häda. Käis ka lasteaias logopeedi juures ja see andis koju harjutusi kaasa, nüüd on kõik korras. K ütlemiseks tuleb panna näpp lapsele suhu ja hoida keel niimoodi all ning lasta tal öelda k-ga sõnu või lihtsalt k-tähte. Sest kui tal muidu läheb keeleots vastu kurgulage, siis läheb hoopis see keele tagumine osa ja tuleki lõpuks k välja. Loe ka viimast Pere ja Kodu, kus sellest juttu on.
 
logopeed 28. august 2003, kl 04.02
K haalikul on palju valestihaaldamise voimalusi. seda saab asendada teiste haalikutega(tavaline T) voi moodustada vales kohas. tavaline on kurgus moodustatud k, kolab veidi H moodi, laps nagu kohib selle K suust valja. selle asja taga on sageli kurku kasvanud ninamandel voi lihtsalt suured kurgumandlid. loikus aitab ja logopeed.
 
nii 31. august 2003, kl 21.10
Tean ühte naist(pensionär), kes ei hääldanud ka K tähte, aga tema lapsepõlv oli nn. stagnaajal, seega polnud tal ehk võimalik vajalikku abi saada. Väga raske oli temast aru saada. Nüüdsel ajal peaks asjad olema nii arenenud, et peaks sellistel puhkudel ikka abi saama. Lapsevanematel peab vaid jaguma kannatlikkust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!