Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Pede-poiss suguvõsas
 
murelik Albert 13. august 2003, kl 12.44
Kuidas kasvatada 5,5 aastast poissi nii, et ta 9 aastase poisi "õpetusi" kuulda ei võtaks.

See et tal kõik täiskasvanute sõimusõnad juba selged on ei olegi enam nii suur mure kui see, et 9 aastane kutsub väiksemat endale peale lamama ja imiteerivad suguühet. Viimane pauk oli see kus suurem kutsus väiksemat oma suguelundeid katsuma. (Need on pealesatutud näited aga mis toimub vaateväljast kaugemal, seda kahjuks ei tea).

Olen oma poisiga neil teemadel vestelnud ja nagu saaks aru ka aga kui suuremaga jälle kokku saavad siis on poiss ära vahetatud.
 
liisu 13. august 2003, kl 12.50
soovitan soojalt vanemale poisile abi otsida lastepsühholoogilt või psühhiaatrilt. Ehk siis laheneb ka Teie mure. Muidu võib tulemus olla kahetsusväärne.
 
L. 13. august 2003, kl 13.15
Saan aru, et vanem poiss pole sinu laps. Siis lihtsalt ära lase neil omavahel suhelda. 5,5 aastane ei peakski veel üksi kolama.
 
Mari 13. august 2003, kl 14.03
Kas pede- poisi vanemad probleemist teavad ja kas nendega rääkida on võimalik? Tuleb lihtsalt vanematega asjad sirgeks rääkida ning kui nad probleemi eitavad või Sulle pahaks panevad, siis nendega suhtlemise lõpetamine on etem kui oma lapse narrida laskmine. Edu selleks!
 
duunja 13. august 2003, kl 14.50
selle vanema lapse probleem võib olla vägagi tõsine. Ega lapsed niisama tavaliselt selliseid asju ei tee, tavaliselt tuleb see millestki läbielatust. Sageli peale seksuaalvägivalla ohvriks langemist..ja ärge hakake ütlema et see pole võimalik. Kahjuks puutun selle asjaga oma töö läbi kokku ja näen kui palju on siiski laste seksuaalset ärakasjutamist, mille tagajärjel sageli hakkab laps just selliseid asju tegema.
 
Albert 13. august 2003, kl 15.38
Sellel vanemal poisil ei ole isa. Kas poissi on seksuaalselt ära kasutatud, seda ma eriti ei usu aga mine sa tea. Sel suvel ta soovis minu sugutit näha, kui ma tema emaga sel teemal rääkisin siis vastus oligi selline, et oleksin võinud küll näidata.
Minul ei ole näitamise vastu midagi ja ma võin ka juurde rääkida aga... mis edasi. Jäävad siis poisid üksteisele omi näitama... ma ei saa aru miks peaks 9 aastane huvituma, et 5 aastane tema oma katsub ja ma ei saa aru miks minu poiss seda teeb. Ja kui kaugel on siis see aeg kui minu poiss põlvitab teise ees ja suhu võtab.
Minu arust õnnelik lapsepõlv lõppeb siis kui kaob süütus.
Igaljuhul hetkel olen ma naisega väga tülis, et ta poisi sinna maale viis, sest teda sai hoiatatud selle eest mis seal võib toimuma hakkata.
 
kalli 14. august 2003, kl 15.54
Aga kas selle poisi emal on mõni uus mees? Äkki on poiss nende askeldamisi pealt näinud ja teeb nüüd järgi, sinu poisi näol on ta sobiva partneri leidnud (temavanused tüdrukud üldiselt sellistest asjadest ei huvitu). Ja käskinud sinu poisil selle koha pealt suu kinni hoida. Mina arvan et kõik saab alguse ikkagi kodust.
 
krissu 16. august 2003, kl 14.49
Tere, olen ka sellisest asjast kuulnud,mul laps oli 5ne ,siis lasteaias magama mineku ajal ka oi tussu ja noku ja pepu jni.kasvataja ütles ,et selles vanuses pakub see neile huvi ja see läheb mööda ei tasu välja teha paljast näitamisest,aga 9aastane on juba liig,tõesti tundub haiglane ,ja äkki kui se poiss pole isa kätt tunda saanud siis võiks talle näidata meeste omi ka ja rääkida ,et ega see suur näitamiseks nüüd küll pole ,ja pigem ikka pissumiseks ja väiksele poisile pole ka mõtet näidata ehk jõuab 9aastasele ka pärale?!
 
juuli 17. august 2003, kl 15.10
Asi võib olla ka selles,et talle ei ole neist asjadest nii räägitud nagu ta teada tahaks ja püüab nüüd ise omal käel saladuslikule asjale nagu seks jälile jõuda.Soovitaks tal oma emaga minna Tervishoiu muuseumi 3 korrusele ,kus on väga näitlikult ära näidatud ,kuidas erinevad mehe ja naise suguelundid kuni lapse eostamise-sünnini välja.Seksuaalne ärakasutamine pole ka välistatud.Samuti mõjub pornofilmide nägemine selles eas väga kahjulikult.Pederastiast on veel vast vara rääkida.
 
Kai 19. august 2003, kl 21.03
Oled hea isa, sinu lapse ema aga paneb imestama. Kuna sugulas-poisil puudub isa, siis võiksid ise talle selgitada, et selliseid asju ei tohi teha. Niisama keelamine ehk ei aitagi, ikka peab selgitama, miks ei tohi. Väiksega ära riidle, tema on veel rumaluke, selgita talle veel üle, et ta ei tohi lasta endaga selliseid asju teha.
Olen ka oma poisi juures märganud väikest kalduvust oma väikevennaga nii teha. Hirm tuleb peale. Ometi olen suuremale seksiga seonduvaid asju juba selgitanud, varakult hakkas ta juba pärima, kas tika pannakse pepusse. Et tal valet ettekujutust mujalt kuuldes ei tekiks, siis olin sunnitud selgitama kuidas asjad õieti käivad, muidugi nii nagu lapsel sobilik teada oleks.
Soovitan ka sellele sugulas-poisile väike seksuaalkasvatus anda, kui selleks on sobivat momenti. Ära väga riidle, ta ei pruugi ehk ise ka teada, et teeb valesti, kui keegi pole neist asjadest temale rääkinud. Kui selgitused jagatud ja asi jätkub endiselt, siis ei aita muud kui suuremale õelda, et sellise käitumise korral ei saa neid kokku lasta.
 
Helen 29. august 2003, kl 15.30
Võimalik tõesti et 9 aastane käitub imelikult.Samas, teatud vanuses lastel tekibki huvi selliste asjade vastu.Mäletan isegi neid kodu ja arstimänge mida sõbrannadega sai mängitud.Kus juures olime isegi vanemad kui 9 aastased.Tänaseks on kõik korralikud pereinimesed. Sama teema tuli kord paari sõbraga ka jutuks ja minu üllatuseks ei erine poiste arstimängud /kodumänegud sugugi tüdrukute omadest.Peaksin vist lisama et ka nendest noormeestest ei kasvanud pede-poisse vaid täiesti korralikud pereinimesed.Tahan lihtsalt öelda et võib olla ei ole asi siiski nii hull.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!